Grafik til slagtning af rådyr søges.

Her kan alt om jagt, vildtpleje og naturoplevelser diskuteres og erfaringer udveksles.
Besvar
Rixen
UDMELDT AF NVF
Indlæg: 3180
Tilmeldt: 4. mar 2007, 15:13
Interesser: ....
Geografisk sted: ....
Has thanked: 80 times
Been thanked: 499 times

Grafik til slagtning af rådyr søges.

Indlæg af Rixen » 30. nov 2014, 14:15

Er der nogen der har noget grafik der kan vise mig de forskellige udsnit i f.eks. et rådyr?

Evt. en der kan tegne det?


Min egen overskrift var tilstrækkelig
Senest rettet af Rixen 11. dec 2014, 17:04, rettet i alt 2 gange.

Kalthoff
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1522
Tilmeldt: 8. jan 2012, 22:48
Interesser: jagt
Geografisk sted: København
Has thanked: 3337 times
Been thanked: 414 times

Re: Vildt anatomi ved slagtning

Indlæg af Kalthoff » 30. nov 2014, 14:42

Rixen skrev:Er der nogen der har noget grafik der kan vise mig de forskellige udsnit i f.eks. et rådyr?

Evt. en der kan tegne det?
Det er ikke helt det du spørger om, men ham ser fortæller en del om de forskellige udskæringer imedens han demonstrerer en meget effektivt udseende måde at forlægge et dyr på:
http://nordisk-forum.dk/viewtopic.php?f ... to+butcher

Brugeravatar
Slettegaard
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 171
Tilmeldt: 9. feb 2008, 17:14
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Nordsjælland
Been thanked: 3 times

Re: Vildt anatomi ved slagtning

Indlæg af Slettegaard » 30. nov 2014, 14:48

Billede

Rixen
UDMELDT AF NVF
Indlæg: 3180
Tilmeldt: 4. mar 2007, 15:13
Interesser: ....
Geografisk sted: ....
Has thanked: 80 times
Been thanked: 499 times

Re: Vildt anatomi ved slagtning

Indlæg af Rixen » 30. nov 2014, 15:03

Rigtig god film, Kalthoff. Jeg har godt set den før, og havde den i baghovedet ved sidste slagtning. Jeg savnede bare noget mere detaljeret info om de forskellige stykker jeg skar ud. Han er iøvrigt ret skrap til det. :razz:


Tak for billedet Slettegaard, det var præcis hvad jeg søgte. Den bliver lige printet ud :biggrin:

Christ
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 659
Tilmeldt: 12. maj 2013, 21:06
Interesser: Foto Skydning Jagt Genladning
Geografisk sted: Roskilde
Has thanked: 193 times
Been thanked: 86 times

Re: Vildt anatomi ved slagtning

Indlæg af Christ » 30. nov 2014, 17:05

Kalthoff skrev:
Det er ikke helt det du spørger om, men ham ser fortæller en del om de forskellige udskæringer imedens han demonstrerer en meget effektivt udseende måde at forlægge et dyr på:
http://nordisk-forum.dk/viewtopic.php?f ... to+butcher
Sindsygt god video, så god gad jeg godt være :) tak for den.
"20 years ago we had Johnny Cash, Bob Hope and Steve Jobs. Now we have no Cash, no Hope and no Jobs. Please God, don't take Kevin Bacon."

Brugeravatar
Slettegaard
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 171
Tilmeldt: 9. feb 2008, 17:14
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Nordsjælland
Been thanked: 3 times

Re: Vildt anatomi ved slagtning

Indlæg af Slettegaard » 30. nov 2014, 17:16

Rixen skrev: Tak for billedet Slettegaard, det var præcis hvad jeg søgte. Den bliver lige printet ud :biggrin:
Var så lidt, glad for at kunne hjælpe.

Rixen
UDMELDT AF NVF
Indlæg: 3180
Tilmeldt: 4. mar 2007, 15:13
Interesser: ....
Geografisk sted: ....
Has thanked: 80 times
Been thanked: 499 times

Re: Vildt anatomi ved slagtning

Indlæg af Rixen » 4. dec 2014, 19:57

Faldt lige over en How-to mere på Tuben:

https://www.youtube.com/watch?v=jhcF9D-z1JU

LFuppen
Banned
Banned
Indlæg: 2496
Tilmeldt: 10. jan 2012, 17:32
Interesser: Jagt, håndvåben og militærhist
Geografisk sted: Vestjylland
Has thanked: 371 times
Been thanked: 189 times

Re: Vildt anatomi ved slagtning

Indlæg af LFuppen » 4. dec 2014, 20:14

Postmanden kommer nok til Rixen i morgen med underholdning :blink:
Håber, der er tilfredsstillende underholdning :popkorn:
Utaknemmelighed er verdens løn!!!

TheDarkSide
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2973
Tilmeldt: 17. okt 2010, 23:49
Interesser: Jagt, skydevåben...
Geografisk sted: Midtjylland
Has thanked: 259 times
Been thanked: 513 times

Re: Vildt anatomi ved slagtning

Indlæg af TheDarkSide » 4. dec 2014, 20:15

Her er en med udbening og opskæring af kølle og der er også en med bov: https://www.youtube.com/watch?v=1SA8vy4 ... F9G1bzh67Q

Min egen standard-metode til køller: Udben (som i videon), skær skankekød fra, fjern kirtlen og pulsåren og snør sammen til en tyk "pølse". Inden tilberedning smider man lige lidt fedtstrimler (gerne kalvefedt) ovenpå. Man kan også lægge lidt fedt inden i når man snørrer sammen. Kalvefedt giver en mild, men god smag, samt holder lidt på safterne. I ovnen v. 175° til den har en passende temperatur. Hæld væde på undervejs, så det ikke tørrer alt for meget ud.
Det bliver rimelig mørt, ikke for tørt og smagen er ikke så stærk, som når den får max gas med fløde, salt og bacon (det kan jeg simpelthen ikke have).

Brugeravatar
308 W
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 3590
Tilmeldt: 7. maj 2011, 20:27
Interesser: Jagt & Hundetræning
Geografisk sted: Midt/Vestjylland
Has thanked: 287 times
Been thanked: 301 times

Re: Sv: Vildt anatomi ved slagtning

Indlæg af 308 W » 5. dec 2014, 14:43

Rixen skrev:Faldt lige over en How-to mere på Tuben:

https://www.youtube.com/watch?v=jhcF9D-z1JU
Lige hvad jeg manglede [emoji106] [emoji3] tak

Sendt fra min Lenovo S6000L-F med Tapatalk

Besvar