Pulled Pork .. vestjysk maner
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Pulled Pork .. vestjysk maner
Halløjsa folkens..
Bestemte mig lige for at lægge en gør det selv ind, denne gang på noget lidt anderledes, nemmerlig mad..
Til dem der ik ved hvad pulled pork er, så er det langtids stegt nakkefilet fra svin, der enten er marineret eller kryddert og har stået og trukket i godt 12 -24 timer .. man skære ikke kødet da det bliver ufattelig saftig og mørt, så man trækker det simplehen af deraf navnet pulled pork, stegemetoden foregår i min weber premium grill, og går ud på at grillen på intet tidspunkt kommer over 120 grader, og det vil typisk tage 12-15 timer og opnå en temperatur på 92-98 grader i midten af kødet, hvor efter man tager det a, og lader det hvile et kvarters tid pakket ind i sølvpapir og et håndklæde..
det kan bruges til ufattelig mange ting, men vores favorit er sandwich, burgere, pitabrød, eller at servere det med hjemmelavet coleslaw ..
Nå men det var lige indledningen.. sæt igang
Krydderblandingen ser således ud
Peber.
Persille.
Hvidløg.
Korriander.
Kanel.
Nelliker.
Enebær
Cayanne peber
Timian
Basilikum
og så en lille bitte smule salt.
Man kan krydder med alt hvad hjertet begære.. det var bare lige metoden jeg havde lyst til at bruge til denne omgang :)
Det hele er gjort på slum, indtil jeg selv var tilfreds med blandingen, jeg har før brugt den til alle mulige andre ting, og folk er vildt begejstret, og det dufter så englene synger..
imorgen kl 08,00 smutter jeg ud og starter min dejlige weber premium (ufattelig lækker grill som vi bruger meget meget mere end vores komfur og ovn, hele året rundt)
Jeg ska nok lige få opdateret tråden med lidt billeder fra undervejs processen..
nu til det sjove, lidt billeder fra starten
Bestemte mig lige for at lægge en gør det selv ind, denne gang på noget lidt anderledes, nemmerlig mad..
Til dem der ik ved hvad pulled pork er, så er det langtids stegt nakkefilet fra svin, der enten er marineret eller kryddert og har stået og trukket i godt 12 -24 timer .. man skære ikke kødet da det bliver ufattelig saftig og mørt, så man trækker det simplehen af deraf navnet pulled pork, stegemetoden foregår i min weber premium grill, og går ud på at grillen på intet tidspunkt kommer over 120 grader, og det vil typisk tage 12-15 timer og opnå en temperatur på 92-98 grader i midten af kødet, hvor efter man tager det a, og lader det hvile et kvarters tid pakket ind i sølvpapir og et håndklæde..
det kan bruges til ufattelig mange ting, men vores favorit er sandwich, burgere, pitabrød, eller at servere det med hjemmelavet coleslaw ..
Nå men det var lige indledningen.. sæt igang
Krydderblandingen ser således ud
Peber.
Persille.
Hvidløg.
Korriander.
Kanel.
Nelliker.
Enebær
Cayanne peber
Timian
Basilikum
og så en lille bitte smule salt.
Man kan krydder med alt hvad hjertet begære.. det var bare lige metoden jeg havde lyst til at bruge til denne omgang :)
Det hele er gjort på slum, indtil jeg selv var tilfreds med blandingen, jeg har før brugt den til alle mulige andre ting, og folk er vildt begejstret, og det dufter så englene synger..
imorgen kl 08,00 smutter jeg ud og starter min dejlige weber premium (ufattelig lækker grill som vi bruger meget meget mere end vores komfur og ovn, hele året rundt)
Jeg ska nok lige få opdateret tråden med lidt billeder fra undervejs processen..
nu til det sjove, lidt billeder fra starten
- Vedhæftede filer
-
- krydderblandingen
- 30072009081.jpg (61.65 KiB) Vist 15773 gange
-
- Nakkefilet'erne er pudsede og gjort klar
- 30072009082.jpg (69.79 KiB) Vist 15775 gange
-
- Nakkefilet er blevet rubbet (kryddert)
- 30072009083.jpg (97.07 KiB) Vist 15768 gange
-
- Efter en omgang witavrap ryger de i køleskabet indtil imorgen hvor de ryger på grillen
- 30072009084.jpg (93.69 KiB) Vist 15769 gange
-
- Grillen opstilles således, og ska brænde rundt i en ring, med noget røgtræ ovenpå i dette tilfælde mesquite, og så et vandbad i midten gerne med lidt forskellige urter og krydderier..
