et godt råd: Mørning af kød med ananas

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Buffalo
Gone But Not Forgotten
Gone But Not Forgotten
Indlæg: 437
Tilmeldt: 12. okt 2007, 14:12
Interesser: Jagt, Fiskeri og Foto.
Geografisk sted: NNW for Thisted
Has thanked: 15 times
Been thanked: 21 times

et godt råd: Mørning af kød med ananas

Indlæg af Buffalo » 6. feb 2010, 16:50

:yo: hvis man har noget vildt kød man ved er fraet gammelt dyr,så læg det i oliveolie med skiveskåret annanas 4-5 timer før det steges,,,,,,,jeg garentere det bliver mørt,,,,,sådan gør man i Thailand
:eek: Buffalo :razz:
Led mig ikke i fristelse , jeg kan godt selv finde vej

Brugeravatar
PeptoBizmo
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2010
Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
Geografisk sted: Midtjylland.
Has thanked: 42 times
Been thanked: 183 times
Kontakt:

Re: et godt råd

Indlæg af PeptoBizmo » 6. feb 2010, 16:55

Så vidt jeg ved, så skal det være frisk ananas, da de enzymer der mørner kødet ikke tåler varmebehandlingen det gennemgår ved fremstillingen, når det kommer på dåse.
Kiwi skulle have samme virkning. :smile:
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.

Brugeravatar
Caspian1911
Moderator
Moderator
Indlæg: 4083
Tilmeldt: 1. nov 2006, 16:59
Interesser: IPSC, gamle danske våben
Geografisk sted: Djursland
Has thanked: 565 times
Been thanked: 369 times

Re: et godt råd

Indlæg af Caspian1911 » 6. feb 2010, 18:49

Tak for informationen, det kan være nyttigt med mange andre typer kød.

Jeg glæder mig til at høre, hvordan et stykke oksebryst opfører sig ved denne behandling :razz:
As I hurtled through space, one thought kept crossing my mind - every part of this rocket was supplied by the lowest bidder.
~ John Glenn, RIP


Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21720
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 465 times
Been thanked: 2370 times

Re: et godt råd: Mørning af kød med ananas

Indlæg af Refraktorius » 6. feb 2010, 21:27

Kiwi skulle have samme effekt. (Mon der er af samme grund at man bliver helt "hudløs" i munden når man sætter sig og spiser en hel ananas eller en bakke kiwi?)
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Brugeravatar
PeptoBizmo
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2010
Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
Geografisk sted: Midtjylland.
Has thanked: 42 times
Been thanked: 183 times
Kontakt:

Re: et godt råd: Mørning af kød med ananas

Indlæg af PeptoBizmo » 6. feb 2010, 21:31

Refraktorius skrev:Kiwi skulle have samme effekt. (Mon der er af samme grund at man bliver helt "hudløs" i munden når man sætter sig og spiser en hel ananas eller en bakke kiwi?)
Ved ikke med kiwi, men det hjælper at skrælle ananasen :twisted:
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.

Brugeravatar
BrotherG
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 43
Tilmeldt: 4. okt 2007, 11:48
Interesser: Jagt, Pistoler, Rifler
Geografisk sted: Stor Kbh.

Re: et godt råd: Mørning af kød med ananas

Indlæg af BrotherG » 13. feb 2010, 16:28

Papaya kan også med fordel benyttes til mørning af kød.
"You failed to maintain your weapon, son" - Harry Brown (Micheal Caine)

Brugeravatar
Batler Britton
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1779
Tilmeldt: 25. jan 2007, 19:54
Interesser: Maskinteknik
Geografisk sted: Ulfborg
Has thanked: 12 times
Been thanked: 20 times

Re: et godt råd: Mørning af kød med ananas

Indlæg af Batler Britton » 26. feb 2010, 08:53

læste lige på bagsiden af husblas fra deutsche gelatine-fabriken:
desserter, der indeholder rå ananas, ingefær og kiwi, kan ikke stivnes med husblas.
disse frugter skal koges, inden husblas tilsættes.

husblas er lavet af hud fra svin.
nu er jeg heller ikke i tvivl om mørningseffekten med disse frugter
Choose your friends carefully. Your enemies will choose you.

