Side 1 af 1

Hvad gør jeg, hvis jeg står til at arve en antik våbensamlig

: 26. okt 2009, 11:19
af broo1961
Ja det er nok et lidt specielt indlæg, men jeg har brug for jeres hjælp derude.

Jeg står til muligvis at arve en lille våbensamling. Jeg er ikke interesseret i at samle på gamle våben selvom jeg synes at de er meget smukke og at jeg har en facination af god gammeldags mekanik.

Mine spørgsmål går på: Kan jeg afhænde/sælge disse våben uden at have en tilladelse?
Eller skal jeg have både antikvåben og blankvåben - tilladelser, før jeg kan skride til salg af nedenstående?
Skal disse effekter opbevares i våbenskab?
- jeg kunne blive ved....

Samlingen består af nogle blankvåben (sabler og bajonetter) og 2 forladere samt et gevær jeg mener er en baglader, men meget
gammel (muligvis en Remington) samt nogle gamle pistoler (1 stk baglader og 2 stk hvad jeg tror er forladere).

Jeg har prøvet at læse mig igennem lovgivningen, men er gået helt død i paragraffer.....

Håber virkelig på jeres hjælp - dette er ikke en salgsannonce!! , men en lægmand som ikke har forstand på dette område!!!

På forhånd tak

Re: Hvad gør jeg, hvis jeg står til at arve en antik våbensamlig

: 26. okt 2009, 11:22
af Refraktorius
Du har lov til at afhænde samlingen, men begrænset tid til at gøre det (og det kræver ikke at du får en tilladelse).

Blankvåbentilladelsen er gratis.

Forladevåben (originale) kræver ikke tilladelse.

Samlertilladelsen til "gamle skydere der bruger patroner" koster 840.-


:welcome:

Re: Hvad gør jeg, hvis jeg står til at arve en antik våbensamlig

: 26. okt 2009, 18:54
af Lassescout
Hej Broo 1961. Velkommen på forum :welcome: .

Du har valgt det helt rigtige sted at spørge. Jeg klipper lige det kapitel ind af våbenbekendtgørelsen du først og fremmest skal bruge:
Våben og ammunition mv. i dødsboer og konkursboer

§ 34. Våben og ammunition mv., som indgår i et dødsbo eller et konkursbo, kan uden særskilt tilladelse besiddes af arvingerne, den som varetager boet på arvingernes vegne eller kurator i indtil 4 uger efter dødsfaldet eller konkursdekretets afsigelse.

Stk. 2. Inden udløbet af den i stk. 1 fastsatte frist skal der til politimesteren (politidirektøren) indgives ansøgning om tilladelse, jf. § 2, eller ske afhændelse.

Stk. 3. Politimesteren (politidirektøren) kan bestemme, at våben og ammunition mv., som indgår i et dødsbo eller et konkursbo, skal deponeres hos politiet eller en anden myndighed.

Stk. 4. Politimesteren (politidirektøren) kan under særlige omstændigheder fastsætte en længere frist end anført i stk. 1.
Som du kan se, har du 4 uger efter dødsfaldet til at tage en beslutning. Du behøver ingen tilladelser i den periode for at sælge tingene. Det lyder til, at hvis du får dig en blankvåbentilladelse, så kan du beholde det meste af det. Det er ikke godt at have for travlt når man skal sælge, så får man tit en dårligere pris. Så er der lige bagladerne, som du enten skal have tilladelse til, eller have afhændet inden de 4 uger. Du kan evt. tage dem med hen til en våbenhandler som kan skrive dem i sin våbenbog og opbevare dem lovligt efter de 4 uger. Så er der tid til at finde den rigtige køber/pris. Det kan være lidt svært at rådgive om hvad tingene kan koste, men prøv at tage nogle billeder af tingene, gerne nærbilleder af stempler, fabrikatnavn m.m. og så læg billederne i en tråd herinde med en sigende/ beskrivende overskrift.

Jeg føler mig mest hjemme blandt paragraffer, men der er andre herinde som er specialister i at genkende de gamle ting, og de vil elske at hjælpe dig hvis du lægger nogle gode billeder.

Blankvåben kan du opbevare nogenlunde som du vil indenfor hjemmets fire vægge, men skydevåben skal i et Skafor blå / EN 1143-1 grade 0 skab. Kan du ikke arvet et skab sammen med våbnene?

Spørg endelig igen hvis der er mere du vil vide.

Re: Hvad gør jeg, hvis jeg står til at arve en antik våbensamlig

: 1. nov 2009, 06:28
af Verny
så har jeg lige et spørgsmål? i de 4 uger han har hvordan skal han så opbevare de våben?

Re: Hvad gør jeg, hvis jeg står til at arve en antik våbensamlig

: 1. nov 2009, 08:58
af Lassescout
Der er ikke dispensation fra opbevaringskravene i den periode.

Han kan lade skydevåbnene stå i afdødes våbenskab, eller han kan nedtage våbenskabet og montere det hjemme hos sig selv.

Da min far døde lod vi hans skydevåben stå i hans våbenskab mens vi ryddede op. De våben jeg arvede afleverede jeg til Korsholm i Skjern, de skulle lige gennemgås før de blev sendt til Grønland hvor jeg boede. De våben min bror og svoger arvede tog de bare med hjem i deres egne våbenskabe, og fik våbentilladelse til uden problemer. Politiet er meget forstående i den situation. Der drejer det sig kun om, at alt kommer på behørig tilladelse/registrering, og ikke så meget om, om den afdøde havde fuldstændig orden i de ting.