Lassescout skrev: ↑3. dec 2021, 18:57
Så vi gør faktisk præcist det samme.
Bortset fra at du vil partere med møg i dyret, og jeg skylder det ''væk'' inden partering.
Sødeste ven
(suk). (Jeg ville ikke skrive mere om det, jeg
ville ikke).
Vi gør
overhovedet ikke det samme. Jeg arbejder udenom skaden. Du smører den ud over et større men ukendt område, du kan
ikke skylle gødningsforurening væk, så indse det dog.
Det er lidt som hvis jeg tager mundbind på, holder afstand og spritter hænder mens du giver krammere og hoster folk ind i hovedet. Det er
ikke det samme.
Jeg synes heller ikke at have påstået, at jeg fjerner gødningsforureningen ved at skylle den? Jeg er udmærket klar over, at vandet ikke fjerner forurenignen... Men som skrevet tidligere, så
er skaden (for mig at se) sket, når først der er skudt hul i mave eller tarme.
Min fokus er derfor på at få parteret dyret hurtigst muligt og få kødet på frost - og det formår jeg nemmest ved at vaske dyret indvendigt, inden jeg går igang med at flå og partere.
Jeg tror på dig når du siger, at det forringer holdbarheden... Men mit kød skal hverken modnes eller opbevares i køledisk efterfølgende. Det kommer på frost og bliver taget op umiddelbart inden det skal bruges (typisk aftenen før i køleskabet). Jeg finder derfor forskellen på de to metoder ubetydelig i det sammenhæng.
Er ikke i tvivl om at du har
ret og det giver rigtig god mening ifht. slagterier og kødets videre vej til forbugeren.