Brugeravatar
DCP
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 505
Tilmeldt: 12. jan 2009, 20:12
Interesser: jagt, knivsmedning, lovgivning
Geografisk sted: København
Has thanked: 4 times
Been thanked: 7 times

Re: et godt råd: Mørning af kød med ananas

Indlæg af DCP » 1. mar 2010, 19:56

giver god mening - ingefær er jo super til mørning af kød.

tror at jeg vil prøve sådan en gang mørbrad i Kiwi og papaya...... :eating:

tror også det ville gøre sig rigtigt godt til en gammel sur fasan
DCP

- vil altid mere på jagt.

Brugeravatar
Biker
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 391
Tilmeldt: 5. jul 2006, 17:55
Geografisk sted: Ringkøbingfjord

Re: et godt råd: Mørning af kød med ananas

Indlæg af Biker » 12. mar 2010, 15:59

ja et gammelt husråd lyder også at en snaps skulle gøre det samme :smile:
Er det så her man skal sige noget klogt ? :/

Brugeravatar
Sierra Leone
Gone But Not Forgotten
Gone But Not Forgotten
Indlæg: 392
Tilmeldt: 10. mar 2007, 15:38
Interesser: Jagt, Historie og Våben
Geografisk sted: Sjælland
Has thanked: 5 times
Been thanked: 11 times

Re: et godt råd: Mørning af kød med ananas

Indlæg af Sierra Leone » 12. mar 2010, 16:22

Biker skrev:ja et gammelt husråd lyder også at en snaps skulle gøre det samme :smile:
Er det årsagen til man bliver blød i knæene efter en halv flaske Aalborg? :neutral:

Brugeravatar
Guns&Tits
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 564
Tilmeldt: 19. nov 2008, 19:17
Interesser: ........
Geografisk sted: ........
Geografisk sted: ..........
Has thanked: 3 times
Been thanked: 8 times

Re: et godt råd: Mørning af kød med ananas

Indlæg af Guns&Tits » 12. mar 2010, 18:11

Sierra Leone skrev:
Biker skrev:ja et gammelt husråd lyder også at en snaps skulle gøre det samme :smile:
Er det årsagen til man bliver blød i knæene efter en halv flaske Aalborg? :neutral:[/quote

Samt den grimme nabo kone bliver køn? :neutral:
..........

Peter
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 922
Tilmeldt: 5. feb 2004, 01:44
Geografisk sted: Kbh.
Has thanked: 126 times
Been thanked: 264 times

Re: et godt råd: Mørning af kød med ananas

Indlæg af Peter » 22. maj 2010, 08:20

Biker skrev:ja et gammelt husråd lyder også at en snaps skulle gøre det samme :smile:
Den har jeg også hørt, men dog aldrig prøvet. En ældre jæger fortalte mig engang, at hvis man grydesteger fx. nogle skovduer, som man ikke rigtigt ved om er gamle eller unge duer, så hæld en genstand snaps i gryden, og så skulle kødets substans være ens.

Brugeravatar
LBJ
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 775
Tilmeldt: 14. jan 2009, 08:51
Interesser: Riffeljagt
Geografisk sted: Sdr.Jylland
Has thanked: 93 times
Been thanked: 14 times

Re: et godt råd: Mørning af kød med ananas

Indlæg af LBJ » 22. maj 2010, 11:22

Refraktorius skrev:Kiwi skulle have samme effekt. (Mon der er af samme grund at man bliver helt "hudløs" i munden når man sætter sig og spiser en hel ananas eller en bakke kiwi?)
En ide kunne være at skrælle dem først :mrgreen:

Besvar