Appelsin- og rødvinsmarineret lammeryg

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Caspian1911
Moderator
Moderator
Indlæg: 4081
Tilmeldt: 1. nov 2006, 16:59
Interesser: IPSC, gamle danske våben
Geografisk sted: Djursland
Has thanked: 565 times
Been thanked: 369 times

Appelsin- og rødvinsmarineret lammeryg

Indlæg af Caspian1911 » 6. feb 2010, 22:08

Hermed et bud på en lækker steg, når det nu ikke kan være lamselår!

Lammeryggen pudses af for hinder og evt. fedt. Der snittes flere steder for at stoppe med hvidløg, gerne mange :Hug:
Afpudset lammeryg og dårlig rødvin 1.JPG
Afpudset lammeryg og dårlig rødvin 1.JPG (282.63 KiB) Vist 4739 gange
Marinaden består af rødvin af tvivlsom herkomst (tilfældigvis vundet i sekundskydning) og frisk appelsin. Før det tilsættes skal kødet have rigeligt med salt og peber af god kvalitet. Generelt kan jeg kun anbefale råvarer af god kvalitet. Rødvin kan være tvivlsom, da det ikke er smagen, som sætter sig i kødet.
Lam med appelsin og rødvin.JPG
Lam med appelsin og rødvin.JPG (257.98 KiB) Vist 4737 gange
1 time i ovnen ved 150 gr. C og ud i ca 50 minutter, mens der bages flutes ved 250 gr. C, og ind igen i ½ time bagefter. Ovnen skal bare stå på 150 gr.

Retten serveres med bagte rodfrugter, i dette tilfælde persillerødder, rødbeder, gulerødder og vaskede jordskokker. Disse er skåret i tynde skiver og marineret i Balsamico eddike, olivenolie, salt og peber og ikke mindst friskreven Parmesanost, igen af god kvalitet(gerne lagret 24 mdr. eller mere)
Lam og rodfrugter.JPG
Lam og rodfrugter.JPG (246.14 KiB) Vist 4738 gange
Dertil serveres flutes, lavet sådan:
50 gr gær
6 dl vand
2 spsk olie, måske gerne lidt mere :biggrin:
4 tsk salt
mel til det får en passende konsistens
Æltes til det får en dejlig lidt klistret konsistens og hæver min. 30 min. Formes i 4 flutes og hæver minimum i 30 minutter og pensles med æg til slut, inden de bages ved de
250 gr.
Flutes.JPG
Flutes.JPG (277.67 KiB) Vist 4739 gange
PS: Bialatti´en (kaffekanden) er til når kokken ikke kan tåle mere dårlig rødvin
As I hurtled through space, one thought kept crossing my mind - every part of this rocket was supplied by the lowest bidder.
~ John Glenn, RIP


Brugeravatar
XaVieR
Banned
Banned
Indlæg: 1597
Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
Interesser: Alt mulig..
Geografisk sted: Ringkøbing området.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: Appelsin- og rødvinsmarineret lammeryg

Indlæg af XaVieR » 7. feb 2010, 19:06

:rock: :numberone:

SUPER LÆKKER opskrift.. og kanon gode billeder..
:eating:
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen

Brugeravatar
Caspian1911
Moderator
Moderator
Indlæg: 4081
Tilmeldt: 1. nov 2006, 16:59
Interesser: IPSC, gamle danske våben
Geografisk sted: Djursland
Has thanked: 565 times
Been thanked: 369 times

Re: Appelsin- og rødvinsmarineret lammeryg

Indlæg af Caspian1911 » 7. feb 2010, 19:47

XaVieR skrev::rock: :numberone:

SUPER LÆKKER opskrift.. og kanon gode billeder..
:eating:
Taget med Olympus 850 SW lommekamera :neutral: Når man tænker lidt på lysindfald, specielt med blitz, kan man godt lave nogle gode billeder :razz:
As I hurtled through space, one thought kept crossing my mind - every part of this rocket was supplied by the lowest bidder.
~ John Glenn, RIP


Brugeravatar
Gøgleren
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 78
Tilmeldt: 3. nov 2009, 19:46
Interesser: Gøgl, løjer & self. jagt
Geografisk sted: Nordsjælland

Re: Appelsin- og rødvinsmarineret lammeryg

Indlæg af Gøgleren » 7. feb 2010, 20:07

Det, ser jo monster lækkert ud... flere opskrifter tak :bowdown:

Besvar