Side 1 af 1

Rig til IPSC Production (CZ Shadow 2)

: 26. aug 2017, 22:04
af Kruffe
Hej... Har netop erhvervet en CZ Shadow 2 :numberone: Tænker jeg vil prøve kræfter med licenskursus/IPSC. Skal nu have købt en "rig"; dvs bælte, hylster og magasinholdere....(og andet?).... nogen anbefalinger? :NVFrules:

Re: Rig til IPSC Production (CZ Shadow 2)

: 27. aug 2017, 23:01
af Mapzter
Jeg bruger Safariland, og er rigtig glad for det. God kvalitet, i stedet for "smart-i-en-fart" features. Jeg er specielt glad for bæltet, som ikke bare sidder med velcro på velcro, og hvor du kan skrue hylster og magasinholdere fast, så de ikke rykker sig ud af stedet.
Zero Mike Armory sælger komplette rigs, f.eks: https://www.zeromike.dk/produkter/55-ko ... 01-shadow/

Re: Rig til IPSC Production (CZ Shadow 2)

: 28. aug 2017, 16:30
af Ras.Killing
Zero Mike har også et komplet rig et nummer billigere: https://www.zeromike.dk/produkter/104-r ... 01-shadow/ Har selv et tilsvarende rig, bare til 1911 i stedet. Hvor meget bedre det andet er aner jeg ikke.

Sonos.dk sælger også udstyr til IPSC rigs.

Re: Rig til IPSC Production (CZ Shadow 2)

: 29. aug 2017, 09:01
af Fast Fumble
Ras.Killing skrev:Zero Mike har også et komplet rig et nummer billigere: https://www.zeromike.dk/produkter/104-r ... 01-shadow/ Har selv et tilsvarende rig, bare til 1911 i stedet. Hvor meget bedre det andet er aner jeg ikke.
Uden lige at kende den rig, gætter jeg på at det primært er stivheden der er forskel på. En rig kan næsten ikke blive stiv nok! Hvis den kan give sig, giver det mulighed for at hylsteret vrides udad i trækket, og derved kan pistolen binde i trækket, noget der kan være alt fra ekstremt irriterende til direkte farligt.
Så ser det også ud til at hylstret sidder meget højt i den billige rig. Det gør bevægelsen i trækket længere, og dermed trækket langsommere, men pga den større vinkel på armen, øver det også risikoen for et få et dårligt greb på pistolen i trækket.

Er man økonomisk udfordret, kan den billige rig sikkert være fin nok, men jeg vil gerne give lidt ekstra gryn for at få lidt færre ting at bekymre mig om. Og her er et Kydex hylster faktisk rigtig godt, det yder stor sikkerhed, og kan ikke fejlbetjenes.

Re: Rig til IPSC Production (CZ Shadow 2)

: 29. aug 2017, 09:09
af ReneKJ
Begge to er også SP01 rigs, de kan vel ikke bruges til den nye Shadow 2?

Re: Rig til IPSC Production (CZ Shadow 2)

: 29. aug 2017, 12:27
af Gunslinger
Forskellen mellem de 2 rigs er bæltet. Den dyre rig leveres med ELS bælte (med Safarilands 3-hul system) og ELS kits, hvoraf "hun"-delen monteres i bæltets huller, og "han"-delen monteres på magasinholderne. Dette gør at man lettere kan klikke magasinholdere af og på enten i forbindelse med rejse eller skift til anden division og andre magasinholdere. Besparelsen ved at købe den billigere rig kommer igennem den anden type bælte (uden 3-hul system) samt at man nu ikke behøver ELS-kits.

Grunden til at hylsteret sidder højere på den dyre rig er fordi denne er afbilledet med valgbar QLS kit (samme som ELS men til pistolhylstre istedet for magasin holdere). Den billige rig er afbilledet med den paddle, der altid følger med et hylster. Med til hylsteret følger der også noget der svarer til Safarilands high-ride UBL. Ønsker man at få hylsteret en smule ned, men stadigvæk overholde IPSC reglementet, skal man tilkøbe en UBL mid-ride: https://www.zeromike.dk/produkter/33-ti ... belt-loop/
ReneKJ skrev:Begge to er også SP01 rigs, de kan vel ikke bruges til den nye Shadow 2?
Svaret hertil er desværre nej. Jeg skal ikke afvise at man kan omforme et alm Shadow hylster til at virke til Shadow 2, men det er ikke noget jeg har prøvet. Kydex er dog ret tilgivende, og så stor forskel er der heller ikke på Shadow 1 og 2.

Hilsen
Zero Mike Armory