Dagen før:
I en gryde puttes:
½ L piskefløde
korn af en stang vanille
den flækkede vanillestang
150g sukker
Bringes i kog under omrøring, når sukkeret er opløst slukkes der, låget lægges på og et stegetermometer stikkes ind under låget og ned i væsken.
Når temperaturen er faldet til 50 grader, piskes 3 hele æg grundigt ud i væsken (friske, skoldede eller pasteuriserede alt efter hvor eventyrlysten man er).
Fordel i små flade skåle, jeg plejer at få 8 skåle ud af den her portion, sæt skålene i en bradepande med varmt vand, og sæt den i ovnen ved 150grader.
DET FARLIGE I PROCESSEN! Hold øje med dem! Efter ca. ½ time begynder de at stivne, og de skal stivne lige netop så meget, at de er lidt faste i kanten, men stadigt tydeligt "levrede" i midten når man rokker lidt med skålen.
Tag dem ud, og sæt dem i køleskabet til de skal bruges.
Umiddelbart før servering:
Drys en (strøget) skefuld sukker på hver skål, og prygl sukkeret med en blæselampe til det karamelliserer. Start i kanten, midten skal nok få nok.
(Og gør det under en tændt emhætte, ellers forpestes hele huset af sveden karamelfims).
Når det er gjort rigtigt, har man et hårdt låg af lysebrunt lun karamel ovenpå en iskold lækker cremet masse.
Advarsel:
En er lækkert, to kan man godt klare, tre er absolut en overdosis der vil holde offeret i ro resten af aftenen!
Creme Brulee
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21717
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 464 times
- Been thanked: 2367 times
- Froe
- Platin Member
- Indlæg: 1059
- Tilmeldt: 30. jul 2008, 17:17
- Interesser: Skydning generelt - Jagt
- Geografisk sted: Hovedstaden
- Has thanked: 84 times
- Been thanked: 112 times
Re: Creme Brulee
Så for den... Nu blev jeg altså lækkersulten.
Det ser lækkert ud, og jeg ville gerne vove pelsen og gå efter at fortære 3 stk
Det ser lækkert ud, og jeg ville gerne vove pelsen og gå efter at fortære 3 stk
Dixi !
- Lycon
- Admin
- Indlæg: 14341
- Tilmeldt: 26. jan 2004, 11:56
- Interesser: Special Operations Executive
- Geografisk sted: Nordsjælland
- Has thanked: 1745 times
- Been thanked: 1272 times
- Kontakt:
Re: Creme Brulee
Glæden ved den første overskygges helt ved forventningen om den næste, og ved den tredje ville jeg få kvalme.
“My dear, it’s not how hard you hit them, but it’s where you hit them”
SOE agent Pearl Witherington
SOE agent Pearl Witherington
- TheReaper
- Silver Member
- Indlæg: 266
- Tilmeldt: 26. jul 2007, 20:44
- Interesser: Våben, militaria, antik
- Geografisk sted: Fyns Land
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 2 times
Re: Creme Brulee
UUUHMMMM....
Fik konen til at lave en portion igår, og jeg måtte være fornuftig og stoppe efter 2....
Smager jo ganske vidunderligt :eek:
Fik konen til at lave en portion igår, og jeg måtte være fornuftig og stoppe efter 2....
Smager jo ganske vidunderligt :eek:
To win the war, you gotta become the war... Citat: John Rambo.
- Froe
- Platin Member
- Indlæg: 1059
- Tilmeldt: 30. jul 2008, 17:17
- Interesser: Skydning generelt - Jagt
- Geografisk sted: Hovedstaden
- Has thanked: 84 times
- Been thanked: 112 times
Re: Creme Brulee
Nu kan jeg heller ikke holde længere...
Jeg måtte ud og handle ind til denne dessert - Det er ikke så ofte at jeg kommer i supermarkeder, og sikken en dag at vælge.
Lad mig bare sige at der var andre end mig i butikken
Nå - Vanilie, fløde og blæselampe er nu erhvervet, og jeg skal i køkkenet.
Jeg måtte ud og handle ind til denne dessert - Det er ikke så ofte at jeg kommer i supermarkeder, og sikken en dag at vælge.
Lad mig bare sige at der var andre end mig i butikken
Nå - Vanilie, fløde og blæselampe er nu erhvervet, og jeg skal i køkkenet.
Dixi !