hvordan sliber man bedst kulstof knive (køkkenknive)?

Er du til knive, bajonetter, økser, sværd eller hellebarder er dette stedet.
Besvar
dksith
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 638
Tilmeldt: 28. sep 2009, 16:50
Interesser: Jagt
Geografisk sted: silkeborg
Has thanked: 28 times
Been thanked: 31 times

hvordan sliber man bedst kulstof knive (køkkenknive)?

Indlæg af dksith » 12. jan 2015, 18:19

Vil lige hører herinde om hvordan man bedst sliber kulstof knive (køkkenknive)..

VH
Dksith
Senest rettet af Refraktorius 13. jan 2015, 12:28, rettet i alt 1 gang.
Begrundelse: overskrift tilpasset indlægget

Brugeravatar
Scrapper
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1965
Tilmeldt: 16. maj 2012, 20:58
Interesser: Knive, bushcraft, vandring
Geografisk sted: Kokkedal
Has thanked: 111 times
Been thanked: 277 times

Re: Råd ang. slibning af kulstofknive...

Indlæg af Scrapper » 12. jan 2015, 21:53

Hvis du blot skal holde æggen vedlige, så kommer du langt med et keramisk stryge'stål'.

Hvis du skal anlægge en ny æg, så kig efter slibesten fra mediumgrov ned til ekstra fin. Tre trin fra mediumgrov skulle være fint. Altså: mediumgrov, fin, ekstra fin.

Og så lær at slibe i frihånd.

Det hele kommer jo an på, hvor meget du gider gøre ud af det...

Martensit
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 632
Tilmeldt: 17. sep 2010, 13:15
Interesser: blankvåben/luftvåben
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 35 times
Been thanked: 76 times

Re: hvordan sliber man bedst kulstof knive (køkkenknive)?

Indlæg af Martensit » 14. jan 2015, 11:39

Når du siger kulstof knive, taler vi så decideret knive af kulstof/kulfiber? Sorte keramiske knive, eller helt almindelige knive med et højt kulstofindhold i stålet?
For de sidstes vedkommende vil jeg sige, at hvis man ikke gider gøre frygteligt meget ud af det, så skal man have en "Lansky Crockstick" og vedligeholde æggen på kniven hver fredag. En billig karborundum sten fra byggemarkedet som den grove, hvis dine knive er fulde af skår, og så en fornuftig kombinations sten a la denne her: http://www.fine-tools.com/suehiro-kombistein.html
Du skal ikke falde for det salgsgas nogen folk fyrer af, hvor de vil overbevise dig om at det kun er et sæt med 4 sten af 80 Euro stykket der duer. Det er til dels sandt hvis du vil splitte frithængende hår på langs, men det er virkeligt at skyde over målet når det drejer sig om at snitte hvidkål og skære steg ud :smile:

dksith
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 638
Tilmeldt: 28. sep 2009, 16:50
Interesser: Jagt
Geografisk sted: silkeborg
Has thanked: 28 times
Been thanked: 31 times

Re: hvordan sliber man bedst kulstof knive (køkkenknive)?

Indlæg af dksith » 14. jan 2015, 13:05

Det er de sorte keramiske knive jeg mente...:-)

RoyalDuck
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 208
Tilmeldt: 30. dec 2011, 19:25
Interesser: riffelskydning, våbenteknik
Geografisk sted: Dronningens København
Has thanked: 16 times
Been thanked: 14 times

Re: hvordan sliber man bedst kulstof knive (køkkenknive)?

Indlæg af RoyalDuck » 14. jan 2015, 19:50

ved keramik klinger er der ingen vej uden om diamant.
F.eks DMT fin/korn600 til skårene er væk, og så aftrækning med 15my pasta på "blød" bund
(med æggen, på læder, eller træ)
min gamle knivmagerkollega H.J.Henriksen brugte 3M 30my diamantbånd (1 stk kostede en forpulet formue i '93)
til den sidste skarpslibning på båndsliber - slapt bånd og laveste hastighed - og vand - et eventyrligt svineri :smile:

Martensit
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 632
Tilmeldt: 17. sep 2010, 13:15
Interesser: blankvåben/luftvåben
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 35 times
Been thanked: 76 times

Re: hvordan sliber man bedst kulstof knive (køkkenknive)?

Indlæg af Martensit » 14. jan 2015, 22:41

Der er jeg med RoyalDuck, du kommer ikke uden om at lægge fra 5-600 kr og op efter, hvis du vil have fornuftige diamantslibesten der ikke er smadret efter én eller få ganges brug.

Besvar