Side 1 af 1

Hvad sous vide vil I anbefale?

: 30. dec 2017, 11:58
af Lillelars
Hej venner :razz:
Lillemor og undertegnet har snakket om, og investere i en sous vide sæt, man hvad skal vi købe?!!, hvad har i andre af erfaringer/råd/og hvad vi IKKE må købe?!!...

Re: Hvad sous vide ville i anbefalde?!

: 30. dec 2017, 12:57
af Klumpfod
Fed tråd! Jeg er også med på en lytter.

Beklager, lillelars - det er ikke drømmesvaret :blink:

Re: Hvad sous vide ville i anbefalde?!

: 30. dec 2017, 13:11
af HappyNanoq
Rev mig lidt, og købte denne her. Incl en rustfri 28liters balje med plastlåg.

http://www.addelice.com/shop/english/sw ... lator.html

Den er jeg superglad for, og den tager masser af kød, samt er rigeligt kraftig til baljen.

Re: Hvad sous vide ville i anbefalde?!

: 30. dec 2017, 13:34
af Evil-Honda
Alle synes bedst om det de selv har valgt, jeg har Anova wifi x 2 https://anovaculinary.com/anova-precision-cooker/

Det man skal starte med er at finde ud af om du er til dypkoger modellen eller et kar, jeg har ikke plads til et 25 liters kar i køkkenet så jeg er glad for dypkoger modellerne, og putter dem i alt fra kasseroller til køletasker med vand.

Re: Hvad sous vide ville i anbefalde?!

: 30. dec 2017, 13:53
af Krung
Henkogningsgryde fra Lidl. 400 kr. De bliver udsolgt på en formiddag. 20 liter eller mere, tror jeg.

Det er blevet fantastisk hver gang jeg har brugt den. Jeg har dog ikke kontrolleret om temperaturen er som displayet angiver. Det har ikke været nødvendigt.

Som en bonus kan den også henkoge.

Re: Hvad sous vide ville i anbefalde?!

: 30. dec 2017, 17:39
af Refraktorius
Vippet ned i "grej", da både Fodertønden og GdS er til at beskrive egne projekter i.


En kammerat har en "dyr computerstyret dyppekoger". Den er han glad for.
Den har den store fordel, at i en isoleret beholder, så kan man sagtens holde en masse vand lunt, og tilpasse beholderstørrelsen efter opgaven.

Svigermor har en "færdiglavet enhed". (kan ikke huske hvilken, jeg tror den er købt gennem "Samvirke")
Den er ikke fleksibel størrelsesmæssigt, men den er ekstrem nem at bruge, og for en ældre dame med en dårlig skulder, er det en god til at aftapning af vand o.l. er brugervenligt.

Mine egne er hjemmebyggede.
En PID regulator og et solid state relæ i en passende kasse, og den styrer så en "slow-cooker" (når det er en enkelt steg), en kogeplade og en gryde på 5-15 liter (når det er større portioner) og en dyppekoger og cirkulationspumpe i en "opbevaringskasse" (når der virkelig skal svines med kød).
Det virker også fint.


Konklusion: De virker alle sammen, så valget må afhænge af dit budget og behov.

Re: Hvad sous vide ville i anbefalde?!

: 30. dec 2017, 19:07
af Langenge
Jeg har sådan en dims, der ligner en blanding af en dildo og en dypkoger, i overstørrelse.
Den endeholder varmelegeme, cirkulationspumpe, temperaturstyring og blabla i et.
Den proppes bare ned i hvilken beholder man nu har. En gulvspand passer fint.
Billig, nem at betjene, fylder intet i skabet, og den virker perfekt.

Re: Hvad sous vide ville i anbefalde?!

: 30. dec 2017, 20:22
af FrederikF
Har også dypkogermodellen med cirkulationspumpe (propel).
Det vigtige er ikke at købe for billigt - den skal kunne holde temperaturen helst inden for en halv grad - ellers ryger fidusen lidt - særligt med det konsistent perfekte kød.
Jeg er super glad for min (anbefalet af de kokke fra Meyers køkken, der laver Sous Vide kurser - vender lige tilbage med mærket (ved den er på halv pris lige nu).

