Nogen der kan tilberede duer?

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
HR
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1646
Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
Geografisk sted: Djursland
Has thanked: 488 times
Been thanked: 854 times

Nogen der kan tilberede duer?

Indlæg af HR » 5. nov 2022, 18:41

Jeg kan ikke få skovduer til at blive gode. Er der nogen der vil dele en opskrift de kan stå inde for?
/HR
Et postvæsen er ikke kritisk infrastruktur i 2022. Luk Postnord!

Brugeravatar
Frank P
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 645
Tilmeldt: 3. nov 2006, 12:03
Geografisk sted: København
Has thanked: 37 times
Been thanked: 70 times

Re: Nogen der kan tilberede duer?

Indlæg af Frank P » 5. nov 2022, 19:42

Dit problem er sikkert at de bliver for hårde...dvs for tørre i kødet, til det er der kun at sige, ved helstegning skal de steges blidt og ikke for meget, ellers vil jeg foreslå at afbryste, evt. lår steges med bryster, ellers skrog til fond. Men ved helstegning...meget mindre stegetid end du tror. Husk det gode tilbehør. Hilsen en duejæger.
Frihed er lig med menneskelig autenticitet

HR
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1646
Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
Geografisk sted: Djursland
Has thanked: 488 times
Been thanked: 854 times

Re: Nogen der kan tilberede duer?

Indlæg af HR » 5. nov 2022, 22:45

Tak for det! Det er ca som jeg prøver, og de bliver ganske rigtigt men på en gang overstegt (hårdt og tørt) og ikke til at flå af benene. Fasaner kan jeg lave så det bliver mørt og saftigt. Det skal bare have 15 minutter, og ganske rigtigt endelig ikke for længe. Men duer fungerer bare ikke for mig. Måske skal jeg prøve at rive brystpladen af som jeg gør med fasaner, i stedet for at tilberede dem hele? Skal vi helt ned på 15 minutter i stegegryden?
HR
Et postvæsen er ikke kritisk infrastruktur i 2022. Luk Postnord!

Brugeravatar
FBN
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 869
Tilmeldt: 8. dec 2013, 19:49
Interesser: Alt med/om våben :-)
Geografisk sted: Vestjylland
Has thanked: 38 times
Been thanked: 175 times

Re: Nogen der kan tilberede duer?

Indlæg af FBN » 5. nov 2022, 22:54

Det var ca sådan mor lavede Ung skovdue..
Gamle duer kunne være frygtelige seje/tørre :shock:

(Er det en gammel skovdue skal man regne med 1.5-2 timer, kunne min broder lige huske)
Vedhæftede filer
FB3BBF52-8919-434B-B142-382CDBE8C337.jpeg
Senest rettet af FBN 6. nov 2022, 09:15, rettet i alt 1 gang.
MVH Frank.

HR
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1646
Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
Geografisk sted: Djursland
Has thanked: 488 times
Been thanked: 854 times

Re: Nogen der kan tilberede duer?

Indlæg af HR » 5. nov 2022, 23:01

Tamme dueunger er piece of cake at lave lækre. Det er skovduerne der er udfordringen. Jeg tror at de skal have meget mindre end jeg giver dem som Frank foreslår, eller meget mere. Jeg skyder bare ikke ret mange duer, så det er ikke så nemt at eksperimentere sig frem :cry:
HR
Et postvæsen er ikke kritisk infrastruktur i 2022. Luk Postnord!

LJ
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1476
Tilmeldt: 14. apr 2017, 11:16
Interesser: Jagt og flugtskydning.
Geografisk sted: Sjælland. Heldigvis!
Has thanked: 98 times
Been thanked: 345 times

Re: Nogen der kan tilberede duer?

