Hjemmebygget sous vide-udstyr
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21720
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 465 times
- Been thanked: 2370 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Den nu er under test på en hollandsk okse malkeko-cuvette fra Netto.
Den får turen fra middag i dag og til i morgen aften ved 58 grader. (Den er nedsænket i vildtbouillon og rosmarin).
Det er sjovt at kunne logge temperaturen, men man kan godt se at det ikke er et dyrt og certificeret thermometer!
Det har et offset på et par grader, og det opfinder nogen svingninger der ikke kan ses på hverken på mit multimeter med thermocouple eller på controllerens display.
Men kontrollen er indenfor en grad, så jeg er happy!
Den får turen fra middag i dag og til i morgen aften ved 58 grader. (Den er nedsænket i vildtbouillon og rosmarin).
Det er sjovt at kunne logge temperaturen, men man kan godt se at det ikke er et dyrt og certificeret thermometer!
Det har et offset på et par grader, og det opfinder nogen svingninger der ikke kan ses på hverken på mit multimeter med thermocouple eller på controllerens display.
Men kontrollen er indenfor en grad, så jeg er happy!
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Lasse68
- Gone But Not Forgotten
- Indlæg: 1389
- Tilmeldt: 3. okt 2010, 19:21
- Interesser: Girls, guns and rock'n roll
- Geografisk sted: Kjøwenhavns Vestegn
- Has thanked: 219 times
- Been thanked: 180 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Fantastisk
Og en fed tråd iøvrigt. Det er pænt nørdet ha-ha
Hvis man gerne vil betale kassen for noget præcist måleudstyr så er Buhl & Bønsøe et godt bud. De leverer og certificerer temmeligt meget af det udstyr vi bruger på jobbet. Her under dataloggere til temperaturmåling af køl- fryseskabe. Når medicin skal hældes i mennesker er det pænt vigtigt at det ikke ligger og pendler 5-8 grader når producenten har foreskrevet eks. 4 C.
http://www.buhl-bonsoe.dk/
Held og lykke med stegen. Jeg vil nu spise et par pandekager med is.
Og en fed tråd iøvrigt. Det er pænt nørdet ha-ha
Hvis man gerne vil betale kassen for noget præcist måleudstyr så er Buhl & Bønsøe et godt bud. De leverer og certificerer temmeligt meget af det udstyr vi bruger på jobbet. Her under dataloggere til temperaturmåling af køl- fryseskabe. Når medicin skal hældes i mennesker er det pænt vigtigt at det ikke ligger og pendler 5-8 grader når producenten har foreskrevet eks. 4 C.
http://www.buhl-bonsoe.dk/
Held og lykke med stegen. Jeg vil nu spise et par pandekager med is.
Lasse
GV M/95 - AP COMP M2
Parker Hale 30.06 Bauer 2.5-10 x 50
Hatsan Marine Guard 12/76
AYA S/S 12/70
Remington 67 12/70
Dumoulin16/65
SPS Plus 9x19
GV M/95 - AP COMP M2
Parker Hale 30.06 Bauer 2.5-10 x 50
Hatsan Marine Guard 12/76
AYA S/S 12/70
Remington 67 12/70
Dumoulin16/65
SPS Plus 9x19
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21720
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 465 times
- Been thanked: 2370 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Og det fik den, og controlleren holdt sig eksemplarisk indenfor et par tiendedele grad til hver side!Refraktorius skrev:Den nu er under test på en hollandsk okse malkeko-cuvette fra Netto.
Den får turen fra middag i dag og til i morgen aften ved 58 grader. (Den er nedsænket i vildtbouillon og rosmarin).
Det var klart det bedste stykke malkeko jeg har fået længe. Den var mør og saftig, og en let omgang med en blæselampe gav en fin brun skorpe.
(I shit you not, en blæselampe er virkeligt fin til formålet)
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1538
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Det ser sgu lækkert ud
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21720
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 465 times
- Been thanked: 2370 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
..... og minsandten om controllere og SSR'er fra HongKong ikke også er kommet ind ad døren!
Det er en rigtig nuttet lille controller!
