Knaldgule karry-flutes (revisited)

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
HappyNanoq
Gone But Not Forgotten
Gone But Not Forgotten
Indlæg: 6630
Tilmeldt: 16. jan 2005, 06:55
Interesser: Mekanik
Geografisk sted: Ikast, midtjylland.
Has thanked: 302 times
Been thanked: 481 times

Knaldgule karry-flutes (revisited)

Indlæg af HappyNanoq » 26. jun 2015, 02:58

Knald-gule karry-flutes.


Der skal bruges en stor skål og en gryde på ca 1½-2 liter.

Én liter mælk
Én pk gær
1-1½ spiseske sukker
200 gram bage-margarine
Ét brev Santa Maria Karry (20 gram)
Ét brev Santa Maria Rosen-Paprika, eller anden god paprika (20gram)
Én spiseske salt
Én pose med 2 kg hvedemel.

Ét æg til pensling af flutene/bollerne inden de bages i ca 20min ved 200 grader.
Eventuelt drysses med groft salt, blå birkes eller andre krydderier i den penslede æg for lidt extra smag.



I skålen :
4 deciliter mælk lunes op til ca 30-32 grader - der drysses 1-1½ spiseske sukker i, samt gæren smuldres ned i - og hele herligheden omrøres til gæren er opløst.
a.jpg
a.jpg (96.69 KiB) Vist 5880 gange

Smørret smeltes og bringes op til kogepunktet, MENS der omrøres.
Når smøret småsimrer under omrøring, er smørret varmt nok til at karry'en bruser op når det drysses i.
Drys en lille smule karry i, og se om det bruser (bruger selv varmetrin 4 af 6 på komfuret)
b.jpg
b.jpg (99.54 KiB) Vist 5880 gange
Pas på ikke at putte for meget karry i ad gangen, da det godt kan bruse MEGET op.
Karry'en drysses bare langsomt i, under opbrusning/omrøring.
Dette gør at karryen afgiver farve og smag til smørret, og hele brevet md karry puttes i.
c.jpg
c.jpg (98.14 KiB) Vist 5880 gange

Når al karryen er drysset i og har bruset færdig, kan gryden tages af varmen.
Salt, brevet med paprika og resten af mælken (6 dl) kommes i gryden.
Så ender gryden på en passende temperatur til at blive hældt over i skålen med mælk/gær/sukker.
d.jpg
d.jpg (91.42 KiB) Vist 5880 gange

Når det hele er hældt over i skålen, skal det bare blandes lidt sammen, og melet skal i som det næste.
Jeg bruger bare dejkroge til dette.
e.jpg
e.jpg (97.42 KiB) Vist 5880 gange

Sådan her ser dejen ud efter ca 1 kg mel - man ser at dejen stadig glinser en lille smule, og man kan mærke at dejen klistrer.
Så længe dejen klistrer, så skal der lidt mere mel i. Forvent at der skal bruges omkring 1.6 kg mel.
f.jpg
f.jpg (93.52 KiB) Vist 5880 gange

Når dejen ikke længere klistrer, så sættes den til ca en halv times hævning.
g.jpg
g.jpg (97.51 KiB) Vist 5880 gange

Dejen kommer godt nok til at fylde helt vldt, men klapper sammen når man hælder den ud af skålen.
h.jpg
h.jpg (97.43 KiB) Vist 5880 gange

Al dejen deles op i 4 lige store stykker.
Opskriften bliver til 4 STORE flutes.
To stykker til én bageplade.
i.jpg
i.jpg (92.65 KiB) Vist 5880 gange

Her har jeg lavet ét stort flute ud af én af de store 1/4 dej-stykker.
Men delt én af dem i 3 mindre. Tykkelsen skal bare være... max 2cm.
Ovnen tændes på 200 grader, og dejen skal efterhæve indtil ovnen er varm.
j.jpg
j.jpg (96.58 KiB) Vist 5880 gange

Flutene ridses med en skarp kniv, pensles med æg - og der drysses salt på mens ægget stadig er fugtigt.
Alternativt chili-drys, blå birkes, sesamfrø eller hvad man ellers ønsker.
k.jpg
k.jpg (96.58 KiB) Vist 5880 gange

Bages ved 200 grader i minimum 20 minutter... nogle gange 22-25 minutter, alt efter hvor store flutene er.
l.jpg
l.jpg (99.36 KiB) Vist 5880 gange

Det færdige resultat =o)
m.jpg
m.jpg (97.33 KiB) Vist 5880 gange

Smager pragtfuldt uden noget som helst.
Smager pragtfuldt med Lurpak og stærk ost - eller honning.
Smager pragtfuldt til alt grillet
Smager vidunderligt til vildtretter
n.jpg
n.jpg (91.37 KiB) Vist 5880 gange
Kan sagtens fryses ned - og tøs op i varm ovn.
Normalt direkte fra fryseren til 200 grader, i 10-15 min. =o)
Jeg tror det er godt en PRUT ikke smitter på samme måde som et GAB gør.
Dét ville bare være ulideligt for alle.

̿̿̿ ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

Jeg skriver sikkert dette indlæg mens jeg sidder og skider.

Brugeravatar
HappyNanoq
Gone But Not Forgotten
Gone But Not Forgotten
Indlæg: 6630
Tilmeldt: 16. jan 2005, 06:55
Interesser: Mekanik
Geografisk sted: Ikast, midtjylland.
Has thanked: 302 times
Been thanked: 481 times

Re: Knaldgule karry-flutes (revisited)

Indlæg af HappyNanoq » 26. jun 2015, 13:22

Jeg havde tidligere lavet en tråd om flutene, men ikke rigtig fået lagt nogle ordentlige forklarende billeder ind - så det ville jeg lige gøre med denne tråd nye tråd.
(Jeg har slettet den gamle tråd, da det ikke giver mening at have to om det samme.)


Håber nogen kan drage nytte af opskriften, da det er en gammel familie-opskrift.
Arh, det er måske så meget sagt, men vi havde altid disse flutes med på familieudflugter til Fårup sommerland, Silkeborgsøerne og andre steder hvor der skylle hygges/grilles. Så kan i hvert fald huske flutene fra barnsben (30+ år nu).


Jeg sidder i hvert fald og guffer flutes nu, på kontoret.
Kollegaerne har også fået en bid og de syntes godt om dem. :smile:
Jeg tror det er godt en PRUT ikke smitter på samme måde som et GAB gør.
Dét ville bare være ulideligt for alle.

̿̿̿ ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

Jeg skriver sikkert dette indlæg mens jeg sidder og skider.

Brugeravatar
Lycon
Admin
Admin
Indlæg: 14343
Tilmeldt: 26. jan 2004, 11:56
Interesser: Special Operations Executive
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 1745 times
Been thanked: 1272 times
Kontakt:

Re: Knaldgule karry-flutes (revisited)

Indlæg af Lycon » 26. jun 2015, 16:04

HappyNanoq skrev:Jeg havde tidligere lavet en tråd om flutene, men ikke rigtig fået lagt nogle ordentlige forklarende billeder ind - så det ville jeg lige gøre med denne tråd nye tråd.
(Jeg har slettet den gamle tråd, da det ikke giver mening at have to om det samme.)
:goodpost: :numberone:
“My dear, it’s not how hard you hit them, but it’s where you hit them”
SOE agent Pearl Witherington

Lange
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 399
Tilmeldt: 7. feb 2008, 23:39
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Holstebro
Has thanked: 7 times
Been thanked: 24 times

Re: Knaldgule karry-flutes (revisited)

Indlæg af Lange » 27. jun 2015, 00:26

Kunne måske laves med en kolb hævning for at få en anden krumme struktur og rapsolie i stedet for margarine, det giver en dej der er mere elastisk og derfor lettere og slå op

Brugeravatar
HappyNanoq
Gone But Not Forgotten
Gone But Not Forgotten
Indlæg: 6630
Tilmeldt: 16. jan 2005, 06:55
Interesser: Mekanik
Geografisk sted: Ikast, midtjylland.
Has thanked: 302 times
Been thanked: 481 times

Re: Knaldgule karry-flutes (revisited)

Indlæg af HappyNanoq » 27. jun 2015, 01:42

Lange skrev:Kunne måske laves med en kolb hævning for at få en anden krumme struktur og rapsolie i stedet for margarine, det giver en dej der er mere elastisk og derfor lettere og slå op
Det kan man sikkert godt.
:smile:

Det jeg syntes er skønt her, er udkogningen af karry i margarinen, så flutene får den herlige gule farve og skøn smag.
Det er muligt man kan gøre med rapsolie, men har bare altid lavet det sådan her - og sådan her vil jeg altid lave dem. :razz:

Syntes den er nem, opskriften - omend den er lidt tung at danse med i æltningen.
Jeg tror det er godt en PRUT ikke smitter på samme måde som et GAB gør.
Dét ville bare være ulideligt for alle.

̿̿̿ ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

Jeg skriver sikkert dette indlæg mens jeg sidder og skider.

Besvar