Indlæg af LJ » 5. nov 2022, 23:14

HR skrev:
5. nov 2022, 23:01
Jeg skyder bare ikke ret mange duer, så det er ikke så nemt at eksperimentere sig frem :cry:
HR
Det er der heldigvis en løsning på! :smile:

(Duepürsch er både spændende og afslappende)

Peter
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 780
Tilmeldt: 5. feb 2004, 01:44
Geografisk sted: Kbh.
Has thanked: 107 times
Been thanked: 225 times

Re: Nogen der kan tilberede duer?

Indlæg af Peter » 6. nov 2022, 07:15

Et gammelt husgeråd jeg har hørt er, at hvis man har flere duer og ikke kender alderen på dem, så smid en snaps med i gryden - dette skulle gøre de gamle duer møre. Jeg har prøvet det en enkelt gang, og syntes ikke rigtigt det virkede. Måske jeg skulle have brugt Linie Akvavit?

Brugeravatar
FBN
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 869
Tilmeldt: 8. dec 2013, 19:49
Interesser: Alt med/om våben :-)
Geografisk sted: Vestjylland
Has thanked: 38 times
Been thanked: 175 times

Re: Nogen der kan tilberede duer?

Indlæg af FBN » 6. nov 2022, 09:16

FBN skrev:
5. nov 2022, 22:54
Det var ca sådan mor lavede Ung skovdue..
Gamle duer kunne være frygtelige seje/tørre :shock:

(Er det en gammel skovdue skal man regne med 1.5-2 timer, kunne min broder lige huske)
Tilrettet oprindelig indlæg, med lidt ekstra info.
MVH Frank.

sfa
Newbie
Newbie
Indlæg: 3
Tilmeldt: 8. okt 2020, 07:47
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Skanderborg
Been thanked: 6 times

Re: Nogen der kan tilberede duer?

Indlæg af sfa » 10. nov 2022, 18:12

Efter mange forsøg har jeg haft stabile gode resultater med følgende to metoder. Den ene er at tage brystet med brystpladen og langtidsstege dem ved 60-65 grader i 6-8 timer i en stegeso i ovnen (et sous vide apparat vil sikkert være lettere at bruge). Det er vigtigt at det ikke bliver for varmt og man skal passe på med en slut-bruning, da det kan gøre kødet tørt. Den anden metoder er meget lettere og hurtigere - faktisk er det kun den jeg bruger nu. Her skærer jeg bryst-filetterne i strimler (på tværs af fibrene) og lynsteger dem på panden ved høj varme og serverer dem umiddelbart efter. Jeg har ikke taget tid, men det er nok under et minut til strimlerne har fået lidt stegeskorpe. Man skal ikke putte for meget på panden af gangen, men ellers er den metode rimelig idiotsikker.

Vh Sfa

HR
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1646
Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
Geografisk sted: Djursland
Has thanked: 488 times
Been thanked: 854 times

Re: Nogen der kan tilberede duer?

Indlæg af HR » 10. nov 2022, 21:35

sfa skrev:
10. nov 2022, 18:12
Efter mange forsøg har jeg haft stabile gode resultater med følgende to metoder. Den ene er at tage brystet med brystpladen og langtidsstege dem ved 60-65 grader i 6-8 timer i en stegeso i ovnen (et sous vide apparat vil sikkert være lettere at bruge). Det er vigtigt at det ikke bliver for varmt og man skal passe på med en slut-bruning, da det kan gøre kødet tørt. Den anden metoder er meget lettere og hurtigere - faktisk er det kun den jeg bruger nu. Her skærer jeg bryst-filetterne i strimler (på tværs af fibrene) og lynsteger dem på panden ved høj varme og serverer dem umiddelbart efter. Jeg har ikke taget tid, men det er nok under et minut til strimlerne har fået lidt stegeskorpe. Man skal ikke putte for meget på panden af gangen, men ellers er den metode rimelig idiotsikker.

Vh Sfa
:numberone: Tak!
HR
Et postvæsen er ikke kritisk infrastruktur i 2022. Luk Postnord!

Besvar