Hjemmebygget sous vide-udstyr
: 11. aug 2011, 18:27
Jeg er i gang med at eksperimentere:
En PID-controller, en dyppekoger, en passende beholder og en 100kr springvandspumpe til at cirkulere vandet.
Indledende test: Jeg har ikke kunnet skaffe en brugsanvisning til controlleren, så jeg kan desværre ikke tune den. Det gør at den skyder ca 5 grader over når den varmer op, men derefter holder den set-temperaturen indenfor en grad.
Jeg fik ikke taget billeder af den næste test, hvor den holdt en gryde vand på 65 grader i 4 timer, mens springvandspumpen snurrede lystigt nede i vandet (jeg var lidt nervøs for, om pumpen kunne tåle det, men det gik fint).
Nævnte det så for fruen, der kaldte mig nørd, og slentrede i fryseren og hentede en limousine-roastbeef jeg kunne teste det på!
Flere billeder følger når der skal skydes skarpt på lørdag.
...... så oprandt dagen!
Gryden blev rigget til med pumpe, dyppekoger og thermocouple: Kødet (1100g roastbeef) blev gnedet med rosmarin, salt og peber, proppet i en 2L plasticpose, det meste luft suget ud med et sugerør og bundet af.
Da jeg som sagt ikke kan tune controlleren, lod jeg den stabilisere sig ved de 57 grader før jeg plumpede stegen i. Den har et irriterende overshoot på 8-10 grader, så jeg satte den til 50, lod den opdage at den havde skudt over, og stillede den så på 57...... og der blev den. For at spare på strømmen, mindske fordampningen (og gøre reguleringen glattere) stod gryden på en kork-bordskåner, der var lagt et håndklæde rundt om den og et stykke plexiglas på som låg.
Jeg lagde også et viskestykke på låget for at isolere opad (det er ikke på billedet). .
.
.
.
.
.
.
7 timer senere!
Der er sivet en smule saft ud, men stegen er ikke skrumpet synligt. Saften (under ½ deciliter totalt) blev taget fra til sovs, og stegen blev brunet i lidt smør på en rygende varm pande.
Fruen havde i mellemtiden bagt yoghurtbrød efter den Plum'ske opskrift og lavet en salat af hjemmedyrkede tomater og ruccola (+ avocado, feta og en olie/eddikedressing) .... hvad kan man sige?
Den var perfekt stegt hele vejen igennem og så mør at man kunne tygge den med øjenbrynene.
Det er absolut ikke sidste gang jeg laver det nummer med en steg!
......og minsandten om den lille billige springvandspumpe uden problemer kan underkastes "yderligere adskillelse" hvis man mener den trænger til en ordentlig rengøring!
En PID-controller, en dyppekoger, en passende beholder og en 100kr springvandspumpe til at cirkulere vandet.
Indledende test: Jeg har ikke kunnet skaffe en brugsanvisning til controlleren, så jeg kan desværre ikke tune den. Det gør at den skyder ca 5 grader over når den varmer op, men derefter holder den set-temperaturen indenfor en grad.
Jeg fik ikke taget billeder af den næste test, hvor den holdt en gryde vand på 65 grader i 4 timer, mens springvandspumpen snurrede lystigt nede i vandet (jeg var lidt nervøs for, om pumpen kunne tåle det, men det gik fint).
Nævnte det så for fruen, der kaldte mig nørd, og slentrede i fryseren og hentede en limousine-roastbeef jeg kunne teste det på!
Flere billeder følger når der skal skydes skarpt på lørdag.
...... så oprandt dagen!
Gryden blev rigget til med pumpe, dyppekoger og thermocouple: Kødet (1100g roastbeef) blev gnedet med rosmarin, salt og peber, proppet i en 2L plasticpose, det meste luft suget ud med et sugerør og bundet af.
Da jeg som sagt ikke kan tune controlleren, lod jeg den stabilisere sig ved de 57 grader før jeg plumpede stegen i. Den har et irriterende overshoot på 8-10 grader, så jeg satte den til 50, lod den opdage at den havde skudt over, og stillede den så på 57...... og der blev den. For at spare på strømmen, mindske fordampningen (og gøre reguleringen glattere) stod gryden på en kork-bordskåner, der var lagt et håndklæde rundt om den og et stykke plexiglas på som låg.
Jeg lagde også et viskestykke på låget for at isolere opad (det er ikke på billedet). .
.
.
.
.
.
.
7 timer senere!
Der er sivet en smule saft ud, men stegen er ikke skrumpet synligt. Saften (under ½ deciliter totalt) blev taget fra til sovs, og stegen blev brunet i lidt smør på en rygende varm pande.
Fruen havde i mellemtiden bagt yoghurtbrød efter den Plum'ske opskrift og lavet en salat af hjemmedyrkede tomater og ruccola (+ avocado, feta og en olie/eddikedressing) .... hvad kan man sige?
Den var perfekt stegt hele vejen igennem og så mør at man kunne tygge den med øjenbrynene.
Det er absolut ikke sidste gang jeg laver det nummer med en steg!
......og minsandten om den lille billige springvandspumpe uden problemer kan underkastes "yderligere adskillelse" hvis man mener den trænger til en ordentlig rengøring!