Der er en manual med, men den er skrevet på "Engrish". Heldigvis kan man finde en der er skrevet ren af en engelsktalende person på nettet:
http://www.temperaturecontrolwiki.com/c ... enix_3.pdf
Men skulle man have lyst til en rigtig fin manual, så tror jeg faktisk at der her er præcis den samme controller:
http://auberins.com/images/Manual/SYL-1 ... %201.0.pdf
Prisen havnede i 27 kroner for SSR og 200 kroner for controllerne (inklusive fragt, ex told )
De kinesiske forhandlere er ret gode til at sende tingene som brevpost (jeg tror en væsentlig del af deres indtjening er portoen).
Man kan så overveje om man vil handle ved flere forskellige forhandlere, eller om det bedst kan betale sig at købe controller, SSR og thermoføler ved den samme.
De billigste thermocouples jeg har set er disse:
http://viewitem.eim.ebay.dk/Hot-KType-T ... 27143/item
http://viewitem.eim.ebay.dk/1M-33ft-K-T ... 52118/item
(portofri forsendelse!)
Man kan også købe tråden, og lave sine egne, det gør jeg.
Den er testet i en forsøgsopstilling hvor den fik lov til at regulere en glødelampe. Den fungerer glimrende.
Eneste detalje er at den kommer indstilllet til at køre med Pt100 føler, så man skal lige stille den om til type K hvis det er sådan en man bruger.
(Den viser EEEE i displayet, så jeg nåede lige at blive nervøs for, at den var i stykker!)
På en glødelampe har autotune funktionen styr på PID parametrene på et par minutter, i et større vandbad med et fesent varmelegeme vil det nok tage noget længere.
For dem der ikke har leget med den slags, så er opstillingen:
Varmelegemet er sat i serie med SSR'et og sat til 230V (Når SSR åbner, får varmelegemet strøm)
Temperaturføleren måler på det der varmes af varmelegemet, PID-regulatoren får signalet fra føleren, og når den vurdere at der skal varmes, sender den signal til SSR'et der så lukker op.
Der er lidt om det her, inclusive en lille film af en elpære der kommer under hård dominans!
http://www.temperaturecontrolwiki.com/a ... oenix.html
Det er en rigtig nuttet lille controller!
Der er en manual med, men den er skrevet på "Engrish". Heldigvis kan man finde en der er skrevet ren af en engelsktalende person på nettet:
http://www.temperaturecontrolwiki.com/c ... enix_3.pdf
Men skulle man have lyst til en rigtig fin manual, så tror jeg faktisk at der her er præcis den samme controller:
http://auberins.com/images/Manual/SYL-1 ... %201.0.pdf
Prisen havnede i 27 kroner for SSR og 200 kroner for controllerne (inklusive fragt, ex told )
De kinesiske forhandlere er ret gode til at sende tingene som brevpost (jeg tror en væsentlig del af deres indtjening er portoen).
Man kan så overveje om man vil handle ved flere forskellige forhandlere, eller om det bedst kan betale sig at købe controller, SSR og thermoføler ved den samme.
De billigste thermocouples jeg har set er disse:
http://viewitem.eim.ebay.dk/Hot-KType-T ... 27143/item
http://viewitem.eim.ebay.dk/1M-33ft-K-T ... 52118/item
(portofri forsendelse!)
Man kan også købe tråden, og lave sine egne, det gør jeg.
Den er testet i en forsøgsopstilling hvor den fik lov til at regulere en glødelampe. Den fungerer glimrende.
Eneste detalje er at den kommer indstilllet til at køre med Pt100 føler, så man skal lige stille den om til type K hvis det er sådan en man bruger.
(Den viser EEEE i displayet, så jeg nåede lige at blive nervøs for, at den var i stykker!)
På en glødelampe har autotune funktionen styr på PID parametrene på et par minutter, i et større vandbad med et fesent varmelegeme vil det nok tage noget længere.
For dem der ikke har leget med den slags, så er opstillingen:
Varmelegemet er sat i serie med SSR'et og sat til 230V (Når SSR åbner, får varmelegemet strøm)
Temperaturføleren måler på det der varmes af varmelegemet, PID-regulatoren får signalet fra føleren, og når den vurdere at der skal varmes, sender den signal til SSR'et der så lukker op.
