Anløbningstemperatur og tid i ovnen?

Er du til knive, bajonetter, økser, sværd eller hellebarder er dette stedet.
Besvar
Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21720
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 465 times
Been thanked: 2370 times

Anløbningstemperatur og tid i ovnen?

Indlæg af Refraktorius » 22. jul 2012, 21:19

Tidligere har jeg bare anløbet knive m.v. efter farven, og kølet dem når farven var der.

men jeg har været ved at lege lidt med en PID-styret ovn, så jeg kan give dem længere tid ved fastholdt temperatur.


Er der nogen der kender en tabel, hjemmeside eller lignende med tid/temperatur for de mest anvendte stålarter?
I første omgang er det mest kuglelejestål og fjederstål jeg er ude efter.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Håkan Spuhr
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 55
Tilmeldt: 15. nov 2010, 06:07
Interesser: Vapen, optik, jakt
Geografisk sted: Skåne
Been thanked: 71 times

Re: Anløbningstemperatur og tid i ovnen?

Indlæg af Håkan Spuhr » 22. jul 2012, 21:22

Kontrollera med ståltillverkaren.
Jag har själv härdat mycket uddeholmsstål, och då är det Uddeholms kataloger som gäller.
De har datablad för varje stålsort.
Förövrigt skall du inte kyla efter anlöpningen.

Håkan

Brugeravatar
I56
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 566
Tilmeldt: 13. jun 2005, 06:19
Interesser: Våben & bøssemagerarbejde
Geografisk sted: Hellerup
Has thanked: 10 times
Been thanked: 32 times

Re: Anløbningstemperatur og tid i ovnen?

Indlæg af I56 » 23. jul 2012, 11:53

Du kan se meget om varmebehandling af stål på Fagteori
Du kan hente datablade på Uddeholms ståltyper HER

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21720
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 465 times
Been thanked: 2370 times

Re: Anløbningstemperatur og tid i ovnen?

Indlæg af Refraktorius » 23. jul 2012, 13:00

Tak til jer begge.
:razz:
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

RoyalDuck
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 208
Tilmeldt: 30. dec 2011, 19:25
Interesser: riffelskydning, våbenteknik
Geografisk sted: Dronningens København
Has thanked: 16 times
Been thanked: 14 times

Re: Anløbningstemperatur og tid i ovnen?

Indlæg af RoyalDuck » 23. jul 2012, 15:13

for kuglelejestål (100CR6) til knivbrug er "det glade område" 260 til 280 grader, gerne 1 times tid & gerne 2 gange i ovnen
(og som spuhr siger - ingen bratkøling efter anløbning)
det gir cirka 58 HrC - dvs. en ny fil bider og en gammel udkn***et møllesavfil bare skøjter hen over æggen

Brugeravatar
Torben Ohms
Gone But Not Forgotten
Gone But Not Forgotten
Indlæg: 1547
Tilmeldt: 24. feb 2004, 11:42
Interesser: Ammunition
Geografisk sted: Vestjylland
Been thanked: 38 times
Kontakt:

Re: Anløbningstemperatur og tid i ovnen?

Indlæg af Torben Ohms » 24. jul 2012, 21:13

Refraktorius skrev:
Er der nogen der kender en tabel, hjemmeside eller lignende med tid/temperatur for de mest anvendte stålarter?
I første omgang er det mest kuglelejestål og fjederstål jeg er ude efter.
Denne lille bog forteller alt on legering, styrke og varmebehandling af næsten alle former af stål.
Vedhæftede filer
stahlschlüssel.jpg
stahlschlüssel.jpg (87.67 KiB) Vist 3191 gange
Ohms

Besvar