Majs, sukker, gær, vand, melasse, øl og lidt tålmodighedDer er lige så mange opskrifter som der er jægere.
Inget er ret, og inget er forkert.
Hylte Lantmän har en opskrift på nettet, og Vildsvinsbutikken og Gris Persson har for at nævne nogle.
I mine spande var der denne gang:
5 liter majs
2 kilo sukker
1 øl
1/2 liter melasse
2 pakker gær
Dæk det hele med vand, og tilsæt mere efterhånden som det hele svulmer op
Jeg har også prøvet med ærter og det bliver også fint: det skal bare gære og blive sødt og godt.
Nu står det nede i kælderen, og der lugter af hjemmebrænderi i hele huset mens det står og bobler
Grisene er tossede i det.
Majsbomber til vildsvin
- Dansken
- Silver Member
- Indlæg: 493
- Tilmeldt: 8. mar 2006, 12:00
- Geografisk sted: Sverige
- Has thanked: 233 times
- Been thanked: 354 times
Majsbomber til vildsvin
- Ingsorsi
- Gold Member
- Indlæg: 883
- Tilmeldt: 17. nov 2015, 20:49
- Interesser: Jagt
- Geografisk sted: Roskilde / København
- Has thanked: 215 times
- Been thanked: 153 times
Re: Majsbomber
Spændende. Sætter man det så bare ud som det er? Skal det så stå og gære og dufte? Er det alternativ til en fodertønde?
- Dansken
- Silver Member
- Indlæg: 493
- Tilmeldt: 8. mar 2006, 12:00
- Geografisk sted: Sverige
- Has thanked: 233 times
- Been thanked: 354 times
Re: Majsbomber
Man kan sprede det ud eller grave det ned i jorden når det har gæret færdigt. Så holder man grisene beskæftiget en stund med at grave det op igen.
Det både dufter og stinker. Grisene elsker det for det er sødt og godt.
-
- Gold Member
- Indlæg: 638
- Tilmeldt: 9. maj 2005, 14:55
- Interesser: Jagt, skydning og jagthunde
- Geografisk sted: Midtjylland
- Has thanked: 313 times
- Been thanked: 175 times
- Dansken
- Silver Member
- Indlæg: 493
- Tilmeldt: 8. mar 2006, 12:00
- Geografisk sted: Sverige
- Has thanked: 233 times
- Been thanked: 354 times
Re: Majsbomber
En halv snes dage- til det holder op med at boble.Lars M. L. skrev: ↑25. mar 2021, 21:38Lækkert!
Hvor længe skal blandingen gære, inden det er klar til brug?
Vh Lars
- Theredmist
- Silver Member
- Indlæg: 489
- Tilmeldt: 23. feb 2010, 14:16
- Interesser: ww2 våben, M89, hjemmeladning
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 40 times
- Been thanked: 65 times
Re: Majsbomber
Jeg synes det lyder som noget der skal destilleres, frem for nedgraves
"If guns are outlawed, only the government will have guns. Only the police, the secret police, the military, only the government --and a few outlaws. I intend to be among the outlaws."
- Dansken
- Silver Member
- Indlæg: 493
- Tilmeldt: 8. mar 2006, 12:00
- Geografisk sted: Sverige
- Has thanked: 233 times
- Been thanked: 354 times
Re: Majsbomber
Der er lige så mange opskrifter som der er jægere.
Inget er ret, og inget er forkert.
Hylte Lantmän har en opskrift på nettet, og Vildsvinsbutikken og Gris Persson har for at nævne nogle.
I mine spande var der denne gang:
5 liter majs
2 kilo sukker
1 øl
1/2 liter melasse
2 pakker gær
Dæk det hele med vand, og tilsæt mere efterhånden som det hele svulmer op
Jeg har også prøvet med ærter og det bliver også fint: det skal bare gære og blive sødt og godt.
Nu står det nede i kælderen, og der lugter af hjemmebrænderi i hele huset mens det står og bobler
Grisene er tossede i det.
