Med hvilken vinkel sliber I jeres køkkenknive?
Jeg har en Tormek; og der er sådan en anordning med til at måle vinkler på knive, men jeg kan ikke rigtigt finde ud af at se hvilken vinkel en køkkenkniv har. Mine øjne er vist ikke gode nok. Har endda fundet videoer på nettet som viser, hvordan man bruger anordningen.
Så nu tænker jeg, at jeg bare beslutter en vinkel og så bliver køkkenknivene slebet efter den vinkel.
PS. Det er sådan en her, jeg har: Tormek WM-200
Med hvilken vinkel sliber I jeres køkkenknive?
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21723
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 2372 times
Re: Med hvilken vinkel sliber I jeres køkkenknive?
Du får et billede af min.
(Målt på klingen)
(Målt på klingen)
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
-
- Platin Member
- Indlæg: 2151
- Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
- Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
- Geografisk sted: Djursland
- Has thanked: 596 times
- Been thanked: 1035 times
Re: Med hvilken vinkel sliber I jeres køkkenknive?
Mine køkkenknive bliver slebet ved ca 40 grader. Jagtkniven i blødt kulstofstål bliver vel slebet nede mellem 20 og 30 grader, men den skal så slibes hver gang den har været brugt. Det bliver køkkenknivene langt fra.
HR
HR
Et postvæsen er ikke kritisk infrastruktur i 2022. Luk Postnord!
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21723
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 2372 times
Re: Med hvilken vinkel sliber I jeres køkkenknive?
Der skal man så altid huske om det er vinklen mellem de to sider af æggen, eller vinklen mellem klingens midtlinje og den ene side af æggen, man taler om.
40° ved HR er 20° på tormekvinkelmåleren.
40° ved HR er 20° på tormekvinkelmåleren.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Ingsorsi
- Gold Member
- Indlæg: 883
- Tilmeldt: 17. nov 2015, 20:49
- Interesser: Jagt
- Geografisk sted: Roskilde / København
- Has thanked: 215 times
- Been thanked: 153 times
Re: Med hvilken vinkel sliber I jeres køkkenknive?
Mange tak for tilbagemeldingerne.Refraktorius skrev: ↑6. apr 2019, 20:25Der skal man så altid huske om det er vinklen mellem de to sider af æggen, eller vinklen mellem klingens midtlinje og den ene side af æggen, man taler om.
40° ved HR er 20° på tormekvinkelmåleren.
Og for opklaringen ifm. de to måder at måle vinkel på. Jeg undrede mig godt nok også over 40 grader... Men nu giver det mening.
Jeg tænker jeg bare vil slibe mine køkkenknive på et sted mellem 20 og 25 grader så.
- ThomasRJ
- Gold Member
- Indlæg: 890
- Tilmeldt: 1. aug 2011, 19:03
- Interesser: Jagt/Skydevåben/Knive
- Geografisk sted: Vestjylland
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 43 times
Re: Med hvilken vinkel sliber I jeres køkkenknive?
Jeg sliber stort set alle mine knive på 17grader. Både jagtkniven og mine køkkenknive. Efter mine erfaringer holder skarpheden meget længere, end hvis jeg havde slebet dem på 20-25grader. Hvis dine knive er lavet af et meget blødt stål, så ville jeg nok vælge en lidt højere vinkel så æggen ikke vælter, men til knive med en hård klinge vil jeg til enhver tid bruge 17 grader.
PS: Shun sliber deres køkkenknive i 16grader fra fabrikken.
PS: Shun sliber deres køkkenknive i 16grader fra fabrikken.
- Ghost84
- Newbie
- Indlæg: 5
- Tilmeldt: 26. sep 2019, 00:04
- Interesser: Knive
- Geografisk sted: København
- Been thanked: 1 time
Re: Med hvilken vinkel sliber I jeres køkkenknive?
Fillet knive: 17grader.
Alm. køkken knive: 20grader.
Lommeknive og hobby-knive: 25grader
og Jagt knive i 30grader.
Men der er også en smule "dovenskab" involveret der :)
Alm. køkken knive: 20grader.
Lommeknive og hobby-knive: 25grader
og Jagt knive i 30grader.
Men der er også en smule "dovenskab" involveret der :)