Svogers Rådyr Jerky!
- Kode1303
- Gold Member
- Indlæg: 685
- Tilmeldt: 17. maj 2010, 19:09
- Interesser: Ammunition og skydning.
- Geografisk sted: Holstebro
- Has thanked: 87 times
- Been thanked: 150 times
Svogers Rådyr Jerky!
Ja, jeg ville lige delagtiggøre jer i min rare svogers lækre rådyr jerky. Jeg har ikke opskriften PT, men tilføjer den, når jeg lige får den vredet ud af ham.
GIV AGT! : Hvis I laver rådyr jerky, skal I på forhånd sikre jer, at der er kølige pilsnere til rådighed
EDIT: Opskrift:
(Se original opskrift på nettet)
En pikant rådyrjerky, du selv kan lave i ovnen.Marinaden kan evt. genbruges til nye portioner.
INGREDIENSER:
500 g benfri rådyrsteg
4 spsk soyasauce
4 spsk Worcestershire sauce
2 spsk 'liquid smoke flavoring'
1 spsk ketchup
1/4 tsk peber
1/4 tsk hvidløgspulver
1/4 tsk løgpulver
1/2 tsk salt
FREMGANGSMÅDE:
1. Skær kødet i lange strimler, 2,5 cm brede og 3 mm tykke. Læg kødet og de øvrige ingredienser i en plastikpose og luk den. Lad kødet marinere natten over; ælt kød/marinade-mix'en en gang imellem for at fordele smagen jævnt.
2. Forvarm ovnen til 70 grader C og læg folie i bunden for at opsamle dryp.
3. Hæng kødet i ovnen fra en rist og pas på, strimlerne ikke rører hinanden. Tør i 6 - 8 timer eller til den ønskede konsistens er opnået (Svoger tørrede vist 10-12 timer).
Svogers note: "I stedet for liquid smoke brugte jeg stærk røget paprike og cayennepeber."
GIV AGT! : Hvis I laver rådyr jerky, skal I på forhånd sikre jer, at der er kølige pilsnere til rådighed
EDIT: Opskrift:
(Se original opskrift på nettet)
En pikant rådyrjerky, du selv kan lave i ovnen.Marinaden kan evt. genbruges til nye portioner.
INGREDIENSER:
500 g benfri rådyrsteg
4 spsk soyasauce
4 spsk Worcestershire sauce
2 spsk 'liquid smoke flavoring'
1 spsk ketchup
1/4 tsk peber
1/4 tsk hvidløgspulver
1/4 tsk løgpulver
1/2 tsk salt
FREMGANGSMÅDE:
1. Skær kødet i lange strimler, 2,5 cm brede og 3 mm tykke. Læg kødet og de øvrige ingredienser i en plastikpose og luk den. Lad kødet marinere natten over; ælt kød/marinade-mix'en en gang imellem for at fordele smagen jævnt.
2. Forvarm ovnen til 70 grader C og læg folie i bunden for at opsamle dryp.
3. Hæng kødet i ovnen fra en rist og pas på, strimlerne ikke rører hinanden. Tør i 6 - 8 timer eller til den ønskede konsistens er opnået (Svoger tørrede vist 10-12 timer).
Svogers note: "I stedet for liquid smoke brugte jeg stærk røget paprike og cayennepeber."
- Vedhæftede filer
-
- Min rare svoger gav mig en dejlig smagsprøve på sine rådyr jerky!
- RådyerJerky1.JPG (67.67 KiB) Vist 18978 gange
-
- 12 timer i ovn ved lav varme!
- RådyerJerky2.jpg (39.58 KiB) Vist 18978 gange
-
- 12 timer i ovn ved lav varme!
- RådyerJerky3.jpg (39.31 KiB) Vist 18978 gange
-
- 12 timer i ovn ved lav varme!
- RådyerJerky4.jpg (38.86 KiB) Vist 18978 gange
-
- Billedet er ikke omvendt - jerky'erne er ganske stive og står lige op, når risten vendes!
- RådyerJerky5.jpg (27.2 KiB) Vist 18978 gange
Senest rettet af Kode1303 18. jul 2014, 13:18, rettet i alt 2 gange.
Make mine a carbine.
-
- Platin Member
- Indlæg: 11093
- Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
- Interesser: Guns 'n' bunnies
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 733 times
- Been thanked: 2636 times
Re: Svogers Rådyr Jerky!
Begynd at vride ham NU! I pauserne kan han
:eating:
:eating:
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.
- Kode1303
- Gold Member
- Indlæg: 685
- Tilmeldt: 17. maj 2010, 19:09
- Interesser: Ammunition og skydning.
