Michael7913 skrev: ↑2. jul 2022, 14:16
Halløj Frederik.
Ja de sidste par hundrede år, men nu er det jo ikke 1854 længere?
Hvad med dyrets vægt? Skal det ikke også regnes ind i formlen?
Vil det sige, at du kan gøre det bedre end en professionel slagter, der ikke laver andet til hverdag?
Hvordan har mørheden af slagtesvin og hvordan jeg skaffer mit kød noget med sagen at gøre?
"Kvaliteten? Den er kun blevet ringere - meget ringere. Det købte kød er typisk mindre mørt (slagtesvin er stressede og det gør kødet sejt - hjemmeskudte dyr er døde uden stress)."
Jeg er uforstående?
Mvh.
Michael
Nu tvivler jeg på at du har smagt hjemmeskudt tamsvin.
At kød bliver sejt af stress er vel almen viden. Tænk på et stykke anskudt vildt, der har været eftersøgt nogle timer, det vil være en del sværere at lave gode møre bøffer af.
Om jeg kan lave det bedre end en slagter? Det tror jeg ikke - en god vildtslagter, der er vant til at rode med vildt der er blevet skudt kan helt sikkert en masse jeg end ikke har hørt om. Men de “almindelige” slagtere som kammerater har brugt - der er jeg ikke imponeret. Jeg tænker at det skyldes at disse slagtere ikke har været opmærksomme nok på de særlige forhold der gælder for skudt vildt. Der er både en øget risiko for bakterieforurening, ved brækning, men også risiko for at skuddet kan lave forurening.
Det er en af grundene til at man ikke kan gøre noget “generelt” på formel med vildt - man skal bruge sine sanser.
Om vægten på vildt har en indflydelse på “42” formlen, ikke mig bekendt.
Jeg lader hellere dyret hænge lidt for lidt end lidt for meget - sikkert årsagen til at jeg ikke har været uheldig.
I mine meget unge dage eksperimenterede jeg lidt med trafikdræbt råvildt, forlægning og modning. Det blev brugt til hundefoder, men gav en god fornemmelse for hvornår det blev for meget/længe.
Min omtale af industrislagtesvin vs hjemmeslagt var egentlig bare for at lave en analogi til vigtigheden af modning.
Jeg oplever ikke det store behov for modning, når dyr er dræbt hurtigt og efterfølgende afblødt. Meget gamle dyr kan være seje - måske længere modning kan hjælpe her? Jeg ved det ikke, plejer at hakke gamle dyr mere end yngre.