Side 1 af 2

Hold jer langt fra Benzon Arms

: 13. jun 2019, 14:50
af Henning
Jeg skal beklage, om dette indlæg står i forkert fora, så må en moderator flytte det. Ligeledes skal jeg beklage om det er lidt halvlangt, men jeg er lidt ”pissed” og har brug for at komme af min frustration.
For lidt over et års tid siden, spurgte jeg her, om der var nogle som viste, hvor man kunne få deaktiveret en pistol. Jeg havde mulighed for at købe en P-38 som var ”skudt i stykker” (en styre tap i slæden var knækket) En venlig sjæl foreslog mig at kontakte Benzon Arms i Esbjerg, hvilket jeg gjorde. Uha-da det var sandelig intet problem. Han deaktivede et hav af våben, og en pistol på attest kostede 1500,-. Det ville tage 3 -4 uger, så var klar.
Fair pris tænkte jeg, og fedtede afsted til Esbjerg lørdag 28 juli 2018. Fin snak med <editeret Mod>, dog var han ikke særlig villig til at lave en kvittering på at jeg afleverede en pistol til ham, men det endte da med jeg fik én.
Efter 5 uger kontaktede jeg ham, for at høre om den var klar, og om han havde fået den afmeldt ved SKV.
Det havde han så ikke lige haft tid til for han havde noget ” betyrelsesarbejde” i en skytteforening som var ved at falde sammen. Okey – frivilligt arbejde er da fint, men det tjener man jo ikke mønt til husleje på.
Et par uger senere ringede jeg igen. Arhhh – var var lige kommet noget i vejen. Hva’ med SKV ? …Jo – den var afmeldt. Fat i SKV; Nej – de havde ikke modtaget noget på den, og det kunne godt tage lidt tid, for Benzon Arms var lidt tung i det, og sadlede ikke hesten samme dag … Ja – det var så småt gået op for mig.
Et par uger senere igen fat i telefonen og ringe til Benzon. Igen en eller anden tåbelig søforklaring. Men nu var kanonen dog blevet afmeldt. Igen et par uger, og fat i knoglen. Jo – nu var der opstået nogle ”komplikationer” og sagen lå ved en navngiven medarbejder ved AVC …. Som for resten var på ferie. Fint tænkte jeg – så må den jo være blevet snittet i. Ugen efter ringede jeg til AVC, for lige at få at vide hvilke ”komplikationer” det drejede sig om. Den navngivne medarbejder kendte ikke en hatte-fis til noget som helst, men ville da lige tage en sludder med Benzon Arms. Jeg blev ringet op, af den flinke mand fra AVC. Grunden til at det tog lidt tid var ”ingen rigtigt viste hvordan man deaktiverede en pistol, og udstedte attest på den ”. Det forstod jeg så ikke helt, da der jo lægger en bekendtgørelse til grundlag for hvordan.
Igen gik en tre –fire uger, hvorefter jeg igen ringede til Thomas for at høre om han havde snøvlet sig færdig. Nejj – der var kommet nye ”komplikationer til”, og sagen lå ved en (ny) navngiven person ved AVC … som sjovt nok også var på ferie…Fint nok – jeg afventede ”ferien” skulle ende, og ringede nok engang, til AVC. Kendte fyren til sagen – NEJ ! …. Jeg kunne dog ikke lokke ham til at tage en sludder med Thomas Benzon, for at høre hvorfor hans navn, blev nævnt som stopklods.
I december var jeg så til ”jule-skydning” i Ulfborg, og kom til at ”gå” sammen med forening fra Esbjerg området. Vi kom til at tale om Benzon, og jeg fortalte min historie. Det rystede dem overhovedet ikke, og de kunne berette om våben, han havde ødelagt, fordi han lige havde et ”tunings-trix”. Meget lange ventetider. Våben solgt, men oprettet på forkerte serienumre, så køber selv kunne bøvle med at få det rettet efterfølgende. Våben solgt uden magasiner, man så kunne vente hele og halve år på at få.
Jeg var godt klar over at det her ikke rigtigt blev til noget, så jeg kontaktede AVC, for at høre om jeg kunne få udstedt en art bæretilladelse. Afhente skyderen, selv skærer den i smadder, og få den kontrolleret ved politiets tekniske afdeling. Men nej – det kunne jeg ikke.
I marts rettede jeg så igen henvendelse til Benzon om hvad status nu var …. Jo – den lå ved politiets tekniske afdeling, og ville komme tilbage i løbet af tre uger .
Jeg gider ikke længere ringe til Benzon, fordi jeg er så træt <editeret Mod>, så det er på mail nu. En hver 14 dag, hvor jeg spørger til status. Thomas kvittere troligt for læsning, men får man noget svar ?..Næh.
Det er simpelthen utroligt<editeret Mod>. Kan man røre ham – nej det kan man ikke. Kan man få sit skrammel tilbage igen … Næ – det kan man så ikke med mindre man har en forhandlertilladelse eller får den optaget igen på SKV (og jeg har ingen ledige pladser til en ”ny og defekt” 9 mm pistol)
Grænser dette til injurier? …. Måske – jeg skal glædeligt fremlægge samtlige mails, og et par fyre som har haft lignede problemer i forbindelse med køb/reparationer ved Benzon arms.
Jeg skal i hvert fald stærkt advare mod at handle hos Benzon Arms.

Re: Hold jer langt fra Benzon Arms

: 13. jun 2019, 16:11
af Cp-Medic
Det er desværre ikke helt fremmed det du har været igennem. En nær kammerat købte for et par år siden en FN Fal hos Benzon. Den virker kun med lyddæmper på og et af de ekstra mags der skulle følge med så han aldrig noget til. Efter adskillige henvendelser og brudte løfter ignorerer han nu alle henvendelser.

Re: Hold jer langt fra Benzon Arms

: 13. jun 2019, 16:20
af Marius
Altså .. de her erfaringstråde med erhvervsdrivende er jo informative, men det kan også være en kilde til problemer for de involverede.

Det er derfor særdeles vanskeligt, at vurdere i hvilken grad forummet kan kolportere disse erfaringer. Vi kender jo hverken til forløbet eller de involverede.
Men vi er nødt til at henstille til, at man holder sine beskrivelser til det rent faktuelle: fx jeg bestilte x den og den dato, men modtog den ført 4 mdr. senere efter x henvendelser.

Det er ikke i orden at komme med injurierende anklager, så som 'svindler' etc. den slags må være op til læseren eller en domstol at konkludere.

Re: Hold jer langt fra Benzon Arms

: 13. jun 2019, 17:37
af Bobo
Det lyder som en træls oplevelse.
Men hvis du har så mange våben at der ikke er plads til mere på tilladelsen, kan du jo overveje at sige "pyt". Det kommer du nok over.
Men jeg synes det er rigtig fint du advarer andre om dårlig stil hos en (virsomhed?) utroværdig leverandør.

Re: Hold jer langt fra Benzon Arms

: 27. aug 2019, 19:08
af D1
hjælp har vende i 3 månder på min riffel fra benzon Arms hvad gør jeg :angry: :angry:

Re: Hold jer langt fra Benzon Arms

: 17. sep 2019, 05:54
af LugerP08
Kan desværre kun tilslutte mig beskrivelsen omkring Benzon Arms. Har prøvet flere gange at ting tog over et halv år og mange undskyldninger og sø forklaringere.

Re: Hold jer langt fra Benzon Arms

: 17. sep 2019, 08:16
af Lassescout
D1 skrev:
27. aug 2019, 19:08
hjælp har vende i 3 månder på min riffel fra benzon Arms hvad gør jeg :angry: :angry:
Det er min erfaring med "den slags mennesker" at man ikke kommer nogen vegne pr. telefon eller mail. Det anser de som et irritationsmoment på linie med fluer eller myg. Tag på besøg på adressen og få en fornuftig snak med ham. Lav en aftale med håndslag om, hvornår du kan komme igen og hente din riffel. Det kan sagtens gøres i en god stemning og en ordentlig tone. Vær forberedt på at aftalen ikke holder, men så laver du en ny. Det er efter min mening det eneste der er at gøre. Mails og telefonopringninger er alt for nemme at ignorere.

Re: Hold jer langt fra Benzon Arms

: 27. sep 2019, 12:55
af D1
har bare ikke fået min riffel i nu,og der kommer bare mange undskyldninger og sø forklaringere fra ham af :argue:

Re: Hold jer langt fra Benzon Arms

: 27. sep 2019, 19:28
af A H Larsen
D1 skrev:
27. sep 2019, 12:55
har bare ikke fået min riffel i nu,og der kommer bare mange undskyldninger og sø forklaringere fra ham af :argue:
vi kan alle lave fejl og have problemer med import af våben
men kør da ned forbi han og spørg hvordan det står til

er det en riffel du har til rep ? eller har du købt en riffel ?

Re: Hold jer langt fra Benzon Arms

: 27. sep 2019, 19:57
af F U B A R
Selvom flere herinde udtrykt modvilje imod benzon arms
Har jeg handlet en skyder ved ham
Aftale om at køre derned 150+ km
Ingen problem alt var klart til mig iflg aftale og vi fik en god sludder om div
Så alt er altså ikke skidt!
Jeg havde ihvertfald en god oplevelse med thomas
Mvh

Re: Hold jer langt fra Benzon Arms

: 7. okt 2019, 11:36
af D1
det kan også bare være mig det har haft en dårlig dag.og jeg må sige at ret skal være ret at hans service ellers er meget god og at han er meget hjælpsom

Re: Hold jer langt fra Benzon Arms

: 3. nov 2019, 17:08
af KnudP
Selv om man skal handle lokalt er der grænser

Havde en velfungerende Colt Pyton som jeg gerne ville have trimmet aftræk på, det var i flg Benzon ikke noget problem og han fik opgaven, prisoverslag var 1000 kr.
Efter 4 mdr. og adskillige rykkere, heraf nogle besøg på værksted fik jeg revolver tilbage, pris var dog steget til 1840 kr. - der skulle jo betales moms og for reservedele???- et prisoverslag er i mine øjne overslag +- 10%

Aftræk var aldeles ubrugeligt, kunne kun holde 800 gram og det føltes som om man aktiverede et tandhjul - kunne iflg værkstedet ikke være anderledes.

Fik revolver renoveret andet sted ( blev spurgt om jeg ikke havde en finere fil) og måtte spytte 2300 kr da der skulle ny indmad i da det blev påstået af den var knoklet fuldstændig i stykker

Jeg så konkludere at det ikke altid kan betale sig at handle i ((baghaven))

Nb. Jeg har byttet revolver væk til fordel for en S&W 586 performece og fået en væsintlig bedere skyder og godt 10000 kr fattigere

Re: Hold jer langt fra Benzon Arms

: 3. nov 2019, 20:18
af F U B A R
10 af de lange er immervæk meget ?
Overstiger da værdi på revolver fra start plus indkøb og mods
Hvad tænker du
Mvh

Re: Hold jer langt fra Benzon Arms

: 4. nov 2019, 08:35
af 100Radsbar
KnudP skrev:
3. nov 2019, 17:08
Selv om man skal handle lokalt er der grænser

Havde en velfungerende Colt Pyton som jeg gerne ville have trimmet aftræk på, det var i flg Benzon ikke noget problem og han fik opgaven, prisoverslag var 1000 kr.
Efter 4 mdr. og adskillige rykkere, heraf nogle besøg på værksted fik jeg revolver tilbage, pris var dog steget til 1840 kr. - der skulle jo betales moms og for reservedele???- et prisoverslag er i mine øjne overslag +- 10%

Aftræk var aldeles ubrugeligt, kunne kun holde 800 gram og det føltes som om man aktiverede et tandhjul - kunne iflg værkstedet ikke være anderledes.