Re: Hvad sous vide ville i anbefalde?!

: 30. dec 2017, 20:52
af FrederikF
Her er det gode tilbud - halv pris imorgen med hos COOP for medlemmer.
Den hedder Profi Cook
Fil den i julegave (har brugt den på et madkursus jeg var på - den er god og tager op til 15l).
https://m-shopping.coop.dk/vare/profi-c ... 6160011265

Re: Hvad sous vide ville i anbefalde?!

: 30. dec 2017, 22:02
af Herluf
Efter et par ugers leg med en PID controller og en dyppekoger syntes konen at det hele så lidt farligt ud og gav mig en Sous Vide Supreme (mine kollegaer synes det er en lovlig grund til skilsmisse).
Begge udgaver fungerer lige så godt og jeg har svært ved at tro at selv den billigste af dem man kan købe i DK ikke vil være fuld tilfredsstillende.

Re: Hvad sous vide ville i anbefalde?!

: 30. dec 2017, 22:09
af SBO
Jeg har en Steba SV1 som jeg er rigtig glad for, bruger den til alt muligt, det er nemt og sjovt.
https://www.sousvide.dk/produkter/5-sou ... --6-liter/

Har også prøvet alt mulig hjemme byg med ledninger over det hele, kombineret med vand og børn er det for besværligt til husholdnings brug :biggrin:

Husk du skal også have en Vakuumpakker og poser der kan tåle varmen, ellers er der ingen fidus i Sous Vide.

Jeg har lige lavet Andebryst til julemiddagen i SV, det var det møreste, saftigste rosa and jeg nogen sinde har fået. Min bror lavede flæskestengen i sin, dog sværen i ovnen. Fornylig lavede jeg en hel Rullepølse, 4 timer ved 80 gr. så er den perfekt mør og al smag er stadig i. Min favorit er Majskolber, de skal bare have en klat smør og en time i bad, det er så nemt tilbehør til grillmad.

I dag har vi faktisk fået Pulled Pork lavet i Sous vide. Tager en nakkefilet på 2-2½ kg og deler i 4, rubber og vakuumpakker, lader det trække i 24 timer, og så får det 24 timer i badet. Så er de lige til at smide i fryseren, og så tage op når man har lyst til PP en vinterdag. Så skal det bare have en halv time i ovnen, så er det næsten lige så godt som lavet på grill, men man slipper for at så ude i kulden og kæmpe med grillen :giggle:

Re: Hvad sous vide ville i anbefalde?!

: 30. dec 2017, 22:45
af FrederikF
Vakuumpakker er et plus til meget (ikke mindst til vildt og hjemeslagt -> llngere holdbarhed på frys).
Til Sous Vide er det IMHO ikke et must - man kommer meget langt med almindelige zip poser (lynlås), så slipper man også for at suge vædske op i vakuumpakkeren.
Bruger altid zipposer til hollanddaise bearnaise, grøntsager mv i sous viden. Vakuumpakkeren - det er mest når stykkerne kommer lige fra frys.

Re: Hvad sous vide ville i anbefalde?!

: 30. dec 2017, 23:04
af Raptor357
Steba SV1000
Hvis det skal være færdigkøbt
Fylder lidt i skabet, men stor nok til at man kan vaske/rense den hvis der løber snask ud i vandet. Passer i alt fra en lille hryde til et mindre badekar.

Re: Hvad sous vide vil I anbefale?

: 31. dec 2017, 05:56
af T-REX
Jeg har en Ardes Stick
https://www.destillatio.eu/en/ardes-imm ... e/a-11054/
Den er på 1300 Watt. og er dermed end tand kraftigere, end mange af de andre. Det var den billigste jeg kunne få, med levering, til Grønland.
Den er jeg rigtig tilfreds med.
Den har kun temperaturstyring, med 0,5 graders trin, men den holder den indstillede temperatur, med ca. 0,1 graders nøjagtighed.