Der er lidt om det her, inclusive en lille film af en elpære der kommer under hård dominans!
http://www.temperaturecontrolwiki.com/a ... oenix.html
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- 7TCU
- Gold Member
- Indlæg: 820
- Tilmeldt: 2. sep 2005, 10:28
- Geografisk sted: Sjælland
- Has thanked: 174 times
- Been thanked: 90 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Det ser rigtig godt ud, og jeg tør ikke tænke på den biksemad man kan lave af resten (hvis der bliver nogen)Refraktorius skrev:Og det fik den, og controlleren holdt sig eksemplarisk indenfor et par tiendedele grad til hver side!Refraktorius skrev:Den nu er under test på en hollandsk okse malkeko-cuvette fra Netto.
Den får turen fra middag i dag og til i morgen aften ved 58 grader. (Den er nedsænket i vildtbouillon og rosmarin).
Det var klart det bedste stykke malkeko jeg har fået længe. Den var mør og saftig, og en let omgang med en blæselampe gav en fin brun skorpe.
(I shit you not, en blæselampe er virkeligt fin til formålet)
Gibbs Rule #9: Never go anywhere without a knife
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21720
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 465 times
- Been thanked: 2370 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Resten gik som koldt kød til ovnstegte kartofler i dag, så ingen biksemad i denne omgang.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- 7TCU
- Gold Member
- Indlæg: 820
- Tilmeldt: 2. sep 2005, 10:28
- Geografisk sted: Sjælland
- Has thanked: 174 times
- Been thanked: 90 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Hmm ,der er måske nogle "løg hadere" i familien ? , det har jeg haft men efterhånden så er de begge to til det meste, men ikke rå løg (endnu)
Gibbs Rule #9: Never go anywhere without a knife
- HappyNanoq
- Gone But Not Forgotten
- Indlæg: 6630
- Tilmeldt: 16. jan 2005, 06:55
- Interesser: Mekanik
- Geografisk sted: Ikast, midtjylland.
- Has thanked: 302 times
- Been thanked: 481 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
http://pricecat.be/p/severin/ea-3649/wa ... 0746.html#
Gad vide om sådan én her kunne være en god ide som grundsten i sous-vide udstyret.?
Fandt den egentlig på www.pj.dk til små 500kr =o)
Det der er lidt interessant, er at den har tank på 29 liter, så der BURDE være mulighed for at lavere en god portion.
Gad vide om sådan én her kunne være en god ide som grundsten i sous-vide udstyret.?
Fandt den egentlig på www.pj.dk til små 500kr =o)
Det der er lidt interessant, er at den har tank på 29 liter, så der BURDE være mulighed for at lavere en god portion.
Jeg tror det er godt en PRUT ikke smitter på samme måde som et GAB gør.
Dét ville bare være ulideligt for alle.
̿̿̿ ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
Jeg skriver sikkert dette indlæg mens jeg sidder og skider.
Dét ville bare være ulideligt for alle.
̿̿̿ ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
Jeg skriver sikkert dette indlæg mens jeg sidder og skider.
- Skovtrolden
- Silver Member
- Indlæg: 405
- Tilmeldt: 10. jul 2007, 16:28
- Interesser: Bueskydning
- Geografisk sted: Hornsyld
- Geografisk sted: Hornsyld
- Has thanked: 150 times
- Been thanked: 26 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Har overvejdet det samme, jeg har 2 af dem til ølbrygning.HappyNanoq skrev:http://pricecat.be/p/severin/ea-3649/wa ... 0746.html#
Gad vide om sådan én her kunne være en god ide som grundsten i sous-vide udstyret.?
Fandt den egentlig på http://www.pj.dk til små 500kr =o)
Det der er lidt interessant, er at den har tank på 29 liter, så der BURDE være mulighed for at lavere en god portion.
Jeg tror sagtens at de kan bruges, men lige et tip fra bryggerne, liggeunderlag er super til at isolere dem med.
Man kan også købe det færdig "tilskåret" ved forhandlere af brygudstyr.
Mojn
Skovtrolden
----------------------------
User - a technical term used by computer pros. See idiot.
Skovtrolden
----------------------------
User - a technical term used by computer pros. See idiot.
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21720
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 465 times
- Been thanked: 2370 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Det var godt nok en fin beholder!
Den vil jeg huske hvis der skal opskaleres på et tidspunkt.
Skal den efterisoleres?
Altså, er der kun en enkeltvæg i selve gryden og et varmelegeme under bunden, eller er der nogen form for isolering af sidevæggene fra fabrikkens side?