- Pulled pork.jpeg (77.05 KiB) Vist 15764 gange
Senest rettet af XaVieR 30. jul 2009, 23:43, rettet i alt 1 gang.
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Det smager også helt uhyggeligt godt, og det bliver bestemt ik ringere af hvis man barbeque marinere kødet istedet, kan kun opfordre alle der ik har prøvet og smage og lave pulled pork og komme igang.. resultatet er uovertruffen..
Kødet ska ligge på en rist ovenover kullene og vandbadet
Kødet ska ligge på en rist ovenover kullene og vandbadet
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
-
- Bronze Member
- Indlæg: 38
- Tilmeldt: 5. dec 2008, 19:13
- Interesser: Jagt
- Geografisk sted: Rødekro
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Ser meget lækkert ud. Forstår dog ikke hvorfor du vil have en kerne temp på 92-98 C. Det gør jo kødet tørt og den temp skulle ikke være nødvendig ved et reelt stykke kød som det du viser.
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Der tager du meget fejl .. kødet skal op og ha den kerne temp.. og du vil blive extremt forbavset over hvor mørt og saftigt og lækkert det bliver.. det er netop en af ide'erne ved at langtids stege ved netop den temp..Dr. Bruun skrev:Ser meget lækkert ud. Forstår dog ikke hvorfor du vil have en kerne temp på 92-98 C. Det gør jo kødet tørt og den temp skulle ikke være nødvendig ved et reelt stykke kød som det du viser.
Laver vi en nakkefilet i ovnen feks, så holder vi os på 72 graders kerne temp, men pulled pork ska altså derop
Senest rettet af XaVieR 30. jul 2009, 23:29, rettet i alt 1 gang.
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
- Hønsetyv
- Platin Member
- Indlæg: 1276
- Tilmeldt: 13. jun 2007, 20:22
- Interesser: Genladning
- Geografisk sted: Danmark
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 302 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Glimrende Gator!
En lille tilføjelse:
Vandbadet i midten kan "krydres" med rødvin, godt øl, Spiritus (Whisky), hvilket også bidrager til kødets fabelagtige smag
En lille tilføjelse:
Vandbadet i midten kan "krydres" med rødvin, godt øl, Spiritus (Whisky), hvilket også bidrager til kødets fabelagtige smag
- Nova
- Bronze Member
- Indlæg: 139
- Tilmeldt: 20. okt 2007, 09:26
- Interesser: luftgevær.
- Geografisk sted: Helsinge
- Has thanked: 67 times
- Been thanked: 3 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Det ser lækkert ud, det nå prøves en dag.
Ps nu bliver jeg sku nød til at gå i køleskabet
Ps nu bliver jeg sku nød til at gå i køleskabet
The only real wisdom is knowing you know nothing
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Jeps, det er kun fantasien der sætter grænser :) jeg plejer normalt selv og hælde en go mørk malt øl op i badet og tilsætte lidt forskellige tingHønsetyv skrev:Glimrende Gator!
En lille tilføjelse:
Vandbadet i midten kan "krydres" med rødvin, godt øl, Spiritus (Whisky), hvilket også bidrager til kødets fabelagtige smag
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
- Great Dane
- Platin Member
- Indlæg: 2288
- Tilmeldt: 27. mar 2004, 08:28
- Interesser: Skydejern generelt
- Geografisk sted: Vestjylland
- Has thanked: 58 times
- Been thanked: 274 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Min svoger lavede det sidste år til et familiearrangement, hvor jeg desværre ikke kunne deltage selv. Konen og resten af svigerfamilien snakker om grisen endnu....SUK
Mvh Great Dane
- Cordes
- Silver Member
- Indlæg: 450
- Tilmeldt: 17. jul 2009, 16:17
- Interesser: Alt der siger Bang
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 6 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Det er vist noget med at når du langtids steger det på den måde (kødet skal helst have en kernetemperatur omkring 70 grader mener jeg. (ret mig hvis jeg tager fejl)) så omdanner du sener og alt det som gør det hele "hænger" sammen. så det skulle blive så mørt. har fået at vide at man nemt kan rive det i stykker med 2 gafler uden at bruge noget vold ;)Dr. Bruun skrev:Ser meget lækkert ud. Forstår dog ikke hvorfor du vil have en kerne temp på 92-98 C. Det gør jo kødet tørt og den temp skulle ikke være nødvendig ved et reelt stykke kød som det du viser.
Det skulle også være helt godt at bruge i burgere..
Two hands working can do more than a thousand clasped in prayer - Unknow
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Nam Nam Nam.!!! Hvis du invitere skal jeg nok spise det.. Resterne i skæget kan Balder vel ordne.
