Hjemmelavet Redneck-grill.
- KanonKenneth
- Silver Member
- Indlæg: 227
- Tilmeldt: 21. okt 2008, 23:32
- Interesser: Jagt og alt der kan skyde.
- Geografisk sted: Kronjylland
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 103 times
Hjemmelavet Redneck-grill.
Nå men det nye sort er jo off-set grilling med brænde. Amerikanerne er helt vilde med det og det er jeg også.
En offset grill er dog ret dyr og jeg er ret nærig. Heldigvis smider jeg sjældent ting ud så jeg besluttede at lave en grill selv.
Til projektet købte jeg olietønden og grill-termometeret. Resten havde jeg selv liggende.
Brandkammeret er et kasseret værdiskab fra Harald Nyborg.
Rist og brænderist er vist fra en mejetærsker.
Stel og hjul er fra et hjemmelavet stillads som fulgte med ejendommen jeg bor på.
Jeg er på ingen måde en god svejser men jeg kan godt få to stykker jern til at hænge sammen og så slibe det pænt bagefter.
En offset grill er dog ret dyr og jeg er ret nærig. Heldigvis smider jeg sjældent ting ud så jeg besluttede at lave en grill selv.
Til projektet købte jeg olietønden og grill-termometeret. Resten havde jeg selv liggende.
Brandkammeret er et kasseret værdiskab fra Harald Nyborg.
Rist og brænderist er vist fra en mejetærsker.
Stel og hjul er fra et hjemmelavet stillads som fulgte med ejendommen jeg bor på.
Jeg er på ingen måde en god svejser men jeg kan godt få to stykker jern til at hænge sammen og så slibe det pænt bagefter.
Senest rettet af KanonKenneth 2. jul 2022, 10:35, rettet i alt 1 gang.
.410
12/89
.22
6,5x55 AI
8x57 js
.45/70
12/89
.22
6,5x55 AI
8x57 js
.45/70
- KanonKenneth
- Silver Member
- Indlæg: 227
- Tilmeldt: 21. okt 2008, 23:32
- Interesser: Jagt og alt der kan skyde.
- Geografisk sted: Kronjylland
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 103 times
Re: Hjemmelavet Redneck-grill.
Indtil videre har jeg kun brugt askebrænde som giver en fin sødlig smag. Når jeg kommer længere ned i brændestakken skal jeg prøve eg.
Olietønden er lidt et kompromis og den er jo lidt tynd i godset. En mere solid tønde kunne måske give en mere konstant temperatur og knap så store udsving.
Men alt i alt er jeg meget godt tilfreds med grillen. Jeg har lavet pulled pork, spareribs og ribbensteg i den og det bliver sygt godt og røget.
Olietønden er lidt et kompromis og den er jo lidt tynd i godset. En mere solid tønde kunne måske give en mere konstant temperatur og knap så store udsving.
Men alt i alt er jeg meget godt tilfreds med grillen. Jeg har lavet pulled pork, spareribs og ribbensteg i den og det bliver sygt godt og røget.
.410
12/89
.22
6,5x55 AI
8x57 js
.45/70
12/89
.22
6,5x55 AI
8x57 js
.45/70
- Ledsmoke
- Silver Member
- Indlæg: 442
- Tilmeldt: 4. nov 2005, 00:07
- Interesser: Jagt
- Geografisk sted: Vonge
- Has thanked: 53 times
- Been thanked: 21 times
Re: Hjemmelavet Redneck-grill.
Det er da et flot resultat. Ser rigtig godt ud.
Mvh Ledsmoke
Et demokrati er kun så godt som de informationer der tilgår dets borgere.
Fakta : Loven gælder kun for dem der bliver fanget!
Et demokrati er kun så godt som de informationer der tilgår dets borgere.
Fakta : Loven gælder kun for dem der bliver fanget!
-
- Silver Member
- Indlæg: 470
- Tilmeldt: 12. mar 2016, 20:32
- Interesser: Historisk skydning
- Geografisk sted: Fredericia
- Has thanked: 67 times
- Been thanked: 170 times
Re: Hjemmelavet Redneck-grill.
Det ser da godt ud.
Det kan du da godt være stolt af
Hvis du er bange for varmen kan du jo evt finde en anden tønde og skære den op og bruge til foring.
Så bare læg den ned i grillen og bor igennem begge lag nogle steder.
Fjern foringen
Sæt en bolt i udefra og sæt en møtrik på indersiden.