Hvis man alligevel skal efterisolere, så tror jeg at jeg at pladshensyn ville købe en 150 kroners kogeplade i Harald N:
http://www.harald-nyborg.dk/merinfo.asp ... =5204&n=10
Efterisolering af den største suppegryde i huset, og så burde det køre.
(Nu jeg tænker over det, så tror jeg egentligt at vi har en gryde i "kog en missionær"-størrelse der ikke kan bruges på induktion stående på loftet..... det er da det den skal bruges til!)
Den vil jeg huske hvis der skal opskaleres på et tidspunkt.
Skal den efterisoleres?
Altså, er der kun en enkeltvæg i selve gryden og et varmelegeme under bunden, eller er der nogen form for isolering af sidevæggene fra fabrikkens side?
Hvis man alligevel skal efterisolere, så tror jeg at jeg at pladshensyn ville købe en 150 kroners kogeplade i Harald N:
http://www.harald-nyborg.dk/merinfo.asp ... =5204&n=10
Efterisolering af den største suppegryde i huset, og så burde det køre.
(Nu jeg tænker over det, så tror jeg egentligt at vi har en gryde i "kog en missionær"-størrelse der ikke kan bruges på induktion stående på loftet..... det er da det den skal bruges til!)
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- 7TCU
- Gold Member
- Indlæg: 820
- Tilmeldt: 2. sep 2005, 10:28
- Geografisk sted: Sjælland
- Has thanked: 174 times
- Been thanked: 90 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Nu er vi vist inde på noget af det rigtige, min riskoger er lidt klejn i det så jeg havde også tænkt på kogeplade/suppegryde versionen ( jeg har vist en dobb kogeplade et sted i kælderen) og en suppegryde er til at skaffe billigt på et loppemarkedRefraktorius skrev:Det var godt nok en fin beholder!
Den vil jeg huske hvis der skal opskaleres på et tidspunkt.
Skal den efterisoleres?
Altså, er der kun en enkeltvæg i selve gryden og et varmelegeme under bunden, eller er der nogen form for isolering af sidevæggene fra fabrikkens side?
Hvis man alligevel skal efterisolere, så tror jeg at jeg at pladshensyn ville købe en 150 kroners kogeplade i Harald N:
http://www.harald-nyborg.dk/merinfo.asp ... =5204&n=10
Efterisolering af den største suppegryde i huset, og så burde det køre.
(Nu jeg tænker over det, så tror jeg egentligt at vi har en gryde i "kog en missionær"-størrelse der ikke kan bruges på induktion stående på loftet..... det er da det den skal bruges til!)
Så den kulinariske viden(ned)tur fortsætter
Gibbs Rule #9: Never go anywhere without a knife
- Skovtrolden
- Silver Member
- Indlæg: 405
- Tilmeldt: 10. jul 2007, 16:28
- Interesser: Bueskydning
- Geografisk sted: Hornsyld
- Geografisk sted: Hornsyld
- Has thanked: 150 times
- Been thanked: 26 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Jeg ville isolere, min gryde har svært ved at holde urt i kog uden, hvis der er åbne døre, og med den fordampning som der er er det som regel tilfældet.
Her er en færdigkøbt http://www.hjemmebryggeren.dk/varegrupp ... g-123.html
Men ellers, haralds billige liggeunderlag, en kniv, og en eller to bagagerem(me) f.eks også fra Harald.
Jeg havde et godt link, men han har desværre valgt at redesigne hele sin hjemmeside, så det er ikke på mere.
Her er en færdigkøbt http://www.hjemmebryggeren.dk/varegrupp ... g-123.html
Men ellers, haralds billige liggeunderlag, en kniv, og en eller to bagagerem(me) f.eks også fra Harald.
Jeg havde et godt link, men han har desværre valgt at redesigne hele sin hjemmeside, så det er ikke på mere.
Mojn
Skovtrolden
----------------------------
User - a technical term used by computer pros. See idiot.
Skovtrolden
----------------------------
User - a technical term used by computer pros. See idiot.
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21720
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 465 times
- Been thanked: 2370 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Sammensætning af controlleren:
Børnetegning: Vil man teste systemet, så kan man bruge en elektrisk pære til at simulere "det der skal varmes".
