Er det at slibe 1000 knive en gang eller til de er slidt op?DonWerner skrev: ↑6. maj 2021, 16:04Jeg er professionel skærsliber Slettet af Mod og jeg bruger en T4 Tormek. Til alm. brug, dvs. slibning af køkkenknive skal du blot have deres knife jig SVM-45 og evt. SVM-140, som er til de helt store kokkeknive. Med de to jigs kan du slibe alle slags knive. Tormek leveres med deres standard SG-200 vådsten og det er alt hvad du behøver for at producerer en barberskarp knivsæg. Der er ingen grund til at investere i f.eks. den japanske vådsten SJ-200, med mindre du vil lave knivsæg der er poleret helt op til "mirror finish". Jeg har selv begge sten, men bruger kun førstnævnte. Derudover vil du på et tidspunkt skulle afrette stenen, den får med tiden en lidt ujævn overflade og til det formål skal du bruge en Tormek TT-50 truing tool.
Vil du senere hen slibe værktøj, så kan du udvide med værktøj der kan slibe sakse, stemmejern, høvle, bor, osv.
Du kan forvente at kunne slibe ca. 1000 knive pr. sten, inden den er så slidt/lille at den skal skiftes. Så Tormek er et ret billigt system at holde kørende. Den eneste du skal vide er, at det kræver noget øvelse, men hvis du ser nogle videoer på nettet og læser i den rigtig fine manual der følger med, så lærer du det nemt og så har du en maskine der holder resten af livet. De er stort set umulige at slide op.
Jeg har hevet omkring 100 køkken knive (samt lidt økser) igennem min fatters og du kan ikke engang se på stenen at den er slidt, og det er endda den lille af de to tormeker.