Vil lige hører herinde om hvordan man bedst sliber kulstof knive (køkkenknive)..
VH
Dksith
hvordan sliber man bedst kulstof knive (køkkenknive)?
-
- Gold Member
- Indlæg: 638
- Tilmeldt: 28. sep 2009, 16:50
- Interesser: Jagt
- Geografisk sted: silkeborg
- Has thanked: 28 times
- Been thanked: 31 times
hvordan sliber man bedst kulstof knive (køkkenknive)?
Senest rettet af Refraktorius 13. jan 2015, 12:28, rettet i alt 1 gang.
Begrundelse: overskrift tilpasset indlægget
Begrundelse: overskrift tilpasset indlægget
- Scrapper
- Platin Member
- Indlæg: 1965
- Tilmeldt: 16. maj 2012, 20:58
- Interesser: Knive, bushcraft, vandring
- Geografisk sted: Kokkedal
- Has thanked: 111 times
- Been thanked: 277 times
Re: Råd ang. slibning af kulstofknive...
Hvis du blot skal holde æggen vedlige, så kommer du langt med et keramisk stryge'stål'.
Hvis du skal anlægge en ny æg, så kig efter slibesten fra mediumgrov ned til ekstra fin. Tre trin fra mediumgrov skulle være fint. Altså: mediumgrov, fin, ekstra fin.
Og så lær at slibe i frihånd.
Det hele kommer jo an på, hvor meget du gider gøre ud af det...
Hvis du skal anlægge en ny æg, så kig efter slibesten fra mediumgrov ned til ekstra fin. Tre trin fra mediumgrov skulle være fint. Altså: mediumgrov, fin, ekstra fin.
Og så lær at slibe i frihånd.
Det hele kommer jo an på, hvor meget du gider gøre ud af det...
-
- Gold Member
- Indlæg: 632
- Tilmeldt: 17. sep 2010, 13:15
- Interesser: blankvåben/luftvåben
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 76 times
Re: hvordan sliber man bedst kulstof knive (køkkenknive)?
Når du siger kulstof knive, taler vi så decideret knive af kulstof/kulfiber? Sorte keramiske knive, eller helt almindelige knive med et højt kulstofindhold i stålet?
For de sidstes vedkommende vil jeg sige, at hvis man ikke gider gøre frygteligt meget ud af det, så skal man have en "Lansky Crockstick" og vedligeholde æggen på kniven hver fredag. En billig karborundum sten fra byggemarkedet som den grove, hvis dine knive er fulde af skår, og så en fornuftig kombinations sten a la denne her: http://www.fine-tools.com/suehiro-kombistein.html
Du skal ikke falde for det salgsgas nogen folk fyrer af, hvor de vil overbevise dig om at det kun er et sæt med 4 sten af 80 Euro stykket der duer. Det er til dels sandt hvis du vil splitte frithængende hår på langs, men det er virkeligt at skyde over målet når det drejer sig om at snitte hvidkål og skære steg ud
For de sidstes vedkommende vil jeg sige, at hvis man ikke gider gøre frygteligt meget ud af det, så skal man have en "Lansky Crockstick" og vedligeholde æggen på kniven hver fredag. En billig karborundum sten fra byggemarkedet som den grove, hvis dine knive er fulde af skår, og så en fornuftig kombinations sten a la denne her: http://www.fine-tools.com/suehiro-kombistein.html
Du skal ikke falde for det salgsgas nogen folk fyrer af, hvor de vil overbevise dig om at det kun er et sæt med 4 sten af 80 Euro stykket der duer. Det er til dels sandt hvis du vil splitte frithængende hår på langs, men det er virkeligt at skyde over målet når det drejer sig om at snitte hvidkål og skære steg ud
-
- Silver Member
- Indlæg: 208
- Tilmeldt: 30. dec 2011, 19:25
- Interesser: riffelskydning, våbenteknik
- Geografisk sted: Dronningens København
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 14 times
Re: hvordan sliber man bedst kulstof knive (køkkenknive)?
ved keramik klinger er der ingen vej uden om diamant.
F.eks DMT fin/korn600 til skårene er væk, og så aftrækning med 15my pasta på "blød" bund
(med æggen, på læder, eller træ)
min gamle knivmagerkollega H.J.Henriksen brugte 3M 30my diamantbånd (1 stk kostede en forpulet formue i '93)
til den sidste skarpslibning på båndsliber - slapt bånd og laveste hastighed - og vand - et eventyrligt svineri
F.eks DMT fin/korn600 til skårene er væk, og så aftrækning med 15my pasta på "blød" bund
(med æggen, på læder, eller træ)
min gamle knivmagerkollega H.J.Henriksen brugte 3M 30my diamantbånd (1 stk kostede en forpulet formue i '93)
til den sidste skarpslibning på båndsliber - slapt bånd og laveste hastighed - og vand - et eventyrligt svineri
-
- Gold Member
- Indlæg: 632
- Tilmeldt: 17. sep 2010, 13:15
- Interesser: blankvåben/luftvåben
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 76 times
Re: hvordan sliber man bedst kulstof knive (køkkenknive)?
Der er jeg med RoyalDuck, du kommer ikke uden om at lægge fra 5-600 kr og op efter, hvis du vil have fornuftige diamantslibesten der ikke er smadret efter én eller få ganges brug.