Godt der findes ledninger i forskellige farver! ........ og det gør det muligt at lave en af youtubes kedeligste film!
http://www.youtube.com/watch?v=XViAdajJBQw
(Og når jeg siger kedelig, så mener jeg det!)
Børnetegning: Vil man teste systemet, så kan man bruge en elektrisk pære til at simulere "det der skal varmes".
Godt der findes ledninger i forskellige farver! ........ og det gør det muligt at lave en af youtubes kedeligste film!
http://www.youtube.com/watch?v=XViAdajJBQw
(Og når jeg siger kedelig, så mener jeg det!)
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Raptor357
- Platin Member
- Indlæg: 7568
- Tilmeldt: 26. mar 2010, 23:27
- Interesser: At skyde og ramme
- Geografisk sted: Stor Kbh
- Has thanked: 451 times
- Been thanked: 909 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Du bør finde et andet sted at samle dine ledninger end controlleren. de terminaler der er på den er ikke nødvendigvist demensioneret til så store strømme. lav det med en samlemuffe i stedet.
På sigt vil det kunne give dårlig forbindelse = varme udvikling.
På sigt vil det kunne give dårlig forbindelse = varme udvikling.
Kun mængden af varm luft er begrænsningen på hvor højt politikerne stiger til vejrs
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21720
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 465 times
- Been thanked: 2370 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
God pointe!
Hvad hvis jeg samler de to ledninger i en kabelsko, og så skruer den i terminalen i stedet?
Så burde controlleren ikke "se" den store strøm, og der burde være en god stabil forbindelse der hvor der for alvor bliver flyttet elektroner.
Hvad hvis jeg samler de to ledninger i en kabelsko, og så skruer den i terminalen i stedet?
Så burde controlleren ikke "se" den store strøm, og der burde være en god stabil forbindelse der hvor der for alvor bliver flyttet elektroner.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Raptor357
- Platin Member
- Indlæg: 7568
- Tilmeldt: 26. mar 2010, 23:27
- Interesser: At skyde og ramme
- Geografisk sted: Stor Kbh
- Has thanked: 451 times
- Been thanked: 909 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Kabel sko er fin når ledningerne er ens og kabelskoen i god kvalitet crimpet med god tang = ikke thansen.
Kun mængden af varm luft er begrænsningen på hvor højt politikerne stiger til vejrs
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21720
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 465 times
- Been thanked: 2370 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Og aftensmaden i dag var en nakkefilet.
Øffer blev gnedet med chilisovs, salt, peber, paprika og brun farin i går, og fik 24 timer ved 68 grader.
Den blev guffet med kartoffelmos, ovnstegte rodfrugter og en sjat barolo.... det var godt!
Fruen holder normalt ikke meget af gris, men det her måtte jeg godt gentage.
Øffer blev gnedet med chilisovs, salt, peber, paprika og brun farin i går, og fik 24 timer ved 68 grader.
Den blev guffet med kartoffelmos, ovnstegte rodfrugter og en sjat barolo.... det var godt!
Fruen holder normalt ikke meget af gris, men det her måtte jeg godt gentage.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21720
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 465 times
- Been thanked: 2370 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
http://www.fodevarestyrelsen.dk/fdir/Pu ... 0/kap6.htmFøøøøøøødevarestyrelsen skrev:
Sous-vide er egnet til visse produkter - til andre dur metoden ikke. For eksempel kan man ikke fremstille fromager eller brød under vakuum. Heller ikke panerede produkter, salat eller for den sags skyld den gode danske flæskesteg med sprød svær egner sig til sous-vide produktion.
Så det måtte jo prøves:
Stegen blev skilt ad, kødet gnedet med salt, rosmarin og chilisovs og fik 7 timer ved 65 grader, derefter svitset let med blæselampen.
Sværen blev saltet, og røg i ovnen en halv time før spisetid på 230 grader.
Fantastisk saftig steg med særdeles sprød svær.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- 7TCU
- Gold Member
- Indlæg: 820
- Tilmeldt: 2. sep 2005, 10:28
- Geografisk sted: Sjælland
- Has thanked: 174 times
- Been thanked: 90 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Det lyder jo også rigtig godt og få lidt gris ind i kampen , men hvad var vægten sådan cirka på dine to sidste projekter ??
Peter
Peter
Gibbs Rule #9: Never go anywhere without a knife
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21720
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 465 times
- Been thanked: 2370 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
....... godt spørgsmål!hvad var vægten?