Jeg skal finde et billede fra min kammerats åtelkamera: han stoppede majsbomben langt ned i jorden i portioner med en järnspett, så ser man på billederne en stor gris der går som en rendegraver langs hullerne.
Når jeg finder det skal jeg lægge det ud her
Inget er ret, og inget er forkert.
Hylte Lantmän har en opskrift på nettet, og Vildsvinsbutikken og Gris Persson har for at nævne nogle.
I mine spande var der denne gang:
5 liter majs
2 kilo sukker
1 øl
1/2 liter melasse
2 pakker gær
Dæk det hele med vand, og tilsæt mere efterhånden som det hele svulmer op
Jeg har også prøvet med ærter og det bliver også fint: det skal bare gære og blive sødt og godt.
Nu står det nede i kælderen, og der lugter af hjemmebrænderi i hele huset mens det står og bobler
Grisene er tossede i det.
Jeg skal finde et billede fra min kammerats åtelkamera: han stoppede majsbomben langt ned i jorden i portioner med en järnspett, så ser man på billederne en stor gris der går som en rendegraver langs hullerne.
Når jeg finder det skal jeg lægge det ud her
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21657
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 460 times
- Been thanked: 2362 times
Re: Majsbomber til vildsvin
Med den næse der sidder på et vildsvin, må det simpelthen virke som orange rotorblink og sirene!
(Jeg er vild med handlet “Gris Persson”)
(Jeg er vild med handlet “Gris Persson”)
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Dansken
- Silver Member
- Indlæg: 493
- Tilmeldt: 8. mar 2006, 12:00
- Geografisk sted: Sverige
- Has thanked: 233 times
- Been thanked: 354 times
Re: Majsbomber til vildsvin
https://grispersson.se/
Han sælger lidt tilbehør og har nogle gode tips på hjemmesiden.
Flink fyr desuden
- Dansken
- Silver Member
- Indlæg: 493
- Tilmeldt: 8. mar 2006, 12:00
- Geografisk sted: Sverige
- Has thanked: 233 times
- Been thanked: 354 times
Re: Majsbomber til vildsvin
Jeg kom lige til at tænke på:
HVIS i laver "bomber" hjemme og tager med til Sverige
1: Se til at have et tæt låg på spanden hvis i skal have den med i bilen over. Og der mener jeg virkelig Tæt.
2: Se til at det har gæret färdigt inden i sætter låg på spanden.
3: Ellers skal låget nok selv finde ud af at åbne sig i bagagerummet for at "lette på trykket" når det bliver rystet et par hundrede kilometer på vejen over
HVIS i laver "bomber" hjemme og tager med til Sverige
1: Se til at have et tæt låg på spanden hvis i skal have den med i bilen over. Og der mener jeg virkelig Tæt.
2: Se til at det har gæret färdigt inden i sætter låg på spanden.
3: Ellers skal låget nok selv finde ud af at åbne sig i bagagerummet for at "lette på trykket" når det bliver rystet et par hundrede kilometer på vejen over
- Bofhenator
- Moderator
- Indlæg: 9650
- Tilmeldt: 22. apr 2010, 22:01
- Interesser: Pistol, Riffeljagt, Genladning
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 1721 times
- Been thanked: 2146 times
- Kontakt:
Re: Majsbomber til vildsvin
Det er gode råd :-DDansken skrev: ↑28. mar 2021, 12:33Jeg kom lige til at tænke på:
HVIS i laver "bomber" hjemme og tager med til Sverige
1: Se til at have et tæt låg på spanden hvis i skal have den med i bilen over. Og der mener jeg virkelig Tæt.
2: Se til at det har gæret färdigt inden i sætter låg på spanden.
3: Ellers skal låget nok selv finde ud af at åbne sig i bagagerummet for at "lette på trykket" når det bliver rystet et par hundrede kilometer på vejen over
/bofh
"never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity"
Hanlons razor
"never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity"
Hanlons razor
- NWF
- Gold Member
- Indlæg: 660
- Tilmeldt: 13. nov 2016, 22:00
- Interesser: Jagt
- Geografisk sted: København
- Has thanked: 409 times
- Been thanked: 203 times
Re: Majsbomber
Hvor lang tid tager det ca om at "blive færdig"?Dansken skrev: ↑27. mar 2021, 00:24Der er lige så mange opskrifter som der er jægere.
Inget er ret, og inget er forkert.
Hylte Lantmän har en opskrift på nettet, og Vildsvinsbutikken og Gris Persson har for at nævne nogle.
I mine spande var der denne gang:
5 liter majs
2 kilo sukker
1 øl
1/2 liter melasse
2 pakker gær
Dæk det hele med vand, og tilsæt mere efterhånden som det hele svulmer op
Jeg har også prøvet med ærter og det bliver også fint: det skal bare gære og blive sødt og godt.
Nu står det nede i kælderen, og der lugter af hjemmebrænderi i hele huset mens det står og bobler
Grisene er tossede i det.
Jeg skal finde et billede fra min kammerats åtelkamera: han stoppede majsbomben langt ned i jorden i portioner med en järnspett, så ser man på billederne en stor gris der går som en rendegraver langs hullerne.
Når jeg finder det skal jeg lægge det ud her
Deer don’t have a favorite cartridge; they hate them all equally.
- Dansken
- Silver Member
- Indlæg: 493
- Tilmeldt: 8. mar 2006, 12:00
- Geografisk sted: Sverige
- Has thanked: 233 times
- Been thanked: 354 times
Re: Majsbomber til vildsvin
Jeg skrev at jeg skulle lægge billeder ud på Lennarts "rendegraver" når jeg fandt dem i telefonen.
Så kan i selv gætte hvor godt i tror grisene synes det er
Så kan i selv gætte hvor godt i tror grisene synes det er
- Dansken
- Silver Member
- Indlæg: 493
- Tilmeldt: 8. mar 2006, 12:00
- Geografisk sted: Sverige
- Has thanked: 233 times
- Been thanked: 354 times
Re: Majsbomber
Anis, jordnødder og alle mulige (naturlige) oljer og extrakter er også af største interesse for grisebasserna....
Prøv selv
- Dansken
- Silver Member
- Indlæg: 493
- Tilmeldt: 8. mar 2006, 12:00
- Geografisk sted: Sverige
- Has thanked: 233 times
- Been thanked: 354 times
Re: Majsbomber til vildsvin
Det syder af fusel, det bobler af gær,
Din lever ta'r skade og øjet får stær,
Det smager som rævepis og terpentin,
Men det er billigt og måske får man skudt sig et svin
Din lever ta'r skade og øjet får stær,
Det smager som rævepis og terpentin,
Men det er billigt og måske får man skudt sig et svin
-
- Gold Member
- Indlæg: 764
- Tilmeldt: 17. apr 2014, 06:53
- Interesser: Jagt, genladning
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 229 times
- Been thanked: 198 times
Re: Majsbomber til vildsvin
Det er jo ren poesi for en jægersmand
Her i huset brygges de gode varer i en 220 liters fodertønde, der fyldes 2/3 op med majs og bliver tilsat 12 - 15 kg sukker og 20 - 25 pakker gær. De unge piger i den lokale brugs tænker deres når der købes ind, og en enkelt har lakonisk bemærket, at der nok var en der skulle hjem og bage
Hele herligheden får lov til at stå, og bliver brugt sjatvis efter behov. Når det har stået et par måneder, er det så sprittet, at man bliver helt bekymret, når den svenske told krydses.
Majs kan forøvrigt fint erstattes eller suppleres af nedfaldsfrugt.
Her i huset brygges de gode varer i en 220 liters fodertønde, der fyldes 2/3 op med majs og bliver tilsat 12 - 15 kg sukker og 20 - 25 pakker gær. De unge piger i den lokale brugs tænker deres når der købes ind, og en enkelt har lakonisk bemærket, at der nok var en der skulle hjem og bage
Hele herligheden får lov til at stå, og bliver brugt sjatvis efter behov. Når det har stået et par måneder, er det så sprittet, at man bliver helt bekymret, når den svenske told krydses.
Majs kan forøvrigt fint erstattes eller suppleres af nedfaldsfrugt.