Pulled Pork .. vestjysk maner
-
- Silver Member
- Indlæg: 401
- Tilmeldt: 16. okt 2010, 22:46
- Interesser: Riffel- og pistolskydning
- Geografisk sted: Midtjylland
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 6 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Nu bliver det godt nok lidt offtopic, men når jeg nu ikke har termometer i Weberen, hvor besværligt er det så at sætte sådan et i? (den er efterhånden 5-6 år gammel, så det går nok at garantien ryger)
Man kan jo købe det som reservedel, og jeg har ladet mig fortælle at det vil fungere fint med et til Q-serien, men hvis man borer et hul til at sætte det med, hvor besværligt vil det være at gøre det hul tæt omkring spyddet?
Man skulle jo gerne have styr på temperaturen hvis man skullle lave en trukken grisebasse...
Man kan jo købe det som reservedel, og jeg har ladet mig fortælle at det vil fungere fint med et til Q-serien, men hvis man borer et hul til at sætte det med, hvor besværligt vil det være at gøre det hul tæt omkring spyddet?
Man skulle jo gerne have styr på temperaturen hvis man skullle lave en trukken grisebasse...
Improvise, adapt, overcome!
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Jamen det er såmend slet ik så besværligt og sætte i ..
Men er du sikker på der ik er plads i låget på din grill til at du kan sætte et termometer i .. ved håndtaget ligesom på min grill
Men er du sikker på der ik er plads i låget på din grill til at du kan sætte et termometer i .. ved håndtaget ligesom på min grill
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
-
- Silver Member
- Indlæg: 401
- Tilmeldt: 16. okt 2010, 22:46
- Interesser: Riffel- og pistolskydning
- Geografisk sted: Midtjylland
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 6 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Det tror jeg ikke, den er fra før de begyndte at komme i butikkerne med termometer indbygget (i hvert fald her i området). Men jeg må da lige se efter
Edit: Nej, det er ikke til at se at den skulle være forberedt for det.
Edit: Nej, det er ikke til at se at den skulle være forberedt for det.
Improvise, adapt, overcome!
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Jamen, så er det jo bare og få fat i et termometer du kan montere i låget som du har planer om. :) det er der ingen ben i
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
-
- Silver Member
- Indlæg: 401
- Tilmeldt: 16. okt 2010, 22:46
- Interesser: Riffel- og pistolskydning
- Geografisk sted: Midtjylland
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 6 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Men vil det ikke blive utæt omkring hullet? Så vidt jeg kan se stikker man jo bare et spyd igennem et hul man har boret, og så spænder det fast med en vingemøtrik...
Improvise, adapt, overcome!
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Jo, du skal ik bruge det termometer du har planer om.. du skal bruge et i stil med denne http://www.danishoutdoor.dk/rogeovne/ro ... termometer dog en der kan vise noget højere tempK.M. skrev:Men vil det ikke blive utæt omkring hullet? Så vidt jeg kan se stikker man jo bare et spyd igennem et hul man har boret, og så spænder det fast med en vingemøtrik...
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
-
- Silver Member
- Indlæg: 401
- Tilmeldt: 16. okt 2010, 22:46
- Interesser: Riffel- og pistolskydning
- Geografisk sted: Midtjylland
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 6 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Er det ikke lidt det samme? Det lille spyd igennem låget, vingemøtrik på bagsiden, og "uret" på ydersiden?
Den jeg havde i tankerne er http://www.davidsenshop.dk/pi/WEBER_TER ... _2406.aspx
Den jeg havde i tankerne er http://www.davidsenshop.dk/pi/WEBER_TER ... _2406.aspx
Improvise, adapt, overcome!
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Nej der er ik vingemøtrik på den jeg linkede til .K.M. skrev:Er det ikke lidt det samme? Det lille spyd igennem låget, vingemøtrik på bagsiden, og "uret" på ydersiden?
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
-
- Silver Member
- Indlæg: 401
- Tilmeldt: 16. okt 2010, 22:46
- Interesser: Riffel- og pistolskydning
- Geografisk sted: Midtjylland
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 6 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Er gevindet så til at skrue den fast med? Der kan da ikke blive meget gevind i det tynde plade :-)
Improvise, adapt, overcome!
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Hvis du kigger på billedet nede ved den røde klat.. så er det den man skruer fast på indersiden af låget.. det holder noget bedre end en vingemøtrik og tætner også fint..
