Tidligere har jeg bare anløbet knive m.v. efter farven, og kølet dem når farven var der.
men jeg har været ved at lege lidt med en PID-styret ovn, så jeg kan give dem længere tid ved fastholdt temperatur.
Er der nogen der kender en tabel, hjemmeside eller lignende med tid/temperatur for de mest anvendte stålarter?
I første omgang er det mest kuglelejestål og fjederstål jeg er ude efter.
Anløbningstemperatur og tid i ovnen?
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21723
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 2372 times
Anløbningstemperatur og tid i ovnen?
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
-
- Bronze Member
- Indlæg: 55
- Tilmeldt: 15. nov 2010, 06:07
- Interesser: Vapen, optik, jakt
- Geografisk sted: Skåne
- Been thanked: 71 times
Re: Anløbningstemperatur og tid i ovnen?
Kontrollera med ståltillverkaren.
Jag har själv härdat mycket uddeholmsstål, och då är det Uddeholms kataloger som gäller.
De har datablad för varje stålsort.
Förövrigt skall du inte kyla efter anlöpningen.
Håkan
Jag har själv härdat mycket uddeholmsstål, och då är det Uddeholms kataloger som gäller.
De har datablad för varje stålsort.
Förövrigt skall du inte kyla efter anlöpningen.
Håkan
- I56
- Gold Member
- Indlæg: 566
- Tilmeldt: 13. jun 2005, 06:19
- Interesser: Våben & bøssemagerarbejde
- Geografisk sted: Hellerup
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 32 times
Re: Anløbningstemperatur og tid i ovnen?
Du kan se meget om varmebehandling af stål på Fagteori
Du kan hente datablade på Uddeholms ståltyper HER
Du kan hente datablade på Uddeholms ståltyper HER
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21723
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 2372 times
Re: Anløbningstemperatur og tid i ovnen?
Tak til jer begge.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
-
- Silver Member
- Indlæg: 208
- Tilmeldt: 30. dec 2011, 19:25
- Interesser: riffelskydning, våbenteknik
- Geografisk sted: Dronningens København
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 14 times
Re: Anløbningstemperatur og tid i ovnen?
for kuglelejestål (100CR6) til knivbrug er "det glade område" 260 til 280 grader, gerne 1 times tid & gerne 2 gange i ovnen
(og som spuhr siger - ingen bratkøling efter anløbning)
det gir cirka 58 HrC - dvs. en ny fil bider og en gammel udkn***et møllesavfil bare skøjter hen over æggen
(og som spuhr siger - ingen bratkøling efter anløbning)
det gir cirka 58 HrC - dvs. en ny fil bider og en gammel udkn***et møllesavfil bare skøjter hen over æggen
- Torben Ohms
- Gone But Not Forgotten
- Indlæg: 1547
- Tilmeldt: 24. feb 2004, 11:42
- Interesser: Ammunition
- Geografisk sted: Vestjylland
- Been thanked: 38 times
- Kontakt:
Re: Anløbningstemperatur og tid i ovnen?
Denne lille bog forteller alt on legering, styrke og varmebehandling af næsten alle former af stål.Refraktorius skrev:
Er der nogen der kender en tabel, hjemmeside eller lignende med tid/temperatur for de mest anvendte stålarter?
I første omgang er det mest kuglelejestål og fjederstål jeg er ude efter.
- Vedhæftede filer
-
- stahlschlüssel.jpg (87.67 KiB) Vist 3197 gange
Ohms