- Topcat
- Platin Member
- Indlæg: 2073
- Tilmeldt: 21. feb 2008, 12:45
- Geografisk sted: Nordjylland.
- Has thanked: 100 times
- Been thanked: 109 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Regulerer du temperaturen på grillen (hvis ja, hvordan) eller har du spjæld i bund og låg helt åbent?Gator skrev: og går ud på at grillen på intet tidspunkt kommer over 120 grader
Demokrati er to ulve og et får der stemmer om hvad de skal spise til aftensmad.
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Jeg regulere spjældende i grillen.. jeg køre med meget lidt åben i bund, og ca halv i toppen, det variere fra grill til grill,(dette er når jeg laver pulled pork, og når grillen er opstillet som vist på billedet) så det kræver man lige leger lidt med det, men når man først har fundet stedet, så kan du regulere temp, næsten som du kan i en alm ovn.. .. en go tommelfinger regl er, topspjældet fungere lige som skorstenen i en brændeovn, jo mere du åbner, jo mere knald kommer der på, og jo mere varme.. det nederste spjæld er der det friske luft ska suges ind og dermed få kullene til at blusse op, og afgive mere varme, så bundspjældet regulere jeg sjældent meget på.. i feltet fra 80 grader, og op til 320 kan jeg styre min grill med ca 5 graders nøjagtighed indenfor 10 min, men jo mere det blæser jo svære kan det så også være, og også hvis det er feks frost grader udenfor, så ska man lige ha lidt xtra kul på hvis man ska holde sig en høj temp..Topcat skrev:Regulerer du temperaturen på grillen (hvis ja, hvordan) eller har du spjæld i bund og låg helt åbent?Gator skrev: og går ud på at grillen på intet tidspunkt kommer over 120 grader
Obelix..
jeg har DESVÆRRE først set dit indlæg nu, efter du ER kørt hjem, jeg ville med glæde ha foræret dig den ene filet og givet dig den med hjem, det er simpelthen så lækkert, jeg har været så dum og glemme og få taget billeder a slut resultatet (vi fik jo travlt med at æde hehe) .. men jeg laver gladeligt en ny omgang og kommer forbi med noget, og du er også mere end velkommen til at komme herud til en go middag.. (det er vist noget vi ska ha en snak om når vi ska lege med motor , det passer jo sig selv på grillen, og så spiser vi bare når det er færdig )
EDIT:
Jeg kom lige til at se at jeg faktisk har et billede, der er taget ca en halv time før det blev taget af grillen.. det kommer her.. og det er også sådan det færdige resultat ser ud..
- Vedhæftede filer
-
- 31072009087.jpg (97.93 KiB) Vist 15180 gange
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Pulled pork skal op på de 92 grader som et minimum (Der piller jeg det af) og som et max 98 grader.. du kan ik lave pulled pork med en kerne temp på 70 graderCordes skrev:Det er vist noget med at når du langtids steger det på den måde (kødet skal helst have en kernetemperatur omkring 70 grader mener jeg. (ret mig hvis jeg tager fejl)) så omdanner du sener og alt det som gør det hele "hænger" sammen. så det skulle blive så mørt. har fået at vide at man nemt kan rive det i stykker med 2 gafler uden at bruge noget vold ;)Dr. Bruun skrev:Ser meget lækkert ud. Forstår dog ikke hvorfor du vil have en kerne temp på 92-98 C. Det gør jo kødet tørt og den temp skulle ikke være nødvendig ved et reelt stykke kød som det du viser.
Det skulle også være helt godt at bruge i burgere..
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
-
- Bronze Member
- Indlæg: 52
- Tilmeldt: 4. feb 2004, 10:56
- Interesser: Våben, jagt og fiskeri
- Geografisk sted: Køge egen
- Has thanked: 1 time
- Kontakt:
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Lidt stemning fra sidste gang jeg til beredte PP :-)
http://www.facebook.com/album.php?aid=2 ... 96fe066112
http://www.facebook.com/album.php?aid=2 ... 96fe066112
Vh Carsten
Nu uden Agner M80
Nu uden Agner M80
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
SUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUPERAgner M80 skrev:Lidt stemning fra sidste gang jeg til beredte PP :-)
http://www.facebook.com/album.php?aid=2 ... 96fe066112
:eating: :savl:
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
- Rex93
- Gold Member
- Indlæg: 543
- Tilmeldt: 9. jun 2005, 13:35
- Interesser: WW2 Våben og Millitaria - Jagt
- Geografisk sted: Nordfalster
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 6 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
hvor lang tid på grillen - ca ???
