Gåsegryde

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Joffes
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 393
Tilmeldt: 18. okt 2011, 14:03
Interesser: Jagt, Spejder og Musik
Geografisk sted: Aalborg
Has thanked: 7 times
Been thanked: 52 times

Gåsegryde

Indlæg af Joffes » 11. jan 2020, 09:29

Jeg havde en rigtig god jagtdag efter canadagæs i december, hvilket betyder at min fryser nu er godt proppet med gåsebryster og lår.
Og da jeg er studerende, og bor i en lejlighed uden reel ovn (Kun sådan en mikro-kombi-jeg-skal-komme-efter-dig-ovn) og med kun 2 kogeplader, så lever jeg af ting der kan laves i gryde eller på pande.
Ofte har jeg lavet gullasch af gås, hvilket har været super billigt, og dejligt nemt.

Denne gang havde jeg en stor lyst til mørbrad/paprikagryde, men tænkte at gås må kunne bruges i den sammensætning, så ingredienserne blev følgende:
2 stk gåsebryster fra canadagås (Vægt ukendt)
2 hakkede løg
1 flaske tomatpassata (ca. 700 g)
1 dåse tomatpuré
1/4 liter piskefløde
200 ml minimælk (Rester i køleskabet)
250 gram champignon
1 glas paprikastrimler
1 pakke cocktailpølser
2 poser (800 g) frosne "Rød Karry Blanding" (Grøntsagsblanding med krydderi) fra Rema 1000

Fremgangsmåde:
Skær gåsebrysterne ud i mundrette stykker, og brun dem af på panden.
Tilsæt 2 hakkede løg, og brun løgene med kødet.
Derefter hældes de frosne grøntsager, champignonerne og paprikastrimlerne i gryden, og de røres med i et par minutter.
Så skal væsken tilsættes: Både tomatpassata, tomatpuré, fløde og mælken, og lad det koge omkring 10 minutter mere - tilsæt bare paprika og timian, som du lyster.
Derefter tilsættes cocktailpølser, og de koges med i yderligere 10 minutter.

Kan serveres med alt, hvad man normalt ville spise til en gryderet: Jeg valgte jasminris.

Opskriften er lavet på baggrund af denne: https://dethandlermestommad.dk/paprikag ... emoerbrad/.
Og ja, jeg fik kun taget et billede i gryden, men heller ikke på tallerkenen var det en super køn ret, og jeg kunne nok ikke rigtigt score på den - Men den er billig, smager godt, og kan krydres til en god vinterret, der giver varmen :razz:
IMG_20200109_191718.jpg
Gåsegryde
"Young gunner, with an old gun"
Erbi Lüco 12/76
Mossberg 100ATR .308
BRNO model 2 .22LR
Kender du noget til Erbi Lüco, så har jeg et par spørgsmål

Brugeravatar
Christian
This member is
This member is
Indlæg: 343
Tilmeldt: 7. jun 2005, 08:16
Interesser: Bajonetter, Kampknive, Værktøj
Geografisk sted: Sydjylland/Grindsted
Has thanked: 75 times
Been thanked: 43 times

Re: Gåsegryde

Indlæg af Christian » 12. jan 2020, 07:23

Det ser bare godt ud :respekt: :respekt: :smile: :smile: :10:
Samlere er lykkeligere mennesker, jeg samler på rigtig mange ting, så jeg er meget lykkelig.

Brugeravatar
Joffes
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 393
Tilmeldt: 18. okt 2011, 14:03
Interesser: Jagt, Spejder og Musik
Geografisk sted: Aalborg
Has thanked: 7 times
Been thanked: 52 times

Re: Gåsegryde

Indlæg af Joffes » 12. jan 2020, 09:22

Christian skrev:
12. jan 2020, 07:23
Det ser bare godt ud :respekt: :respekt: :smile: :smile: :10:
Det er det også!
Og for mig og min kæreste, så er der med denne opskrift til ca. 3 måltider, så en pris på omkring 15 kroner pr. måltid pr. person :10:

Til dem der måske er lidt bange for smagen af gås, så er det også en god måde at bruge det sunde gåsekød på, da man lettere kan dæmpe smagen af gås sådan her, end ved traditionel helstegt gås i ovnen :thumbup:
"Young gunner, with an old gun"
Erbi Lüco 12/76
Mossberg 100ATR .308
BRNO model 2 .22LR
Kender du noget til Erbi Lüco, så har jeg et par spørgsmål

FrederikF
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1440
Tilmeldt: 5. jan 2015, 21:25
Interesser: Våben, ammunition, jagt
Geografisk sted: Gentofte
Has thanked: 109 times
Been thanked: 251 times

Re: Gåsegryde

Indlæg af FrederikF » 12. jan 2020, 20:21

Ser godt ud.
Prøv i øvrigt at lave en gang guleærter på gæs - hele dyret.
Sammen med et stykke svin bliver det herregodt. Spræng gerne gæssene først.
Det er også billig god mad.
De første par dage med ærterne. Efterfølgende par dage Gåsekødet med kartofler og peberrodssovs.

Besvar