De var ret store og fyldte ca. en normal stor "supermarkedsslagterplasticbakke".
Jeg er ikke så bekymret for vægten når det er i vandbadet tilberedningen sker. Der er fantastisk varmeoverførsel fra vand til emne, og jeg tror ikke der går mere end et par timer før kernetemperaturen er ret tæt på vandbadets temperatur.
Når man i en normal ovn er nødt til at køre højere temperatur end det man gerne vil ende på, så bliver vægten af emnet kritisk. Derudover er varmeoverførsel gennem luft heller ikke specielt effektivt.
I vandbadet er der fin overførsel, til gengæld bliver stegen ikke for varm, og der går rigtig lang tid før den har fået "for meget".
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- 7TCU
- Gold Member
- Indlæg: 820
- Tilmeldt: 2. sep 2005, 10:28
- Geografisk sted: Sjælland
- Has thanked: 174 times
- Been thanked: 90 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Tak for svaret, jeg vil nok skyde på omkring to kilo i sådan en sort bakke, men så store stykker kan jeg ikke operere med endnu, jeg må nøjes med omkring 750 gram i min lille "riskoger" indtil der er blevet tunet nyt grej
Gibbs Rule #9: Never go anywhere without a knife
- HappyNanoq
- Gone But Not Forgotten
- Indlæg: 6630
- Tilmeldt: 16. jan 2005, 06:55
- Interesser: Mekanik
- Geografisk sted: Ikast, midtjylland.
- Has thanked: 302 times
- Been thanked: 481 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Har lige fået skrabet en Adelice sous vide cirkulations-varmefims, et 24L rustfri-stål vandbad med låg op under neglene. Låget er med udskæring til Adelice'en =o)
Adelice'en : 240V, 1.600Watt, 6 l/min cirkulation, 25-90 grader og indstillelig op til 99 timer =o)
Fabrikanten skriver stabiliteten er plus/minus 0.05 grader, men det skal vist tages med et gran salt - kan ikke lige se at den mængde vand, med så stort et varmelegeme kan være SÅ stabilt - men det kommer vel an på styringen af varmelegemet. =o)
Ex moms, ex told m.v. (fra en butik jeg kender, som skylder mig en tjeneste), ca 40% af normal indkøbspris
Told og moms er ikke opfundet i Grønland endnu. ;)
Bare trist jeg ikke kan bruge den før engang sidst i januar, da den bliver lagt til side til mig. ;) Godt at være "storkunde" i nogle jagtforretninger hehe.
Tror jeg skal smide en vandfast bordplade på de to hyldeknægte som er skruet på facaden under vinduet i køkkenet... så kommer der sku en lille gasfyret Weber ud og stå dér.
Så kan kødet Sous Vide's... og lige grilles inden servering :)
Damnit - har bare brugt oceaner af tid på at søge vidt og bredt på alle delene, for at gøre indkøb så simpelt som muligt og så får man plantet sådan et tilbud midt mellem øjnene. =o)
Kan ske jeg TIG'er en firkantet kasse til vandbadet, og isolerer den grundigt. (man er vel næri.... miljøbevidst!)
Tror jeg vil eksperimentere med at lave frosne "plader" eller terninger af marinade/krydderier, som let kan vacuumpakkes ind sammen med kødet.
Frossent, for så suges det ikke ud når man vacuumpakker ;)
Har godt nok væske-barriere til at lægge i poserne, som standser væskeflow, men hvis det kan undgås ved at lave marinaden anderledes, så skal dét da prøves også.
Tænkte lidt på isterninge-bakke eller lignende. =o)
Adelice'en : 240V, 1.600Watt, 6 l/min cirkulation, 25-90 grader og indstillelig op til 99 timer =o)
Fabrikanten skriver stabiliteten er plus/minus 0.05 grader, men det skal vist tages med et gran salt - kan ikke lige se at den mængde vand, med så stort et varmelegeme kan være SÅ stabilt - men det kommer vel an på styringen af varmelegemet. =o)
Ex moms, ex told m.v. (fra en butik jeg kender, som skylder mig en tjeneste), ca 40% af normal indkøbspris
Told og moms er ikke opfundet i Grønland endnu. ;)
Bare trist jeg ikke kan bruge den før engang sidst i januar, da den bliver lagt til side til mig. ;) Godt at være "storkunde" i nogle jagtforretninger hehe.