Men havde de leveret til Grønland, så havde jeg købt en Anova Stick, med WiFi, for at få "nørdefaktoren" helt op. :rolf: :oops: :giggle: :biggrin:

Men lad være med at spare, på Vacumpakkeren.
Jeg købte en kineser, med lidt ekstra faciliteter, men den er slet ikke god nok, til prisen. :oops: :mad:

Re: Hvad sous vide vil I anbefale?

: 1. jan 2018, 21:57
af Wildlife
Jeg har en Steba sv100 som jeg er godt tilfreds med.

Den lavede nytårsmenuen igår, lårtunge

http://m.pricerunner.dk/pl/249-3084088/ ... gK-c_D_BwE

Re: Hvad sous vide ville i anbefalde?!

: 11. jan 2018, 18:39
af Sviptue
FrederikF skrev:Her er det gode tilbud - halv pris imorgen med hos COOP for medlemmer.
Den hedder Profi Cook
Fil den i julegave (har brugt den på et madkursus jeg var på - den er god og tager op til 15l).
https://m-shopping.coop.dk/vare/profi-c ... 6160011265

fik lige købt en før tilbuddet løb ud, tak for tippet :)

Re: Hvad sous vide vil I anbefale?

: 11. jan 2018, 20:12
af FrederikF
Du bliver glad for den :smile:
Hvis du ikke allerede har prøvet gulerod/kartoffel/selleri/smør/mælk i tern og en tur i sous viden så prøv det - det bliver en suveræn mos :blink:

Re: Hvad sous vide vil I anbefale?

: 11. jan 2018, 20:49
af Sviptue
FrederikF skrev:Du bliver glad for den :smile:
Hvis du ikke allerede har prøvet gulerod/kartoffel/selleri/smør/mælk i tern og en tur i sous viden så prøv det - det bliver en suveræn mos :blink:
bliver på lørdag hvor vi skal have svineskank i SV, glaseret med honning og ananas :P

Re: Hvad sous vide vil I anbefale?

: 21. jan 2018, 17:14
af Klumpfod
Jeg prøvede også at nå COOPs tilbud, men kunne ikke finde ud af medlemsnummer.
Vi sender et nyt! Ikke bare per mail - nej, det er rigtig kundeservice, så vi sender et brev!
Det var rart at vide 3 timer før tilbuddet udløb...

Nå, lillemor havde fødseldag forleden, så jeg bestilte et andet tilbud hos COOP. Efter en uge i tryghed hos pakkecenter Taulov ringede jeg til Pestnord, for at høre, om min pakke var sorteret færdig. Lang pause i røret. “Det er nok nemmest, at du ringer til COOP og reklamerer, selvom vi har smidt pakken væk, og COOP ikke har lavet fejl”

Forklarede situationen for den rare dame ved COOP- nåede ikke at blive færdig, før hun svarede “det skal du ikke bøvle med - vi sender en ny med det samme”. Og den var der 2 dage efter. Fandme flot kommet igen, COOP!

Nå, men nu er vi lykkelige ejere af en Witt dypkoger med wifi - wonder how that works- og har idag lavet de første kyllingebryster, der var super. Mens vandet er varmt laver vi også lige en lille rådyrklump...

I får en update, når ungerne har vist mig hvordan den wifier...

Re: Hvad sous vide vil I anbefale?

: 21. mar 2018, 23:06
af Slettet bruger
Jeg fulgte anbefalingen og ønskede mig en anova wifi i fødsdagsgave :biggrin:
Nå men svær som jeg er at købe gaver til så fik jeg sjovt nok det jeg ønskede mig.

I forgårs fik jeg endelig prøvet den på et par kylling bryster I en gryde. Hold kæft det var godt.
Så idag er der købt plastil kasser i Føtex og nu laver jeg så 7 kylling bryster en med sursød sovs i vakum pakningen.

Hold kæft kylling er lækker ved 65.6 grader.

Og heeey billede upload virkede problemfrit.

Det er i kassen nu.

Re: Hvad sous vide vil I anbefale?

: 22. mar 2018, 00:06
af Slettet bruger
Skar lige låget til på. En lille hobby båndrundsav jeg har hjemme.
To billeder for at teste billede funktionen.

Det var noget der isolerede sådan et låg.

Ja det ene billede forsvandt da jeg trykkede vis prøve.