Jeg skød en hare for noget tid og efter den havde hængt den tid den nu skulle fik jeg hevet den ned og tilberedt den....dejlig spise
"Problemet" var det tørre kød på ydersiden af dyret (lidt a la beef jerky ) efter den havde hængt, jo ikke er skide lækkert, hverken at bide i eller spise. Men hvad plejer i at gøre med dette? Skærer i det af inden eller efter tilberedning eller er der en måde at undgå det helt på? Jeg skar det af inden jeg tilberedte den men udover at det tog en krig så gør det ikke noget godt for kødet rent visuelt.
Nogle foreslag til hvad man kan gøre?
Paulsen
tilberedning af hare
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: tilberedning af hare
Jeg har lige et spørgsmål..
havde du flået haren INDEN du hængte den ??? Det skal du nemmerlig ik.. ellers er mit bedste bud at du har haft den oppe og hænge lidt for længe..
Personligt har jeg aldrig nogensinde oplevet at det yderste kød skulle være tørt.. på ingen måder..
men vil godt give dig ret i at hare er en utrolig dejlig og lækker spise..
Et tip, du kan evt prøve og lave det på grillen næste gang, lad kødet marinere et par timer inden du begynder, go smæk så lidt røgtræ på kullene under tilberedningen.. det er rigtig rigtig nammenam..
havde du flået haren INDEN du hængte den ??? Det skal du nemmerlig ik.. ellers er mit bedste bud at du har haft den oppe og hænge lidt for længe..
Personligt har jeg aldrig nogensinde oplevet at det yderste kød skulle være tørt.. på ingen måder..
men vil godt give dig ret i at hare er en utrolig dejlig og lækker spise..
Et tip, du kan evt prøve og lave det på grillen næste gang, lad kødet marinere et par timer inden du begynder, go smæk så lidt røgtræ på kullene under tilberedningen.. det er rigtig rigtig nammenam..
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
-
- Bronze Member
- Indlæg: 25
- Tilmeldt: 6. jul 2009, 22:00
- Interesser: jagt og våben
- Geografisk sted: jylland
Re: tilberedning af hare
jeg skød en hare idag, mit første vildt, så har i nogle råd/tips til hvordan jeg gør den i stand ?
- Mighty Mike
- Bronze Member
- Indlæg: 28
- Tilmeldt: 11. jun 2009, 20:38
- Interesser: Jagt, havfiskeri
- Geografisk sted: 6700
Re: tilberedning af hare
Stort tillykke med dit første stykke vildt!Kurt Koben skrev:jeg skød en hare idag, mit første vildt, så har i nogle råd/tips til hvordan jeg gør den i stand ?
Du ved det sikkert allerede, men først og fremmest gælder, at når man brækker klovbærende vildt (som f.eks. råvildt mfl.) hurtigst muligt efter skuddet, er det fordi det er drøvtyggerre. I løbet af kort tid svulmer de op pga. gasudvikling i maven, og brister mavesækken, så afgiver det en dårlig smag til kødet.
Med harer er der ikke helt den samme risiko, men det er en rigtig god ide at brække harer alligevel, især hvis det er varmt og/ eller den er ramt i indmaden. Harens indmad afgiver smag til harens kød, og skal haren hænge så længe at den bliver ordentlig mør (42 graddage ligesom råvildt: 42/gennemsnitstemp. døgnet rundt = antallet af dage den skal hænge), kan smagen blive alt for kraftig (dog smag og behag), især når der er gået hul på indmaden. Man behøver nødvendigvis ikke at brække den på stedet, men kan gøre det når man kommer hjem fra endt jagt. Personligt foretrækker jeg at brække hurtigst mulig - nøjagtig som med råvildtet..
Flåning af haren kan i princippet gøres nøjagtig som med råvildt. Jeg følger nedenstående fremgangsmåde:
Skær skindet fri ved halsen så langt oppe mod hovedet som muligt. Sørg under hele flåningen for at kniven er skarp og at der ikke skæres for dybt med kødskader til følge.
Skær/klip poter fri. Evt "slids" fra undersiden af ben ind til underside af haren.
Skær "en slids" på undersiden startende så langt oppe på halsen dyret langs midten helt ned til enden.
Træk/lirk herefter pelsen af haren. Kan ske du ind i mellem skal hjælpe/lirke lidt med kniven.
Derefter er det blot at tilberede jf. en eller anden kogebog eller anden opskrift. Bon appetit! :eating:
K&B!
-mike
-mike
-
- Platin Member
- Indlæg: 1821
- Tilmeldt: 16. apr 2006, 08:38
- Interesser: Håndvåben - 2.ww våben
- Geografisk sted: Jylland
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 33 times
Re: tilberedning af hare
Det er meget vigtigt at du fjerner alle hinder på en hare før du tilbereder den. den har ligesom 2 lag du skal igennem, før du kommer ned til det røde kød. Hvis du steger den med hinderne på, bliver det sejt og uspiseligt.
Derfor, af med alle hinder, så du kun har det flotte røde møre kød tilbage på haren.
Det er en rigtig god ide at brække din hare ned det samme, på lige fod med råvildt, da den ellers kan blive helt grøn inden i, og så stinker det frygteligt.
I Norge er det brugt at brække haren, og fylde den op med græs ??
Ved ikke lige hvad gavn græsset gør??
Derfor, af med alle hinder, så du kun har det flotte røde møre kød tilbage på haren.
Det er en rigtig god ide at brække din hare ned det samme, på lige fod med råvildt, da den ellers kan blive helt grøn inden i, og så stinker det frygteligt.
I Norge er det brugt at brække haren, og fylde den op med græs ??
Ved ikke lige hvad gavn græsset gør??
-
- Bronze Member
- Indlæg: 37
- Tilmeldt: 31. jan 2009, 19:38
- Interesser: Jagt, etc.
- Geografisk sted: Sønderjylland
- Been thanked: 1 time
Re: tilberedning af hare
hmm..ved det ikke, men har hørt om folk der stopper grannåle/grene ind i bugen på rådyr efter de har brækket det!!??KimH skrev:I Norge er det brugt at brække haren, og fylde den op med græs ??
Ved ikke lige hvad gavn græsset gør??
Hvordan kan I undvære noget vildsomt og uvejsomt midt iblandt jer, at måtte gå uden om og lade passe sig selv? Hvordan kan I nøjes med nytten alene, I slidende bæster!