Hjemmelavet kaninpaté

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Ledsmoke
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 442
Tilmeldt: 4. nov 2005, 00:07
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Vonge
Has thanked: 53 times
Been thanked: 21 times

Hjemmelavet kaninpaté

Indlæg af Ledsmoke » 20. jan 2010, 14:32

Vi holder på matriklen en lille flok kaniner af racen dansk hvid land, som forsyner os med lidt kød og pels igennem året.
Når man så slagter sine dyr man har gået og passet og opfostret ønsker man ikke at der skal gå noget til spilde.
Derfor har jeg arbejdet i at bruge det hele og er i min søgen kommet frem til at lever og hjerte er godt at bruge i nedenstående pate.
Det skal her nævnes at 500 g kød er fra omtrent 4 til 5 dyr.

Ingrediensliste:

500 g lever og hjerter.
1 stor spsk kanin fedt for smagens skyld, trimmes let fra skuldrene.
1 - 4 fed hvidløg, 1 er for aromaen, 2 er for tilhængere, 3 er for elskere og 4 er til fanatikere
2 små eller 1 stort løg. Husk at når det er bagt søder det pateen, så brug ikke vildt meget mere, det bliver underligt syns jeg.
1 stort æg eller 2 små (uden æg bliver det en mærkelig konsistens)
2 dl mælk
1 spsk olie (jeg foretrækker raps olie da det ikke er dominerende i smagen, husk at kanin er meget mild)
2 store spsk hvedemel (Stooore)
1 stort lauerbærblad
1/2 tsk timian
1/2 tsk Basilikum
1/4 tsk rosmarin (pas på med denne, aldrig mere end 1/2 tsk hvis du vil eksperimentere, det gør pateen parfumeret så)
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk peber
Ingredienser og værktøj.jpeg
Ingredienserne
Ingredienser og værktøj.jpeg (41.32 KiB) Vist 7310 gange
Min kone har investeret i en foodprocessor som er udstyret med knive der gør arbejdet meget let.

Kom alt kødet i og hak til det er en lind fars.
hakket kød.jpeg
Hakket
hakket kød.jpeg (46.92 KiB) Vist 7310 gange
Kom så resten i og kør til det er fuldtstændig hakket til fin lind grød. (vi kan bedst lide pateen helt jævn)
øvrige ingrdienser.jpeg
øvrige ingrdienser.jpeg (47.57 KiB) Vist 7310 gange
Smør en passende form med smør og hæld i. (Det skal af en eller anden grund være rigtig smør, ellers hænger det bare i.)
Bag den lige under midten af ovnen i 1 time i et vandbad. Inden den tages ud prøv da at stikke en tændstik i midten og se om der hænger noget ved. Gør der ikke det er den færdig.



For den ultimative smagsoplevelse pakkes pateen ind i sølvpapir eller kommes under låg hvis man har låg til formen, og stilles i køleskabet i 2 dage inden man smager på det. Smagsnuancerne får på den måde tid til at blandes og komme frem.
bagt resultat.jpeg
bagt resultat.jpeg (43.84 KiB) Vist 7310 gange
Det indrømmer jeg gerne kun er sket 1 gang herhjemme, for da lavede jeg 2 samtidig.

Her er hvad der er tilbage efter at 2 mennesker der havde fået aftensmad forinden, lige skulle smage. 3 stykker rugbrød til hver senere....
Efter prøvesmagnin af 2 personer - var ikke rigtig sultne.jpeg
Efter prøvesmagnin af 2 personer - var ikke rigtig sultne.jpeg (42 KiB) Vist 7310 gange
Ovenstående bygger på mine forsøg og mine smagsløg. Kommentarerne i ingredienslisten kommer af min mange forsøg som desværre har ødelagt en del pateer igennem tiden. Godt er det så at man har høns der elsker pate!

Hvis man står med andet end kaninlever, som jeg gerne indrømmer ikke så ofte findes i handelen, kan ovenstående sagtens bruges alligevel. Dog vil mere kraftigt smagende kød have godt af lidt mere fedt, gerne 3 gange så meget, så det ikke bliver for kontant i smagen.

Velbekomme

EDIT:
Argh glemte i skyndingen at luksusversionen af ovenstående er at fore formen med strimler af skiveskåret bacon som lægges således at når pateen er hældt i, bukkes enderne ind over overfladen indtil den er dækket helt. Bages 10 minutter længere.
Mvh Ledsmoke

Et demokrati er kun så godt som de informationer der tilgår dets borgere.

Fakta : Loven gælder kun for dem der bliver fanget!

SITOLO
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 89
Tilmeldt: 22. nov 2009, 14:12
Interesser: jagt
Geografisk sted: Wanaka, New Zealand
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Re: Hjemmelavet kanin pate

Indlæg af SITOLO » 20. jan 2010, 14:50

WOW :goodpost:

flot arbejde, så skal man bare have fat i nogle kaniner :D

kan jeg gå ud fra at hare fungere lige så godt?

