Nut's kartofler med smag og grillet kød som tilbehør.

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Gunnut
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 6876
Tilmeldt: 10. apr 2004, 18:40
Interesser: Genladning, jagt
Geografisk sted: Danmark (Jylland nord)
Been thanked: 33 times

Nut's kartofler med smag og grillet kød som tilbehør.

Indlæg af Gunnut » 31. jan 2010, 14:16

4 løg
Ca. 1 kg kartofler
Salt
Peber
Basilikum
3-4 fed presset hvidløg
½ l grøntsagsboullion

Skær løgene i skiver og læg dem i et lag i bunden af et ildfast fad.
Skær kartoflerne i skiver og læg dem over løgene.
Kog ca. ½ liter vand og kom 2 grøntsagsboullion terninger i.
Hæld halvdelen af bolulionen over kartoflerne.
Drys salt, friskkværnet peber og basilikum og knust hvidløg på.
Ind i ovnen ved 160 grader på kombineret varmeluft/grill eller 170 grader ved alm. ovn.
Efter en time hæld den resterende del af boullionen over kartoflerne.
Retten steges yderligere en time (hæld lidt af boullionen over kartoflerne fra tid til anden).

Tilbehør:
Grillet kotelet.
Fuld varmen på grillen.
Drys salt og peber på kødet.
Læg kødet i 2 minutter på hver side.
Tag kødet af grillen og læg det på en tallerken og læg en viskestykke over og lad kødet hvile i 4 minutter.
Gentag processen minimum 2 gange mere, så kødet har været på grillen sammenlagt i 12 minutter og hvilket i 12 minutter. Ønskes kødet mere gennemstegt så gentag processen en gang mere. VIGTIGT kødet skal hvile/køle i lige så lang tid som det har været på grillen og man afslutter altid med hvile og det skal af/på mindst 3 gange.
Vedhæftede filer
1.jpg
Løg i bunden
1.jpg (52.69 KiB) Vist 2987 gange
2.jpg
Kartofler over løgene.
2.jpg (63.42 KiB) Vist 2987 gange
3.jpg
Boullion over
3.jpg (65.73 KiB) Vist 2987 gange
4.jpg
Kryderiet på
4.jpg (92.71 KiB) Vist 2986 gange
5.jpg
plus knust hvidlæg
5.jpg (145.47 KiB) Vist 2986 gange
6.jpg
I ovenen i 2 timer på 169 grader ved varmeluft/grill
6.jpg (40.17 KiB) Vist 2987 gange
7.jpg
Kødet på grillen over 3 gange, med hvile mellem hver gang. I dette tilfælde 2 minutter på hver side og 4 minutters hvile
7.jpg (133.24 KiB) Vist 2987 gange
8.jpg
Rigtige mænd griller selv om det fryser
8.jpg (56.66 KiB) Vist 2987 gange
9.jpg
Efter en time skal resten af boullionen på og her efter "dryppes" kartoflerne med boullion fra tid til anden.
9.jpg (95.02 KiB) Vist 2987 gange
10.jpg
Ud og hvile i 2 minutter
10.jpg (79.16 KiB) Vist 2986 gange
11.jpg
SKAL være tildækket mens kødet hviler/køler
11.jpg (49.96 KiB) Vist 2986 gange
12.jpg
På igen i 2 minutter på hver side.
12.jpg (133.94 KiB) Vist 2984 gange
13.jpg
Så er der mad!
13.jpg (102.99 KiB) Vist 2985 gange
You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.
-Sir Winston Churchill

PS Har skudt råvildt med 12, .222, .223, .243, 6,5x55, .30.30, .308, .30-06, 7x65R

Brugeravatar
Barbarossa
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 203
Tilmeldt: 20. mar 2008, 16:57
Interesser: Pistolskydning
Geografisk sted: Sønderylland
Has thanked: 6 times
Been thanked: 1 time

Re: Nut's kartofler med smag og grillet kød som tilbehør.

Indlæg af Barbarossa » 31. jan 2010, 17:06

:numberone: og kartolerne kan varieres i smag med fex. forårsløg, porrer eller rød/gul/grøn peber
men super tilbehør til næsten alt fra grillen
Søren
If Harley made Helicopters would you fly it?

Besvar