Side 1 af 1

sabel i resturant

: 19. aug 2010, 11:36
af Dragonen 93-95
hej

vil høre om det er tilladt for en resturatør på sin resturant at have en sabel liggende fremme på et bord?
den bruges ind imellem til at åbne champagne.
hvis ja er der så nogle regler der skal overholdes, eller tilladelser der skal erhverves??

Re: sabel i resturant

: 19. aug 2010, 14:15
af Ølgaard
Du tænker nok på en Champagnesabel, til at slå proppen af med, en betjent som jeg lige har talt med siger han mener det er et stykke værktøj, og de kan købes i alle velassorterede vinforretninger, men jeg kender en restaurant på Bellahøj som har to sabler hængende på væggen og han skal have en blankvåbentilladelse, ved ikke om han har det.
:razz:

Re: sabel i resturant

: 19. aug 2010, 15:24
af Dragonen 93-95
det er en gammel kavalerisabel. Den ligger frit fremme,

Re: sabel i resturant

: 19. aug 2010, 17:46
af S
En kavalarisabel kræver en blankvåbentilladelse. Den giver dog kun ret til at erhverve og besidde, og ikke anvende. Så det kan være lidt af en gråzone hvis han bruger den til at åbne champagne med i sin restaurant. Der ville det nok være smartere at anvende en decideret champagnesabel, da en sådan ikke er underlagt kravet om tilladelse.

Re: sabel i resturant

: 19. aug 2010, 18:38
af Dragonen 93-95
tusind tak for svar