- Vedhæftede filer
-
- thumb.php.jpg (8.23 KiB) Vist 12835 gange
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
-
- Silver Member
- Indlæg: 401
- Tilmeldt: 16. okt 2010, 22:46
- Interesser: Riffel- og pistolskydning
- Geografisk sted: Midtjylland
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 6 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Okay, så må jeg se om jeg kan finde noget, der går lidt højere op i temperatur :-) Eller også går jeg bare all in, og køber en http://www.davidsenshop.dk/pi/WEBER_PER ... _2228.aspx - nu skal vi jo flytte til sommer, så får vi plads til sådan en karl (den er lidt voldsom til altanen i vores nuværende 2. sals lejlighed, der er den gode gamle 57 cm One Touch Gold perfekt...)
Improvise, adapt, overcome!
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Det er sådan en jeg har :eek:K.M. skrev:Okay, så må jeg se om jeg kan finde noget, der går lidt højere op i temperatur :-) Eller også går jeg bare all in, og køber en http://www.davidsenshop.dk/pi/WEBER_PER ... _2228.aspx - nu skal vi jo flytte til sommer, så får vi plads til sådan en karl (den er lidt voldsom til altanen i vores nuværende 2. sals lejlighed, der er den gode gamle 57 cm One Touch Gold perfekt...)
DEN ville du blive sindsyg glad for.. det er simpelthen bare den fedeste grill ever
Jeg købte min lige da den kom frem og gav næsten 5000 kr for den
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
-
- Silver Member
- Indlæg: 401
- Tilmeldt: 16. okt 2010, 22:46
- Interesser: Riffel- og pistolskydning
- Geografisk sted: Midtjylland
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 6 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Ja, den ser sgu også lækker ud - og så er den da til at få for menneskepenge nu. Men det føles jo også lidt som spild, når man har en fint fungerende grill i forvejen (man er vel ved at have adopteret nogle jyde-ting...). Og vi skal i hvert fald have lært at bruge den gamle noget mere, før der skal købes ny og større, men det kommer nok når det ikke er på altanen :-)
Improvise, adapt, overcome!
- PeptoBizmo
- Platin Member
- Indlæg: 2010
- Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
- Geografisk sted: Midtjylland.
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 183 times
- Kontakt:
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Alt godt kommer til den der venterXaVieR skrev:And we are waitiiiiiiiiing..PeptoBizmo skrev:Nu ligner det noget
Jeg vender frygteligt tilbage med resultatet.
Satte den i ovnen ved 23-tiden igår, på 110 grader med en mørk øl i bunden af stegesoen.
Stegetermometeret ringede imorges ved 6 tiden, nooooogen timer før forventet:D
Der var jeg lidt i tvivl om det var nok, så jeg slukkede bare ovnen og lod den trække derinde.
Det er ikke VILDT saftigt, det kan måske skyldes de sidste par timer i ovnen, men det ved jeg til næste gang.
Men det var sku nemt at trække fra hinanden
- Vedhæftede filer
-
- Billede 001 (Medium).jpg (59.28 KiB) Vist 12789 gange
-
- Billede 003 (Medium).jpg (79.26 KiB) Vist 12789 gange
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Det er sku et flot resultat alligevel. :) og det ser lækkert ud..
mmmh, må hellere snart få lavet en omgang mere selv..
mmmh, må hellere snart få lavet en omgang mere selv..
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
- PeptoBizmo
- Platin Member
- Indlæg: 2010
- Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
- Geografisk sted: Midtjylland.
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 183 times
- Kontakt:
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
I anledningen af Le Mans, så kører grise-bussen igen
- Vedhæftede filer
-
- rps20150613_084544.jpg (69.65 KiB) Vist 12514 gange
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.
- JPedersen
- Gold Member
- Indlæg: 874
- Tilmeldt: 7. nov 2010, 14:16
- Interesser: jagt, vildt, våben og knive
- Geografisk sted: Søborg
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 47 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Har endnu ikke lavet denne slags gris på grillen, en god rub og så i ovnen på omkring 70c så plejer det at blive godt!
MVH Jonas
”Hvor mange skydevåben har de egentlig”?
”Flere end jeg har brug for, - men færre end jeg kunne tænke mig”
”Hvor mange skydevåben har de egentlig”?
