Side 1 af 1

Med hvilken vinkel sliber I jeres køkkenknive?

: 6. apr 2019, 16:28
af Ingsorsi
Med hvilken vinkel sliber I jeres køkkenknive?

Jeg har en Tormek; og der er sådan en anordning med til at måle vinkler på knive, men jeg kan ikke rigtigt finde ud af at se hvilken vinkel en køkkenkniv har. Mine øjne er vist ikke gode nok. Har endda fundet videoer på nettet som viser, hvordan man bruger anordningen.
Så nu tænker jeg, at jeg bare beslutter en vinkel og så bliver køkkenknivene slebet efter den vinkel.

PS. Det er sådan en her, jeg har: Tormek WM-200
Billede

Re: Med hvilken vinkel sliber I jeres køkkenknive?

: 6. apr 2019, 17:48
af Refraktorius
Du får et billede af min.

(Målt på klingen)

Re: Med hvilken vinkel sliber I jeres køkkenknive?

: 6. apr 2019, 18:43
af HR
Mine køkkenknive bliver slebet ved ca 40 grader. Jagtkniven i blødt kulstofstål bliver vel slebet nede mellem 20 og 30 grader, men den skal så slibes hver gang den har været brugt. Det bliver køkkenknivene langt fra.
HR

Re: Med hvilken vinkel sliber I jeres køkkenknive?

: 6. apr 2019, 20:25
af Refraktorius
Der skal man så altid huske om det er vinklen mellem de to sider af æggen, eller vinklen mellem klingens midtlinje og den ene side af æggen, man taler om.

40° ved HR er 20° på tormekvinkelmåleren.

Re: Med hvilken vinkel sliber I jeres køkkenknive?

: 7. apr 2019, 21:19
af Ingsorsi
Refraktorius skrev:
6. apr 2019, 20:25
Der skal man så altid huske om det er vinklen mellem de to sider af æggen, eller vinklen mellem klingens midtlinje og den ene side af æggen, man taler om.

40° ved HR er 20° på tormekvinkelmåleren.
Mange tak for tilbagemeldingerne.
Og for opklaringen ifm. de to måder at måle vinkel på. Jeg undrede mig godt nok også over 40 grader... Men nu giver det mening.

Jeg tænker jeg bare vil slibe mine køkkenknive på et sted mellem 20 og 25 grader så.

Re: Med hvilken vinkel sliber I jeres køkkenknive?

: 16. jun 2019, 16:48
af ThomasRJ
Jeg sliber stort set alle mine knive på 17grader. Både jagtkniven og mine køkkenknive. Efter mine erfaringer holder skarpheden meget længere, end hvis jeg havde slebet dem på 20-25grader. Hvis dine knive er lavet af et meget blødt stål, så ville jeg nok vælge en lidt højere vinkel så æggen ikke vælter, men til knive med en hård klinge vil jeg til enhver tid bruge 17 grader.

PS: Shun sliber deres køkkenknive i 16grader fra fabrikken.

Re: Med hvilken vinkel sliber I jeres køkkenknive?

: 16. jun 2019, 16:56
af Sierra13
I den vinkel som producenten foreskriver... :twisted:







Så gerne mellem 12 og 15 grader :smile:

Re: Med hvilken vinkel sliber I jeres køkkenknive?

: 26. sep 2019, 00:16
af Ghost84
Fillet knive: 17grader.
Alm. køkken knive: 20grader.
Lommeknive og hobby-knive: 25grader
og Jagt knive i 30grader.
Men der er også en smule "dovenskab" involveret der :)