Det ser super lækkert ud :eating:
/Rex93
Det ser super lækkert ud :eating:
/Rex93
"I don't want no teenage queen,I just want my M14"
"Si vis pacem, para bellum"
"Si vis pacem, para bellum"
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Her sidst jeg lavede det, blev det færdig efter 10 timer, så det gik egentlig ret så hurtigt
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
- Rex93
- Gold Member
- Indlæg: 543
- Tilmeldt: 9. jun 2005, 13:35
- Interesser: WW2 Våben og Millitaria - Jagt
- Geografisk sted: Nordfalster
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 6 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
ca 10 Timer - HURTIGT !!!!!
Så bliver der da efterfyldt med kul nogen gange hva ????
/Rex93
Så bliver der da efterfyldt med kul nogen gange hva ????
/Rex93
"I don't want no teenage queen,I just want my M14"
"Si vis pacem, para bellum"
"Si vis pacem, para bellum"
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Nej.. Ringen jeg laver i grillen holder faktisk til ca 13 timer.. så det er kun derefter jeg ska til at overveje og fylde op igen, du ska tænke på at det brænder helt enormt langsomt, hvilket det også skal for at holde en temp på max 120 grader.. kullene antænder hinanden stille og roligt som de mødes på vej rundt..
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
- Rex93
- Gold Member
- Indlæg: 543
- Tilmeldt: 9. jun 2005, 13:35
- Interesser: WW2 Våben og Millitaria - Jagt
- Geografisk sted: Nordfalster
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 6 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Hej Agner M80Agner M80 skrev:Lidt stemning fra sidste gang jeg til beredte PP :-)
http://www.facebook.com/album.php?aid=2 ... 96fe066112
Jeg kan se at du kommer Coleslaw på, men hvilke dressinger bruger du ? jeg kan se du bruger
2 forskellige - en i bund og en lige før coleslaw ???
/Rex93
"I don't want no teenage queen,I just want my M14"
"Si vis pacem, para bellum"
"Si vis pacem, para bellum"
-
- Banned
- Indlæg: 91
- Tilmeldt: 29. jun 2009, 15:32
- Interesser: Stort set alt
- Geografisk sted: Sjælland
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Ahh, så giver din anordning mere mening nu. For kan se at nogle af dem er tændt, mens resten ikke er - smart!Gator skrev:Nej.. Ringen jeg laver i grillen holder faktisk til ca 13 timer.. så det er kun derefter jeg ska til at overveje og fylde op igen, du ska tænke på at det brænder helt enormt langsomt, hvilket det også skal for at holde en temp på max 120 grader.. kullene antænder hinanden stille og roligt som de mødes på vej rundt..
Tror sgu det er noget jeg skal have prøvet, det ser godt ud. Jeg plejer mest at grille et par hakkebøffer.
Forresten, de 70ºC der snakkes om, er den temperatur kødet SKAL have haft i midten, for at slå diverse bakterier ihjel. Har man været oppe på 70C, så er kødet sikkert at spise.
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Yups.. i know..JMD skrev:Ahh, så giver din anordning mere mening nu. For kan se at nogle af dem er tændt, mens resten ikke er - smart!Gator skrev:Nej.. Ringen jeg laver i grillen holder faktisk til ca 13 timer.. så det er kun derefter jeg ska til at overveje og fylde op igen, du ska tænke på at det brænder helt enormt langsomt, hvilket det også skal for at holde en temp på max 120 grader.. kullene antænder hinanden stille og roligt som de mødes på vej rundt..
Tror sgu det er noget jeg skal have prøvet, det ser godt ud. Jeg plejer mest at grille et par hakkebøffer.
Forresten, de 70ºC der snakkes om, er den temperatur kødet SKAL have haft i midten, for at slå diverse bakterier ihjel. Har man været oppe på 70C, så er kødet sikkert at spise.
og kast dig endelig ud i det, det er skide sjovt, og det smager som sagt så englene synger, fik selv lige 3 pitabrød igår der var slasket ind i pulled pork, masser af salat , bacon æg og dressing, det er NAM
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
- Topcat
- Platin Member
- Indlæg: 2073
- Tilmeldt: 21. feb 2008, 12:45
- Geografisk sted: Nordjylland.
- Has thanked: 100 times
- Been thanked: 109 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Bruger du to temperaturmålere, en til måling af temp. i kødet og en til grillens temp?
Demokrati er to ulve og et får der stemmer om hvad de skal spise til aftensmad.
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Jeps.. har et trådløst termometer til kødet, og grillen har indbygget termometer i låget :) så for mit vedkommende er det super nemt (min grill har også gasbrænder til optænding af kul hehe)Topcat skrev:Bruger du to temperaturmålere, en til måling af temp. i kødet og en til grillens temp?
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen