Æblesmør er genialt på ristet brød eller som tilbehør til andre retter.
Der er æbler i svinsk rå mængder i tiden, og der er grænser for hvor mange man kan nå at spise, så jeg gemmer altid en del af dem på denne måde.
Man tager:
2-3 dL vand og 3 kilo æblestykker uden kernehuse, stilk og blomst.
Putter dem i en stor gryde og koger indtil bådene splatter ud. Tag mosen af ilden, og arbejd den godt igennem med en stavblender.
Så tilsættes:
400g rå rørsukker
200g mørk farin
Revet skal og saft af 2-3 citroner (usprøjtede!)
15 nelliker
20 allehånde
1 stor teskefuld stødt kanel
1 stor teskefuld friskrevet muskatnød
2 tsk havsalt
(Nelliker og allehånde skal selvfølgelig knuses grundigt i en morter)
Rør godt igennem og lad gryden stå ved middel varme i en halv til en hel time (indtil det tykner).
Prøvesmag, og juster eventuelt med rørsukker, da sukkermængde afhænger af æbletype.
Hæld på atamonskyllede glas og lad køle ned.
Da der er noget mindre sukker i end i almindeligt syltetøj, skal åbnede glas stå i køleskabet.
Applebutter
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21723
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 2372 times
- Cordes
- Silver Member
- Indlæg: 450
- Tilmeldt: 17. jul 2009, 16:17
- Interesser: Alt der siger Bang
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 6 times
Re: Applebutter
Yes. Har selv lavet sådan en omgang for et par måneder siden.
Det er bare godt. :eek:
Det er bare godt. :eek:
Two hands working can do more than a thousand clasped in prayer - Unknow