- Geografisk sted: Holstebro
- Has thanked: 87 times
- Been thanked: 150 times
Re: Svogers Rådyr Jerky!
Hæ! On it! Den kommer på asapC-X skrev:Begynd at vride ham NU! I pauserne kan han
:eating:
Make mine a carbine.
-
- Platin Member
- Indlæg: 11093
- Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
- Interesser: Guns 'n' bunnies
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 733 times
- Been thanked: 2636 times
Re: Svogers Rådyr Jerky!
Tak, min gode mand! Du får lige en sang for besværet :eating:
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.
- Kode1303
- Gold Member
- Indlæg: 685
- Tilmeldt: 17. maj 2010, 19:09
- Interesser: Ammunition og skydning.
- Geografisk sted: Holstebro
- Has thanked: 87 times
- Been thanked: 150 times
Re: Svogers Rådyr Jerky!
Tak for sangenC-X skrev:Tak, min gode mand! Du får lige en sang for besværet :eating:
(Meget svært at rationere jerky'en ... Jeg snupper liige en bid til )
Make mine a carbine.
-
- Silver Member
- Indlæg: 294
- Tilmeldt: 22. dec 2009, 09:09
- Interesser: Jagt og genladning
- Geografisk sted: Roskilde
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 9 times
Re: Svogers Rådyr Jerky!
Spændende - tak for at dele opskriften med os andre.
Hvad er holdbarheden på det?
/btv
Hvad er holdbarheden på det?
/btv
“Today I will do what others won't, so tomorrow I can accomplish what others can't”
― Jerry Rice
― Jerry Rice
- Kode1303
- Gold Member
- Indlæg: 685
- Tilmeldt: 17. maj 2010, 19:09
- Interesser: Ammunition og skydning.
- Geografisk sted: Holstebro
- Has thanked: 87 times
- Been thanked: 150 times
Re: Svogers Rådyr Jerky!
Holdbarhed? Interessant spørgsmål, for hverken mine eller svogers holdt længere end en uge, før vi havde spidt det hele!BTV skrev:Spændende - tak for at dele opskriften med os andre.
Hvad er holdbarheden på det?
/btv
Hvis kødet ellers er tørret fuldstændig og ikke opbevares i en lukket plastpose eller lignende, tror jeg, det kan holde sig ganske længe.
Make mine a carbine.
- Ledsmoke
- Silver Member
- Indlæg: 442
- Tilmeldt: 4. nov 2005, 00:07
- Interesser: Jagt
- Geografisk sted: Vonge
- Has thanked: 53 times
- Been thanked: 21 times
Re: Svogers Rådyr Jerky!
Tak for opskriften.
Vi har tidligere lavet det en del gange af både kanin, gris og ko og på forskellige måder.
Det er vigtigt at kødet kortvarigt, foreksempel 1 til 2 minutter, kommer op på en kernetemperatur på 70°C for at dræbe bakterier.
Vi har altid startet med at komme det i ovnen på 90°C. Og holdt temperaturen der indtil vi er sikre på at kernepemperaturen er 70°+.
Holdbarheden er bedst i lufttomt tætlukket emballage. Marinaden er ikke salt nok til at forhindre bakterier og der kan være fare for pølseforgiftning ved forkert opbevaring og for lang opbevaring. Vakuum ville være godt. Beskyttende atmosfære bedre. Bestrålet og vakuum allerbedst men det må vi kun med krydderier og krydderurter. Men jeg røg vist ud af en tangent dér...
Vi har haft det lavet i mængder der var så store at vi havde det i tætlukkende sylteglas efter 3 uger og det fejlede intet og ingen blev syge af at spise det. Jeg kan kun tilslutte mig at holdbarheden i praksis er kort da det er usigelig velsmagende og tilfredsstillende at gumle på.
Har også haft lavet det a´la det afrikanske biltong. Det er også godt.
Vi har tidligere lavet det en del gange af både kanin, gris og ko og på forskellige måder.
Det er vigtigt at kødet kortvarigt, foreksempel 1 til 2 minutter, kommer op på en kernetemperatur på 70°C for at dræbe bakterier.
Vi har altid startet med at komme det i ovnen på 90°C. Og holdt temperaturen der indtil vi er sikre på at kernepemperaturen er 70°+.
Holdbarheden er bedst i lufttomt tætlukket emballage. Marinaden er ikke salt nok til at forhindre bakterier og der kan være fare for pølseforgiftning ved forkert opbevaring og for lang opbevaring. Vakuum ville være godt. Beskyttende atmosfære bedre. Bestrålet og vakuum allerbedst men det må vi kun med krydderier og krydderurter. Men jeg røg vist ud af en tangent dér...