Brugeravatar
XaVieR
Banned
Banned
Indlæg: 1597
Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
Interesser: Alt mulig..
Geografisk sted: Ringkøbing området.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: Hjemmelavet kanin pate

Indlæg af XaVieR » 20. jan 2010, 16:32

Nøj hvor lækkert :numberone:
SUPER OPSKRIFT og skide flot arbejde.. :eating:
må ud og ha fat i en flok kaniner

MMMMMH det ku mormor Gator godt lige bruge en omgang a :rock:
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen

Brugeravatar
Ledsmoke
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 442
Tilmeldt: 4. nov 2005, 00:07
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Vonge
Has thanked: 53 times
Been thanked: 21 times

Re: Hjemmelavet kanin pate

Indlæg af Ledsmoke » 20. jan 2010, 18:37

Gator skrev: må ud og ha fat i en flok kaniner

:
Til en almindelig familie med 2 børn, som gerne vil spise kanin hver eller hveranden uge, skal man bruge en han og 2 hunner.
Der skal bruges minimum 7 bure til at kunne styre avlen. 1 til far kanin og 2 til mor kaninerne.
De sidste 4 er for at kunne have styr på ungerne.
Mvh Ledsmoke

Et demokrati er kun så godt som de informationer der tilgår dets borgere.

Fakta : Loven gælder kun for dem der bliver fanget!

Brugeravatar
XaVieR
Banned
Banned
Indlæg: 1597
Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
Interesser: Alt mulig..
Geografisk sted: Ringkøbing området.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: Hjemmelavet kanin pate

Indlæg af XaVieR » 20. jan 2010, 18:44

Har du prøvet og bruge hare i samme opskrift ??? det er jo noget mere markant i smagen end kanin, garanteret det ville være lækkert :eek:
jeg tror det er en rigtig dårlig ide at jeg får kaniner herhjemme når vi er færdige med vores have, er ik sikker på konen vil være med til at jeg går ned og afliver dem ind imellem og at vi spiser dem, selvom hun egentlig er rimelig hårdfør hvad sådan noget angår..
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen

Brugeravatar
Ledsmoke
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 442
Tilmeldt: 4. nov 2005, 00:07
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Vonge
Has thanked: 53 times
Been thanked: 21 times

Re: Hjemmelavet kanin pate

Indlæg af Ledsmoke » 20. jan 2010, 19:50

Din kone må du selv få styr på. :twisted:

Hos os elsker vi begge vore kaniner. Men vi har dem ikke for hyggens skyld. Det har vi katte til.
Hunde, kaniner og høns er her for at arbejde og kan de ikke det kan de blive sengeforliggere.

Mht Hare så ja.
Jeg har lavet ovenstående med svine, kalv og ged. Og engang med and. (En del jægere aner ikke hvad man skal stille op med den der lidt blevrede røde klat der er i sådan nogle.

Så jeg ser ikke noget problem i at bruge hare. Bare slå jer løs, og når i så har lavet det første og anden gang vil i blive forundrede over hvor let det er. Jeg bliver altid i tvivl om hvorvidt jeg ikke har glemt noget når jeg er klar til at hælde det op i en form efter under 10 minutter. Boy hvor er en food processor smart!
Mvh Ledsmoke

Et demokrati er kun så godt som de informationer der tilgår dets borgere.

Fakta : Loven gælder kun for dem der bliver fanget!

Brugeravatar
PeptoBizmo
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2010
Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
Geografisk sted: Midtjylland.
Has thanked: 42 times
Been thanked: 183 times
Kontakt:

Re: Hjemmelavet kanin pate

Indlæg af PeptoBizmo » 29. feb 2012, 21:17

Jeg har ca. 2 kg blandet hjerter og lever fra dåvildt jeg skal have forædlet.
Vil denne opskrift passe til det?
Ved ikke lige hvor stærkt det er i smagen i forhold til?
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.

Brugeravatar
Frank P
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 646
Tilmeldt: 3. nov 2006, 12:03
Geografisk sted: København
Has thanked: 37 times
Been thanked: 70 times

Re: Hjemmelavet kanin pate

Indlæg af Frank P » 1. mar 2012, 07:21

@Pepto. Drop basilikum og hvidløg, tilsæt en lille spiseskefuld knust enebær (kan undlades), 200 g. røget spæk i bittesmå tern, 250 g. hk. svinekød rørt op med et glas cognac og vupti så har du vildtpaté...og istedet for alm. løg kan du med fordel bruge skalotteløg som har en finere smag, og som er i familie med hvidløg
Frihed er lig med menneskelig autenticitet

Holmes
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 177
Tilmeldt: 13. okt 2008, 19:14
Interesser: jagt og genladning
Geografisk sted: midt jylland
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times

Re: Hjemmelavet kanin pate

Indlæg af Holmes » 30. jun 2014, 20:54

Den skal prøves med kanin i morgen :savl: :savl:
Mvh Holmes
Det umulige laver vi med det samme mirakler er der vente tid på

Besvar