Er lige kommet hjem fra reviret, dagen begyndte lidt sløjt, da rådyrene havde besluttet ikke at ville over på hverken raspmark eller der hvor fatter sad, på en lyngbakke. Da vi laver en minislapjagt ( 2 mand) ser vi en rå med to lam, men den er uden for skudhold. Nå videre ned og drive noget læbælte/skov af. Ingen dyr i skoven.. Mig ned og sidde for enden af læhegnet med riffel og den gamle går oppefra med hagl. Fire dyr springer over marken, men ingen af os kan nå dem, snydt igen
Ud og sidde efter måger, vi skyder 6 skud, men mågerne var hurtigere end det lod til, så de blev pænt hængende
Nå, ind og spise i hytten og se på mange måger lander på marken. Mig ud, med 1'er hagl, da jeg kommer derom, kommer de fire dyr 100 meter ude
Nå ind igen og lægge nye planer. Vi kommer frem til at de er gået i læhegnet igen. Jeg sætter mig på en høj, med udsigt over det meste af reviret (30-40 ha. læhegn, skov og mark). Fatter driver nedefra. To dyr letter i hegnet og styrer mod mig, de stopper i bunden af en slugt, som jeg ikke kan se ned i. Så kommer de efter 2 min ud til mig på ca. 100 meter, jeg siger "hep", og de standser, de står noget spidst. Krydset bliver lagt forrest på boven og jeg trykker på afbryderne. Dyret springe op og når 15 meter længere væk, inden det går op for den at den er færdig. Den andet dyr går tættere på det første og jeg har da også krydset på dyret, meeen nu har jeg skudt 3 dyr på den mark i år, så det må være fint med et dyr. Så kommer der ligepludselig to dyr mere nede fra slugten, men de får lov til at passere på 15-20 meters afstand :eek: Først da jeg går hen til dyret, hopper det andet dyr væk. Vi brækker dyret og er engentligt enige om at det er et bukkelam, men da vi kommer hjem, kan vi se at det har smidt opsatsen, så der har været tale om en buk, men stænger har været meget tynde og små, da det der var tilbage var ca. 5-10 mm tyk, så det har været en lille spidsbuk.
Har ingen billeder og gider ikke tage nogen
Jeg overvejer dog om den er værdig til at blive afkogt og monteret, det er jo en buk
Hvad synes I? Plejer i at afkoge bukke, der har smidt?