Vi har haft det lavet i mængder der var så store at vi havde det i tætlukkende sylteglas efter 3 uger og det fejlede intet og ingen blev syge af at spise det. Jeg kan kun tilslutte mig at holdbarheden i praksis er kort da det er usigelig velsmagende og tilfredsstillende at gumle på.
Har også haft lavet det a´la det afrikanske biltong. Det er også godt.
Mvh Ledsmoke
Et demokrati er kun så godt som de informationer der tilgår dets borgere.
Fakta : Loven gælder kun for dem der bliver fanget!
Et demokrati er kun så godt som de informationer der tilgår dets borgere.
Fakta : Loven gælder kun for dem der bliver fanget!
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21720
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 465 times
- Been thanked: 2370 times
Re: Svogers Rådyr Jerky!
Phineas, jeg ved hvad vi skal lave i dag!Ledsmoke skrev:..... Bestrålet og vakuum allerbedst......
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
-
- Platin Member
- Indlæg: 2229
- Tilmeldt: 28. mar 2008, 12:52
- Interesser: UV-jagt, våben, Teknik
- Geografisk sted: København S
- Has thanked: 463 times
- Been thanked: 352 times
Re: Svogers Rådyr Jerky!
Hjælper bestrålingen fra et ur med selvlysende tal ?Refraktorius skrev:Phineas, jeg ved hvad vi skal lave i dag!Ledsmoke skrev:..... Bestrålet og vakuum allerbedst......
Hilsen Kenneth
Jeg er multi-religiøs - jeg tror lige lidt på alle religioner
- Ledsmoke
- Silver Member
- Indlæg: 442
- Tilmeldt: 4. nov 2005, 00:07
- Interesser: Jagt
- Geografisk sted: Vonge
- Has thanked: 53 times
- Been thanked: 21 times
Re: Svogers Rådyr Jerky!
Mwua ha ha ha!Refraktorius skrev:Phineas, jeg ved hvad vi skal lave i dag!Ledsmoke skrev:..... Bestrålet og vakuum allerbedst......
Jeg forstår ikke at det ikke bruges mere. Gammastråling er jo et naturprodukt! Ligesom uran :-)
Mvh Ledsmoke
Et demokrati er kun så godt som de informationer der tilgår dets borgere.
Fakta : Loven gælder kun for dem der bliver fanget!
Et demokrati er kun så godt som de informationer der tilgår dets borgere.
Fakta : Loven gælder kun for dem der bliver fanget!
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Re: Svogers Rådyr Jerky!
Ingen tvivl om at opvarme det til en kernetemperatur på +70C er godt for hygiejnenen og man når langt med lige at pasteurisere kødet i 5min før det skæres ud da langt de fleste bakterier lever på overfladen af kødet. Og det ville gammabestråling også klare.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”
-
- Silver Member
- Indlæg: 294
- Tilmeldt: 22. dec 2009, 09:09
- Interesser: Jagt og genladning
- Geografisk sted: Roskilde
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 9 times
Re: Svogers Rådyr Jerky!
Hej,
Tak for jeres svar vedr. holdbarhed.
Lige et opklarende/-følgende spørgsmål:
Kan det nedfryses, og derved forlænge holdbarheden - planlægger at lave en større mængde . . . .
/ btv
Tak for jeres svar vedr. holdbarhed.
Lige et opklarende/-følgende spørgsmål:
Kan det nedfryses, og derved forlænge holdbarheden - planlægger at lave en større mængde . . . .
/ btv
“Today I will do what others won't, so tomorrow I can accomplish what others can't”
― Jerry Rice
― Jerry Rice
- Ledsmoke
- Silver Member
- Indlæg: 442
- Tilmeldt: 4. nov 2005, 00:07
- Interesser: Jagt
- Geografisk sted: Vonge
- Has thanked: 53 times
- Been thanked: 21 times
Re: Svogers Rådyr Jerky!
BTV skrev:Hej,
Tak for jeres svar vedr. holdbarhed.
Lige et opklarende/-følgende spørgsmål:
Kan det nedfryses, og derved forlænge holdbarheden - planlægger at lave en større mængde . . . .
/ btv
Jeps :-) Bare sørg for at det fryses adskilt og absolut tørt. Ellers bliver det anderledes i konsistensen. Ikke at smagen lider nogen overlast. Men den der lækker seje, gumlevenlige tekstur lider under det.
Men hvor meget vil du lave siden du mener det ikke kan spises op på 3 uger?? Seriøst vi lavede engang et par kilo (tørret vægt) og det var ikke nødvendigt at fryse ned :-) men jeg er nu også meget kødsulten...