Tror jeg skal smide en vandfast bordplade på de to hyldeknægte som er skruet på facaden under vinduet i køkkenet... så kommer der sku en lille gasfyret Weber ud og stå dér.
Så kan kødet Sous Vide's... og lige grilles inden servering :)
Damnit - har bare brugt oceaner af tid på at søge vidt og bredt på alle delene, for at gøre indkøb så simpelt som muligt og så får man plantet sådan et tilbud midt mellem øjnene. =o)
Kan ske jeg TIG'er en firkantet kasse til vandbadet, og isolerer den grundigt. (man er vel næri.... miljøbevidst!)
Tror jeg vil eksperimentere med at lave frosne "plader" eller terninger af marinade/krydderier, som let kan vacuumpakkes ind sammen med kødet.
Frossent, for så suges det ikke ud når man vacuumpakker ;)
Har godt nok væske-barriere til at lægge i poserne, som standser væskeflow, men hvis det kan undgås ved at lave marinaden anderledes, så skal dét da prøves også.
Tænkte lidt på isterninge-bakke eller lignende. =o)
Jeg tror det er godt en PRUT ikke smitter på samme måde som et GAB gør.
Dét ville bare være ulideligt for alle.
̿̿̿ ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
Jeg skriver sikkert dette indlæg mens jeg sidder og skider.
Dét ville bare være ulideligt for alle.
̿̿̿ ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
Jeg skriver sikkert dette indlæg mens jeg sidder og skider.
- 7TCU
- Gold Member
- Indlæg: 820
- Tilmeldt: 2. sep 2005, 10:28
- Geografisk sted: Sjælland
- Has thanked: 174 times
- Been thanked: 90 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Er du ved at grundlægge en ny større Grønlandsk eksportvirksomhed (Royal Happy Nanoq) eller er det bare lidt "Amerikansk Big is Better " ??
Gibbs Rule #9: Never go anywhere without a knife
- HappyNanoq
- Gone But Not Forgotten
- Indlæg: 6630
- Tilmeldt: 16. jan 2005, 06:55
- Interesser: Mekanik
- Geografisk sted: Ikast, midtjylland.
- Has thanked: 302 times
- Been thanked: 481 times
Re: Hjemmebygget sous vide-udstyr
Tænkte bare, at det ville være ok at smide 1.800kr i projektet, direkte - og vente på at et mere prof. sæt bliver leveret til den pris =o)
Fremfor at skulle ud og finde min egen løsning mellem riskoger/gryde/kogeplade/PID-regulator/føler/SSR/Controller fra 1-2-3-4 leverandører og selv bøvle med indstillingen.
Jeg ved bare at med min mani med at give mig selv stød når jeg roder med elektricitet, så er simplere.... bedre.
Nu er fragt til Grønland, ikke altid det billigste, så jeg prøver at simplificere indkøbene til færrest mulige leverandører. =o)
Fremfor at skulle ud og finde min egen løsning mellem riskoger/gryde/kogeplade/PID-regulator/føler/SSR/Controller fra 1-2-3-4 leverandører og selv bøvle med indstillingen.
Jeg ved bare at med min mani med at give mig selv stød når jeg roder med elektricitet, så er simplere.... bedre.
Nu er fragt til Grønland, ikke altid det billigste, så jeg prøver at simplificere indkøbene til færrest mulige leverandører. =o)
- Vedhæftede filer
-
- Det er sådan et sæt her - og undskyld, det var " ADDELICE " (ikke Adelice som jeg skrev først)
Vandbadet er så : 32,5cm bred x 53cm lang og 20cm dyb =o) - gn_container_sous_vide_2.jpg (37.16 KiB) Vist 7988 gange
- Det er sådan et sæt her - og undskyld, det var " ADDELICE " (ikke Adelice som jeg skrev først)
Jeg tror det er godt en PRUT ikke smitter på samme måde som et GAB gør.
Dét ville bare være ulideligt for alle.
̿̿̿ ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
Jeg skriver sikkert dette indlæg mens jeg sidder og skider.
Dét ville bare være ulideligt for alle.
̿̿̿ ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
Jeg skriver sikkert dette indlæg mens jeg sidder og skider.