Rågebryst i svampe-flødesovs

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
SKBHunter
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 101
Tilmeldt: 31. okt 2007, 23:03
Geografisk sted: Storkøbenhavn
Has thanked: 30 times
Been thanked: 30 times

Rågebryst i svampe-flødesovs

Indlæg af SKBHunter » 23. maj 2018, 15:16

2 portioner:

6-8 rågebrystfileter
1 bakke champignoner
2-3 fint hakkede skalotteløg (eller 1 stort hakket løg)
1-2 dl fløde
1/4 grøntsags- eller hønsebouillon-terning
salt og peber

Rens svampene og brun dem på en tør pande. Tør rågebrysterne helt tørre og giv dem salt og peber inden de brunes i lidt olie og smør ved middelhøj varme. Når køddet har en fin stegeskorpe på begge sider tages det af panden og lægges til side. Skru lidt ned for panden og steg løgene møre i fedtstoffet uden at de tager farve. Når løgene er møre hældes fløden på panden. Når fløden begynder at koge ind og jævne sig, hældes svampe (og saften der ligger i bunden af tallerknen) på panden og der tilsættes lidt bouillon hvis der mangler lidt smag. Køddet skæres i tynde skiver (vær ikke bekymret over, at kødet er rødt i midten!) og lige inden servering vendes kødet i sovsen sammen med kødsaft fra skærebrædtet. Server retten med eller på en skive rugbrød og drys eventuelt med lidt hakket persille, hvis du godt kan lide lidt grønt sammen med alt det brune :fun:

NB: Pas på ikke at stege vildt - især fuglevildt - ved for hård varme! Kødfibrene trækker sig sammen og kødet bliver sejt/hårdt!
Vedhæftede filer
20180521_140612.jpg

F U B A R
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 303
Tilmeldt: 9. apr 2008, 15:13
Interesser: WW2 våben long range shooting
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 6 times
Been thanked: 31 times

Re: Rågebryst i svampe-flødesovs

Indlæg af F U B A R » 23. maj 2018, 22:13

Hvis trækker sig sammen altså fibrene
Så en trykkoger osse priceless til svinehjerter i flødesovs
Mvh

The Mauer
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 513
Tilmeldt: 8. jan 2012, 17:28
Interesser: jagt
Geografisk sted: ringsted
Has thanked: 9 times
Been thanked: 39 times

Re: Rågebryst i svampe-flødesovs

Indlæg af The Mauer » 24. maj 2018, 17:05

Lidt hakkede nødder giver er også en fin tilsætning. Svitses sammen med svampene.

Har man til til det når man alligevel er ved at splitte de små kræ ad, så smager lårene dælme også godt i en flødesovs til nye kartofler.
-The Mauer

Born to hunt. Forced to work!

Brugeravatar
Ras.Killing
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1280
Tilmeldt: 15. mar 2009, 22:00
Interesser: Jagt & pistolskydning
Geografisk sted: Sy'Fyn
Has thanked: 271 times
Been thanked: 240 times

Re: Rågebryst i svampe-flødesovs

Indlæg af Ras.Killing » 27. maj 2018, 14:27

JEg burde finde mig noget rågeregulering kan jeg se :savl:
"The culture I stand for is sometimes lost into today's society, when in fact society was built on the culture of The Hunter.

Bidt af en gal pist... revolverskytte!!!

Besvar