Læg foringen tilbage og sæt endnu en møtrik på.
Så holder du afstand mellem de to lag.
Du skal nok bore hullerne op eller lave dem aflange i foringen for at den på plads.
Men det må man nok prøve sig frem med
Det kan du da godt være stolt af
Hvis du er bange for varmen kan du jo evt finde en anden tønde og skære den op og bruge til foring.
Så bare læg den ned i grillen og bor igennem begge lag nogle steder.
Fjern foringen
Sæt en bolt i udefra og sæt en møtrik på indersiden.
Læg foringen tilbage og sæt endnu en møtrik på.
Så holder du afstand mellem de to lag.
Du skal nok bore hullerne op eller lave dem aflange i foringen for at den på plads.
Men det må man nok prøve sig frem med
Jeg er godt tilfreds med en pilsner i snor
-
- Platin Member
- Indlæg: 11047
- Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
- Interesser: Guns 'n' bunnies
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 725 times
- Been thanked: 2624 times
Re: Hjemmelavet Redneck-grill.
Hvis den lever for længe, er der jo ikke behov for en version 2.0
Du havde min interesse ved red neck
Du havde min interesse ved red neck
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.
- KanonKenneth
- Silver Member
- Indlæg: 227
- Tilmeldt: 21. okt 2008, 23:32
- Interesser: Jagt og alt der kan skyde.
- Geografisk sted: Kronjylland
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 103 times
Re: Hjemmelavet Redneck-grill.
Go idé med en foring. Det kunne måske også fordele varmen lidt bedre.
Men jeg tror faktisk ikke tønden tager synderligt meget skade. Temperaturen i tønden holder jeg på mellem 100 og 150 grader.
Værdiskabet er ca. 4mm. stål og ser også ud til at klare det fint.
Men jeg tror faktisk ikke tønden tager synderligt meget skade. Temperaturen i tønden holder jeg på mellem 100 og 150 grader.
Værdiskabet er ca. 4mm. stål og ser også ud til at klare det fint.
.410
12/89
.22
6,5x55 AI
8x57 js
.45/70
12/89
.22
6,5x55 AI
8x57 js
.45/70
- HHC
- Gold Member
- Indlæg: 722
- Tilmeldt: 3. apr 2011, 09:09
- Interesser: jagt
- Geografisk sted: Vestjylland
- Has thanked: 99 times
- Been thanked: 54 times
Re: Hjemmelavet Redneck-grill.
By the Way så er temperaturstyring alfa & omega med sådan en fætter.
Pulled pork eller ribben bliver en ren videnskab, og tager lang tid.
Men det smager bare bedre.
Husk før kl 1200 drikker man kaffe med borbun whiskey
Øl er først efter 12.
Pulled pork eller ribben bliver en ren videnskab, og tager lang tid.
Men det smager bare bedre.
Husk før kl 1200 drikker man kaffe med borbun whiskey
Øl er først efter 12.
- KanonKenneth
- Silver Member
- Indlæg: 227
- Tilmeldt: 21. okt 2008, 23:32
- Interesser: Jagt og alt der kan skyde.
- Geografisk sted: Kronjylland
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 103 times
Re: Hjemmelavet Redneck-grill.
Temperaturstyring er virkelig noget som kræver øvelse.
Jeg har lagt et par store fliser i bunden af tønden for at holde en mere jævn varme.
Har lige lavet varmrøget ørred her til aften
.410
12/89
.22
6,5x55 AI
8x57 js
.45/70
12/89
.22
6,5x55 AI
8x57 js
.45/70
-
- Silver Member
- Indlæg: 221
- Tilmeldt: 14. aug 2019, 19:08
- Interesser: luftvåben
- Geografisk sted: BILLUND
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 55 times
-
- Gold Member
- Indlæg: 729
- Tilmeldt: 5. dec 2016, 06:35
- Interesser: Riffeljagt, hjemmeladning
- Geografisk sted: Vestsjælland
- Has thanked: 97 times
- Been thanked: 286 times
-
- Bronze Member
- Indlæg: 125
- Tilmeldt: 31. okt 2007, 23:03
- Geografisk sted: Storkøbenhavn
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 41 times
Re: Hjemmelavet Redneck-grill.
Der tager du fejl...... Man skal altid huske en 'halvellever' - ellers bliver resultatet aldrig godt. Og det gælder ikke kun madlavning!