Mvh Ledsmoke
Et demokrati er kun så godt som de informationer der tilgår dets borgere.
Fakta : Loven gælder kun for dem der bliver fanget!
Et demokrati er kun så godt som de informationer der tilgår dets borgere.
Fakta : Loven gælder kun for dem der bliver fanget!
-
- Newbie
- Indlæg: 8
- Tilmeldt: 19. aug 2014, 07:47
- Interesser: Jagt,vildt- og våben
- Geografisk sted: Horsens
Re: Svogers Rådyr Jerky!
Lækkert lækkert lækkert..
Heldigvis for mig har jeg i skrivende stund 81 Kg (brækket vægt) vildsvin hængende.
Nu mangler jeg så bare en latterlig stor ovn. Nogle der kender en på et krematorium
Spøg til side, her kommer mit egentlige spørgsmål:
Hvordan er teksturen i kødet sammen holdt med eg. jack link´s beef jerky som jeg holder rigtig meget af. Det skal man jo "rive" fra hinanden med tænderne, men samme tid er det lidt fugtigt.
Min bekymring er at vildsvin er så magert i forvejen, så måske grise jerky bare bliver en tør sål at tygge i? Nogle med erfaringer på den?
Note: Jeg er snart færdig med min røgeøvn til koldrøg, så mon ikke jerkyen får et skud i den også
Heldigvis for mig har jeg i skrivende stund 81 Kg (brækket vægt) vildsvin hængende.
Nu mangler jeg så bare en latterlig stor ovn. Nogle der kender en på et krematorium
Spøg til side, her kommer mit egentlige spørgsmål:
Hvordan er teksturen i kødet sammen holdt med eg. jack link´s beef jerky som jeg holder rigtig meget af. Det skal man jo "rive" fra hinanden med tænderne, men samme tid er det lidt fugtigt.
Min bekymring er at vildsvin er så magert i forvejen, så måske grise jerky bare bliver en tør sål at tygge i? Nogle med erfaringer på den?
Note: Jeg er snart færdig med min røgeøvn til koldrøg, så mon ikke jerkyen får et skud i den også
Jeg er i bund og grund en rar person, og undskylder på forhånd hvis du på nogen måde føler dig fornærmet.
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21720
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 465 times
- Been thanked: 2370 times
Re: Svogers Rådyr Jerky!
Fødevaresikkerhedsmæssigt skal man helt klart sørge for at vildsvin har været varmet rigtigt godt igennem!
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Ledsmoke
- Silver Member
- Indlæg: 442
- Tilmeldt: 4. nov 2005, 00:07
- Interesser: Jagt
- Geografisk sted: Vonge
- Has thanked: 53 times
- Been thanked: 21 times
Re: Svogers Rådyr Jerky!
Der har ikke været problemer med det gris vi har brugt. Har faktisk lige pt 3 kg liggende i forskellige marinader i køleskabet.
Jeg elsker min hustru!
Jeg elsker min hustru!
Mvh Ledsmoke
Et demokrati er kun så godt som de informationer der tilgår dets borgere.
Fakta : Loven gælder kun for dem der bliver fanget!
Et demokrati er kun så godt som de informationer der tilgår dets borgere.
Fakta : Loven gælder kun for dem der bliver fanget!
-
- Newbie
- Indlæg: 8
- Tilmeldt: 19. aug 2014, 07:47
- Interesser: Jagt,vildt- og våben
- Geografisk sted: Horsens
Re: Svogers Rådyr Jerky!
Tænker du på Tricin faktoren her? Alle de svin jeg skyder bliver testet på et lab..Refraktorius skrev:Fødevaresikkerhedsmæssigt skal man helt klart sørge for at vildsvin har været varmet rigtigt godt igennem!
Jeg er i bund og grund en rar person, og undskylder på forhånd hvis du på nogen måde føler dig fornærmet.
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21720
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 465 times
- Been thanked: 2370 times
Re: Svogers Rådyr Jerky!
Trikiner er klart en af faktorerne.
(Og laboratorier kan lave fejl.....)
(Og laboratorier kan lave fejl.....)
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- AirPellet
- Gold Member
- Indlæg: 893
- Tilmeldt: 13. jul 2010, 19:24
- Interesser: Jagt, luftvåben
- Geografisk sted: Storkøbenhavn
- Has thanked: 104 times
- Been thanked: 32 times
Re: Svogers Rådyr Jerky!
Nogen der har prøvet det på en grill? Kunne forestille mig at den røgede smag ville blive endnu mere udtalt her...??
klagt nicht - kämpft