Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Brugeravatar
Wildlife
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 862
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 286 times
Been thanked: 160 times

Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlægaf Wildlife » 6. nov 2016, 19:49

Dagens ret var simremad med krondyr.

Ingredienser:
- ca 700 gram krondyr, skåret i tern i passende størrelse
- ca 200 gram bacon i små tern
- 3 store løg af egen avl
- 5 gulerødder af egen avl
- 400 gram brune champignon (ikke af egen avl)
- 3 dl rødvin
- 2 dl fløde
- 2 bouillonterninger (klar bouillon)
- Tilbehøret var kartofler (af egen avl) og knoldselleri i tern og bag i ovnen ved 200 grader i en lille time, heraf de sidste 10 minutter på varmluft for at give sprødhed og farve.

Fremgangsmåde:

- Åbn rødvinen og skænk dig et glas så du er klar til at lave mad.

- Snit løg i fine stykker, græd lidt fordi det er stærke løg af egen avl, eller brug nogle friske købeløg og græd lidt over at du ikke selv har dyrket dem.

- Smid bacon og løg i en varm gryde eller wok og steg dem til de er rimeligt bløde

- Tilføj gulerødder og svampe i passende stykker og lad det hele stege godt under jævnlig omrøring.

- List ud i carporten og skær en luns af det krondyr du har hængende der, eller find det du tog op af fryseren tidligere, eller hvor du nu har gemt det og skær det ud i passende stykker.

- Brun kødet af i en gryde for sig selv med en smule (rigeligt) smør.

- Tilfør de to bouillonterninger og lad dem opløse sig i saften som kødet afgiver.

- Hæld de stegte grøntsager inkl. bacon ned til krondyret

- Tilfør en passende mængde rødvin, i mit tilfælde ca 3 dl.

- Lad det hele stå og simre/småkoge i 1,5 time med omrøring med passende interval.

- Benyt ventetiden til at skære kartofler og knoldselleri ud og giv det lidt olie og salt og peber og smidt det i ovnen ved 200 grader ved almindelig varme, i en lille times tid og skift så til varmluft og lad dem får lidt skorpe.

- Server med rødvin og nyd din gode søndags simremad :)

Velbekomme.

Billeder:
Vedhæftede filer
2016-11-06 17.10.51.jpg
2016-11-06 17.10.51.jpg (686.78 KiB) Vist 2834 gange
2016-11-06 17.05.56.jpg
2016-11-06 17.05.56.jpg (592.1 KiB) Vist 2834 gange
2016-11-06 17.19.12.jpg
2016-11-06 17.19.12.jpg (638.9 KiB) Vist 2834 gange
2016-11-06 17.27.48.jpg
2016-11-06 17.27.48.jpg (563.63 KiB) Vist 2834 gange
2016-11-06 17.27.38.jpg
2016-11-06 17.27.38.jpg (677.87 KiB) Vist 2834 gange
2016-11-06 18.58.57.jpg
2016-11-06 18.58.57.jpg (738.9 KiB) Vist 2834 gange
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Brugeravatar
7TCU
This member is
This member is
Indlæg: 612
Tilmeldt: 2. sep 2005, 10:28
Geografisk sted: Sjælland
Has thanked: 53 times
Been thanked: 44 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlægaf 7TCU » 6. nov 2016, 19:58

Det ser rigtig godt ud , yum yum :biggrin:

Brugeravatar
Boerge
This member is
This member is
Indlæg: 1174
Tilmeldt: 12. feb 2011, 20:30
Interesser: haglgevær, riffel, ammunition
Geografisk sted: østjylland
Has thanked: 122 times
Been thanked: 316 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlægaf Boerge » 6. nov 2016, 20:16

Du lever for godt Wildlife - men lækkert lyder det/og ser ud! :smile:
Andre interesser:
Frimærkesamling, astronomi og dyremishandling!!