”Flere end jeg har brug for, - men færre end jeg kunne tænke mig”
-
- Gold Member
- Indlæg: 521
- Tilmeldt: 24. nov 2008, 23:19
- Interesser: Historiske våben, skydning
- Geografisk sted: Midt-vest jylland
- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 45 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Når jeg laver pulled pork så får den de første par timer på grillen med noget røgsmuld eller flis, gerne æble eller hickory. Derefter ryger den i stegeso i ovnen ved 120 grader 8-10 timer, halvvejs bliver den vendt og får hældt en kop æblemost over sig.
På den måde får den rigtig røgsmag, og temperaturen er nemmere at styre
På den måde får den rigtig røgsmag, og temperaturen er nemmere at styre
- RKN
- Platin Member
- Indlæg: 2690
- Tilmeldt: 24. okt 2009, 10:09
- Interesser: Skydning, Jagt og mad
- Geografisk sted: Jammerbugt
- Has thanked: 2437 times
- Been thanked: 269 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Skal altså snart selv prøve at lave " trukket svin "
Synes det færdig købt fra Tulip, er noget crap , med en underlig smag. [emoji35]
Afsendt fra det mørke Nordjylland
Denmark
Synes det færdig købt fra Tulip, er noget crap , med en underlig smag. [emoji35]
Afsendt fra det mørke Nordjylland
Denmark
Heller 2 i dunken, end dunken i 2'eren
- Kleth
- Platin Member
- Indlæg: 5290
- Tilmeldt: 27. mar 2013, 15:20
- Interesser: Jage,Skyde,Ammo&Historie
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 971 times
- Been thanked: 725 times
Re: Pulled Pork .. vestjysk maner
Lidt om min gamle måde at lave PP.
http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?t=24338
Men den har virket skidt med de nye tykkere Heatbeads.
Bdr. Price rub: http://www.dr.dk/Mad/opskrifter/spise-m ... d_pork.htm
Min favorit Carolina barbecue rub: http://bbq.about.com/od/rubrecipes/r/bln0224a.htm
Jeg salter/giver rub dagen før, nu bruger jeg gerne en "åben" rub og røger gerne 4t ved lav varme på grillen, hickory er min favorit, pakker kødet tæt ind i alufolie, et lag på langs og et lag på tværs, så i ovnen på 100C indtil der er en kernetemperatur på 90C, så plejer det at være "stirable" - jeg plejer ikke at skulle "pulle". På denne måde kan man lige så godt lave 2-3 nakkefileter og en grydefuld kick-ass bbq sauce.
Serveres i gode boller, pita lommer eller bløde tortilla med coleslaw. PP er også godt på pizza m.m
PP kan også fryses med godt resultat, prøv evt. at riste PP på en pande og tilsæt revet cheddar og Tabasco når det er blevet lidt sprødt.
En tæt rub m. med f.eks. paprika og farin gør at røgsmag ikke trænger så meget ind. Man kan roligt give den gas med chili, da capsacinen damper meget af ved så lang tids stegning - Det samme sker IKKE med peber.
Skal kødet mørnes, så prøv æblemost med mast kiwi i, det rykker!
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?t=24338
Men den har virket skidt med de nye tykkere Heatbeads.
Bdr. Price rub: http://www.dr.dk/Mad/opskrifter/spise-m ... d_pork.htm
Min favorit Carolina barbecue rub: http://bbq.about.com/od/rubrecipes/r/bln0224a.htm
Jeg salter/giver rub dagen før, nu bruger jeg gerne en "åben" rub og røger gerne 4t ved lav varme på grillen, hickory er min favorit, pakker kødet tæt ind i alufolie, et lag på langs og et lag på tværs, så i ovnen på 100C indtil der er en kernetemperatur på 90C, så plejer det at være "stirable" - jeg plejer ikke at skulle "pulle". På denne måde kan man lige så godt lave 2-3 nakkefileter og en grydefuld kick-ass bbq sauce.
Serveres i gode boller, pita lommer eller bløde tortilla med coleslaw. PP er også godt på pizza m.m
PP kan også fryses med godt resultat, prøv evt. at riste PP på en pande og tilsæt revet cheddar og Tabasco når det er blevet lidt sprødt.
En tæt rub m. med f.eks. paprika og farin gør at røgsmag ikke trænger så meget ind. Man kan roligt give den gas med chili, da capsacinen damper meget af ved så lang tids stegning - Det samme sker IKKE med peber.
Skal kødet mørnes, så prøv æblemost med mast kiwi i, det rykker!
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Maxim #28: “If the price of collateral damage is high enough, you might be able to get paid for bringing ammunition home with you.”