Fik revolver renoveret andet sted ( blev spurgt om jeg ikke havde en finere fil) og måtte spytte 2300 kr da der skulle ny indmad i da det blev påstået af den var knoklet fuldstændig i stykker

Jeg så konkludere at det ikke altid kan betale sig at handle i ((baghaven))

Nb. Jeg har byttet revolver væk til fordel for en S&W 586 performece og fået en væsintlig bedere skyder og godt 10000 kr fattigere
Hvis jeg husker korrekt, så må et decideret tilbud ikke overstige 10% +-
Et overslag kan godt overstige 10%, og hvis jeg igen husker korrekt, op mod 20% +-

Af samme grund forlanger jeg altid et udspecificeret tlbud når jeg skal have en håndværker indenfor døren.

Men er der ikke en form for reklamation på en sådan tuning af aftræk? Om ikke andet refundering af hele, eller dele af beløbet hvis de ikke kan afhjælpe at aftrækket ikke er blevet bedre, men derimod værre?

Re: Hold jer langt fra Benzon Arms

: 4. nov 2019, 17:48
af Superfar
Jeg har også handlet med Benzon Arms et par gange og har kun fået god service og venlig behandling.
Der til kommer, at hans priser på våben ligger i den fornuftige ende af skalaen... (læs er flere gange kommet til at lave impulskøb på både revolver og rifler 😂)

Re: Hold jer langt fra Benzon Arms

: 8. nov 2019, 00:40
af FZO
D1 skrev:
27. sep 2019, 12:55
har bare ikke fået min riffel i nu,og der kommer bare mange undskyldninger og sø forklaringere fra ham af :argue:
Hej, jeg står desværre i lign. situation, har du fået din ?


vh

FZO

Re: Hold jer langt fra Benzon Arms

: 19. nov 2019, 15:26
af D1
Til Fzo
Neej jeg har ikke fået den i nu :mad: .det køre i samme hak Han kommer bare med bla bla :wall:

Re: Hold jer langt fra Benzon Arms

: 21. dec 2019, 17:04
af Helgus
Hej alle kære våbenbrugere

Jeg har handlet en del våben med dette firma. Senest en Garand.
I mine øjne skal en sælger af brugte emner oplyse fejl og mangler på det solgte. Efterfølgende opdager jeg at løbets riffelgang er ikke eksisterende! Skal det ikke oplyses??
Det er da ikke ok. Slut med handel der.

Re: Hold jer langt fra Benzon Arms

: 22. dec 2019, 09:34
af Elbæk
Helgus skrev:
21. dec 2019, 17:04
Hej alle kære våbenbrugere

Jeg har handlet en del våben med dette firma. Senest en Garand.
I mine øjne skal en sælger af brugte emner oplyse fejl og mangler på det solgte. Efterfølgende opdager jeg at løbets riffelgang er ikke eksisterende! Skal det ikke oplyses??
Det er da ikke ok. Slut med handel der.
Ud fra forhåndenværende oplysninger:

Som udgangspunkt ville det have været god stil at oplyse køber om en så væsentlig mangel ved våbnet - og er våbnet købt ubeset (noget jeg ikke anbefaler man gør med brugte våben, en erfaring jeg har betalt dyrt for at gøre mig) så vil jeg også mene at sådan en mangel bør påpeges af sælger.

Har man derimod selv haft lejlighed til at besigtige våbnet grundigt før aftaleindgåelse, ja så vil jeg mene at man delvist selv bærer en del af ansvaret for ikke at have konstateret en så væsentlig mangel. Det ændrer dog ikke på at det stadig havde været god stil fra sælgers side at påpege manglen.

Blev der givet en pris svarende til hvad en Garand i samme stand - men med intakte riffelgange - burde koste?

Re: Hold jer langt fra Benzon Arms

: 22. dec 2019, 17:37
af Deepo

Re: Hold jer langt fra Benzon Arms

: 22. dec 2019, 18:11
af Bobo
100Radsbar skrev:
4. nov 2019, 08:35

Hvis jeg husker korrekt, så må et decideret tilbud ikke overstige 10% +-
Et overslag kan godt overstige 10%, og hvis jeg igen husker korrekt, op mod 20% +-
Du er gal på den!

Et tilbud er et tilbud på en konkret vare/opgave og er prissat, så der er ingen ting at snakke om. Er der ekstra ydelser, ud over det der er tilbudt, afregnes det særskilt til listepris eller aftalt enhedspris

Et overslag er et kvalificeret skøn på hvad en given opgave kan koste og der er ingen grænser hvad det kan afvige, forstået som, at det det kun er en pris indikation fra leverandøren.

Sådan er jura - og at det så bliver vendt og drejet og fortolket og misforstået og danner præcedens, er ærgerligt.

:Hug: Mvh bobo

Re: Hold jer langt fra Benzon Arms

: 24. dec 2019, 13:23
af Superfar
Jeg har handlet flere gange ved Benzon. Både pistol, revolver og rifler. Alle gange har jeg haft mulighed for at tage våbnet i besigtigelse selv og undersøge bl.a. pibe...

De fleste af de våben jeg har købt, har haft mange år på bagen, bl.a. en Lee Enfield SMLE riffel, som selvfølgelig ikke kan forventes at være i samme stand som en helt ny plastikriffel. Men den lever op til de forventninger jeg havde, og så efter selv at have gennemgået våbnet før købet.

Jeg har kun haft gode oplevelser med Benzon, og har kun været tilfreds med betjening og service. Priserne er også fair og min opfattelse er at de ligger under hvad man kan falde over andre steder.

Den negative oplevelse som der beskrives her i tråden, kan jeg i hvert fald ikke genkende, og synes ikke bør stå uimodsagt.

Rigtig god jul til jer alle :)

Re: Hold jer langt fra Benzon Arms

: 24. dec 2019, 14:55
af MartinKnudsen
Jeg har købt en gammel salonriffel, en M24, fra Benzon. I forbindelse med mit køb var der heller ingen problemer.

En kollega købte i samme forbindelse en revolver. Det var ikke helt uden problemer.
De blev dog løst. Selvom det tog lidt ekstra tid, har han nu en Ruger Blackhawk som skyder ret fint.

Jeg vil ikke gå så langt til at fraråde at handle ved Benzon. Jeg er kun blevet mødt med en våbensmed/forhandler som virker kompetent. Dog kan jeg godt genkende lidt at det, som hænger lidt i forhold til andre våbensmede/forhandlere. Men det er kun i forbindelse med min ven/kollegas oplevelser.

Så hvis man skal købe noget fra "hylden", så virker det helt perfekt.
Hvis det man køber, skal moddes, fikses eller lignende - så kan det vist godt være lidt problematisk.

Re: Hold jer langt fra Benzon Arms

: 24. dec 2019, 20:19
af Superfar
Jeg har haft Benzon til at ombygge en cal.22 om til min søn. Den fik hele turen. Maling, justerbar kolbe, monteret kikkert, bipod, lyddæmper og tunet aftræk. (Den kan ses i en anden tråd)
Riflen var færdig til tiden og var super lækker!
Har kun været tilfreds :-)

Re: Hold jer langt fra Benzon Arms

: 25. dec 2019, 17:10
af Bjarne41
Deepo skrev:
22. dec 2019, 17:37
Der er flere steder i Tyskland:
https://www.lothar-walther.de/de/868/m1 ... tahl?c=517
/Mogens
Men angivet til 117 kg ?

Våbenimport fra Tyskland kan tage meget lang tid og en fan...... :mad: besværgelig papir omgang.
Jeg bruger ikke 6 - 7 måneder en gang til