Brugeravatar
Wildlife
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 862
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 286 times
Been thanked: 160 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlægaf Wildlife » 6. nov 2016, 20:24

Boerge skrev:Du lever for godt Wildlife - men lækkert lyder det/og ser ud! :smile:


Kan man leve for godt? :fun:

Det smagte i hvert fald godt
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Brugeravatar
Boerge
This member is
This member is
Indlæg: 1174
Tilmeldt: 12. feb 2011, 20:30
Interesser: haglgevær, riffel, ammunition
Geografisk sted: østjylland
Has thanked: 122 times
Been thanked: 316 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlægaf Boerge » 6. nov 2016, 22:02

Må da vist prøve din opskrift en dag - kan vel også bruges med rådyrkød!?
Andre interesser:
Frimærkesamling, astronomi og dyremishandling!!

FrederikF
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 779
Tilmeldt: 5. jan 2015, 21:25
Interesser: Våben, ammunition, jagt
Geografisk sted: Gentofte
Has thanked: 59 times
Been thanked: 116 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlægaf FrederikF » 6. nov 2016, 22:16

Prøv at gøre det samme - bare i en römertopf.
Jeg er imponeret over hvad sådan en gør for en simre ret. (Og til kronvildt er en håndfuld brombær altså ikke at foragte)
Og nu vi er ved simremad - IKEA bar fået trykkogere til meget få penge. De er supergode.
Til de der ikke er bekendt med trykkogere, så reducerer sådan en simretiden til en 1/3 (cirka).
Det betyder at selv om man kommer sent hjem fra arbejde, så kan der stå den lækreste vildt ragout eller Osso Buco klar til aften.

Brugeravatar
Wildlife
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 862
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 286 times
Been thanked: 160 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlægaf Wildlife » 7. nov 2016, 09:49

Boerge skrev:Må da vist prøve din opskrift en dag - kan vel også bruges med rådyrkød!?


Jeg er ganske overbevist om at det bliver cirka lige så godt med bambi :smile:
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Chrstn_Olsen
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 3068
Tilmeldt: 14. maj 2005, 19:19
Interesser: Skydning, jagt og MC
Geografisk sted: Hovedstaden
Has thanked: 289 times
Been thanked: 266 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlægaf Chrstn_Olsen » 7. nov 2016, 12:25

Wildlife skrev:
Boerge skrev:Må da vist prøve din opskrift en dag - kan vel også bruges med rådyrkød!?


Jeg er ganske overbevist om at det bliver cirka lige så godt med bambi :smile:


Nu spurgte han til råvildt ;-) :giggle:

Brugeravatar
Formandlao
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 357
Tilmeldt: 31. aug 2011, 08:42
Interesser: IPSC, Terrænskydning, Jagt.
Geografisk sted: Vendsyssel
Has thanked: 38 times
Been thanked: 23 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlægaf Formandlao » 7. nov 2016, 12:53

Det ser lækkert ud - og det er så hyggeligt at gå og dufte til en simrende gryde, mens man har et glas vin i hånden :biggrin:
Diligentia, Vis, Celeritas

Chrstn_Olsen
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 3068
Tilmeldt: 14. maj 2005, 19:19
Interesser: Skydning, jagt og MC
Geografisk sted: Hovedstaden
Has thanked: 289 times
Been thanked: 266 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlægaf Chrstn_Olsen » 7. nov 2016, 14:53

Den skal prøves med dåvildt :thumbup:

Brugeravatar
Wildlife
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 862
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 286 times
Been thanked: 160 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlægaf Wildlife » 7. nov 2016, 14:58

Chrstn_Olsen skrev:
Wildlife skrev:
Boerge skrev:Må da vist prøve din opskrift en dag - kan vel også bruges med rådyrkød!?


Jeg er ganske overbevist om at det bliver cirka lige så godt med bambi :smile:


Nu spurgte han til råvildt ;-) :giggle:


Du er teknisk set korrekt, den bedste form for korrekt. :razz:
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Brugeravatar
Formandlao
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 357
Tilmeldt: 31. aug 2011, 08:42
Interesser: IPSC, Terrænskydning, Jagt.
Geografisk sted: Vendsyssel
Has thanked: 38 times
Been thanked: 23 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlægaf Formandlao » 7. nov 2016, 16:37

Chrstn_Olsen skrev:Den skal prøves med dåvildt :thumbup:


Jeg har råvildt i fryseren der skal indgå i den her lækre ret :-)
Diligentia, Vis, Celeritas

Brugeravatar
Agamemnon
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1626
Tilmeldt: 6. jan 2008, 15:36
Interesser: Skydning genladning Etymologi
Geografisk sted: København
Has thanked: 433 times
Been thanked: 810 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlægaf Agamemnon » 7. nov 2016, 18:13

Chrstn_Olsen skrev:Den skal prøves med dåvildt :thumbup:

Dén skal jeg også prøve.... Overvejer dog at tilføje et glas rødvin mere til kokken, ca halvvejs :drinking: .... Men ellers ingen ændringer. :eating:
From a place Bambi cannot see, comes a sound Bambi will not hear.

Brugeravatar
Wildlife
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 862
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 286 times
Been thanked: 160 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlægaf Wildlife » 7. nov 2016, 19:21

Bare rolig - Jeg drak skam resten af flasken igår - Og gik ret hurtigt kold på sofaen eftersom dagen var startet med en morgen på havnen med optagning af båden.

Nu er jeg ved at lave kartoffelmos til resterne fra igår, muums!
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Brugeravatar
Wildlife
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 862
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 286 times
Been thanked: 160 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlægaf Wildlife » 24. dec 2016, 10:50

Jeg "kom til" at lave samme menu til gæsterne der ankom til julen i aftes..

Det faldt i god jord og den ene flaske rødvin tog den anden, så jeg sov rigtig godt i nat :biggrin:
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

PSindrup
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1842
Tilmeldt: 16. feb 2015, 20:56
Interesser: Lerdueskydning, salonrifler mm
Geografisk sted: Stenlille, midtsjælland
Has thanked: 802 times
Been thanked: 114 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlægaf PSindrup » 24. dec 2016, 12:49

Fy for fanden, en lækker opskrift! :giggle: :thumbup:

Peter
Våben hører til på jagten, på skydebanen og i våbenskabet.

Brugeravatar
Wildlife
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 862
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 286 times
Been thanked: 160 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlægaf Wildlife » 25. dec 2016, 20:19

Wildlife skrev:Dagens ret var simremad med krondyr.

Ingredienser:
- ca 700 gram krondyr, skåret i tern i passende størrelse
- ca 200 gram bacon i små tern
- 3 store løg af egen avl
- 5 gulerødder af egen avl
- 400 gram brune champignon (ikke af egen avl)
- 3 dl rødvin
- 2 dl fløde
- 2 bouillonterninger (klar bouillon)
- Tilbehøret var kartofler (af egen avl) og knoldselleri i tern og bag i ovnen ved 200 grader i en lille time, heraf de sidste 10 minutter på varmluft for at give sprødhed og farve.

Fremgangsmåde:

- Åbn rødvinen og skænk dig et glas så du er klar til at lave mad.

- Snit løg i fine stykker, græd lidt fordi det er stærke løg af egen avl, eller brug nogle friske købeløg og græd lidt over at du ikke selv har dyrket dem.

- Smid bacon og løg i en varm gryde eller wok og steg dem til de er rimeligt bløde

- Tilføj gulerødder og svampe i passende stykker og lad det hele stege godt under jævnlig omrøring.

- List ud i carporten og skær en luns af det krondyr du har hængende der, eller find det du tog op af fryseren tidligere, eller hvor du nu har gemt det og skær det ud i passende stykker.

- Brun kødet af i en gryde for sig selv med en smule (rigeligt) smør.

- Tilfør de to bouillonterninger og lad dem opløse sig i saften som kødet afgiver.

- Hæld de stegte grøntsager inkl. bacon ned til krondyret

- Tilfør en passende mængde rødvin, i mit tilfælde ca 3 dl.

- Lad det hele stå og simre/småkoge i 1,5 - 2,5time med omrøring med passende interval og tilføj så en passende mængde fløde og lad det få et par minutter mere. Smag til med salt.

- Benyt ventetiden til at skære kartofler og knoldselleri ud og giv det lidt olie og salt og peber og smidt det i ovnen ved 200 grader ved almindelig varme, i en lille times tid og skift så til varmluft og lad dem får lidt skorpe.

- Server med rødvin og nyd din gode søndags simremad :)

Velbekomme.

Billeder:
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Brugeravatar
HHC
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 669
Tilmeldt: 3. apr 2011, 09:09
Interesser: jagt
Geografisk sted: Vestjylland
Has thanked: 77 times
Been thanked: 36 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlægaf HHC » 26. dec 2016, 09:35

Da knægten og jeg ordnede en hind, spurgte han " fat skal vi ikke have " enebærgryde" med noget af kødet.
En god gammel klassiker fra karolines kogebog.
Det forsvinder ret hurtigt, når drengene hver har en kammerat med hjem.

BIG GUNS
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 133
Tilmeldt: 10. mar 2015, 13:32
Interesser: Jagt, våben og verdenshistorie
Geografisk sted: Sydlige Jylland
Has thanked: 24 times
Been thanked: 14 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlægaf BIG GUNS » 26. dec 2016, 16:05

Portionerne bliver bare lavet for små :giggle:

Brugeravatar
Rixen
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 3107
Tilmeldt: 4. mar 2007, 15:13
Interesser: Langhold, genladning.
Geografisk sted: Midt/vestjylland
Has thanked: 78 times
Been thanked: 475 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlægaf Rixen » 1. jan 2017, 14:07

Jeg lavede simreretten i går, så vi kunne spise den til natmad. Det var en kæmpe succes, og gæsterne spiste mere af natmaden, end de gjorde af aftensmaden, som de selv har medbragt. :giggle:
The bitterness of poor quality remains, long after the sweetness of low price is forgotten.

Brugeravatar
P.K.Hansen
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 766
Tilmeldt: 8. sep 2005, 14:23
Interesser: knivmageri, jagt, genladning
Geografisk sted: Sønderjylland
Has thanked: 9 times
Been thanked: 31 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlægaf P.K.Hansen » 28. jan 2017, 10:19

Lavede det med dåvildt i december - absolut værd at gøre igen :thumbup:
I aften prøver jeg en version med fasan, så må vi se hvad der sker :zombie:
EDIT: Det er mindst lige så godt med fasan :thumbup: :eek: :rock: :numberone:

Brugeravatar
Wildlife
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 862
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 286 times
Been thanked: 160 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlægaf Wildlife » 29. sep 2017, 18:48

Sørme om ikke der faldt et stykke krondyr i gryden igen i dag :biggrin:
Vedhæftede filer
IMG_20170929_185158.jpg
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Brugeravatar
P.K.Hansen
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 766
Tilmeldt: 8. sep 2005, 14:23
Interesser: knivmageri, jagt, genladning
Geografisk sted: Sønderjylland
Has thanked: 9 times
Been thanked: 31 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlægaf P.K.Hansen » 2. okt 2017, 15:02

Prøvede i går med dådyr og gråand. Kan også anbefales :razz:

Brugeravatar
Wildlife
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 862
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 286 times
Been thanked: 160 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlægaf Wildlife » 2. dec 2017, 17:08

Nu er det jo efterår igen, muums!
Vedhæftede filer
IMG_20171202_164953.jpg
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Buffalo
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 414
Tilmeldt: 12. okt 2007, 14:12
Interesser: Jagt, Fiskeri og Foto.
Geografisk sted: NNW for Thisted
Has thanked: 16 times
Been thanked: 17 times

Re: Søndags simremad - Krondyr med bacon, svampe, løg og rødvin

Indlægaf Buffalo » 3. dec 2017, 10:16

prøv at bytte rødvinen med Limfjords Porter fra Thy bryghus :biggrin: det er bare godt til vildtretter :razz:
Led mig ikke i fristelse , jeg kan godt selv finde vej


Tilbage til "Fodertønden."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst