Dyre/krondyrkølle!

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Boerge
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1325
Tilmeldt: 12. feb 2011, 20:30
Interesser: haglgevær, riffel, ammunition
Geografisk sted: østjylland
Has thanked: 169 times
Been thanked: 399 times

Dyre/krondyrkølle!

Indlæg af Boerge » 28. mar 2021, 18:15

Denne her metode har jeg benyttet gennem mange år - slår aldrig fejl:
Så står den på muskler fra krondyrkølle - 2,2 kg rent kød. Omhyggeligt pudset - krydret med salt/peber/knust enebær. Så en chokstart i ovnen i 20 min. på 220 gr. varmluft.
Ud af ovnen og tilsættes kogende vand, ribssaft og fløde, og diverse urter.
Nu er den så klar til at stege færdig på lavere blus - 180 gr. - i mindst et par timer. Undervejs spædes op med mere fløde.
Sidste halve time: Dækkes med strimler af sliced bacon, og op for varmen, til baconen er sprød.
Og så er der et fantastisk saucegrundlag i stegeskyen. Håber så gæsterne i morgen synes om den😎
Vedhæftede filer
krondyrkølle.JPG
Andre interesser:
Frimærkesamling, astronomi og dyremishandling!!

HR
This member is
This member is
Indlæg: 958
Tilmeldt: 23. jan 2016, 20:10
Interesser: Hund, skydning, jagt og mad.
Geografisk sted: Djursland
Has thanked: 253 times
Been thanked: 419 times

Re: Dyre/krondyrkølle!

Indlæg af HR » 28. mar 2021, 18:50

Jeg laver gerne noget lignende. Typisk med lidt tomater mellem urterne og vandet erstattet af halv hvidvin, halv vildtfond. Men jeg bruger gerne en udbenet og rullet skulder i stedet for kølle. Jeg syntes ikke at den lange stegetid er optimal til kølle.
HR

Besvar