Traditionen tro gemmer jeg altid de sidste rygeål fra året før til Paaske. Med en lille fanfare hives de op af fryserens dyb til optøning.
Når de er optøet, renses og skylles de, hvorefter de nedsænkes i en saltopløsning i forholdet 1:10 (cirka). Der får de lov til at ligge en små 5 timer afhængig af mængde og størrelse. Husk det skal være en beholder af plastik.
Fjerner de sidste reste af slimlaget fra ålens skin. Aftørres, spiddes og ophænges til tørring.
Ovnen optændes med bøgebrænde, et gasblus kan osse bruges. Temperaturen skal op på lidt over 100grader. Ålen har en bakterie i kødet er slås ihjel ved denne temp.
Ålene hænges ind ved denne temp. i ca. 20 min. Derefter smides der bøgesmuld på bålet i ovnen. Nu skal temperaturen langsomt ned på ca. 60 grader i ca. 3 timer. Temperaturen skal styres temmelig nøjagtigt med hhv. blæser, små stykker brænde og smuld. Tryk bag nakken på en ål, skal føles ligsom en medium bøf. Ålene må ikke begynde at svede ålefedt. Husk at skylle røgen ned med en håndfuld pils.
Røgning af Paaskeaal (nu med ovn)
- Frank P
- Gold Member
- Indlæg: 646
- Tilmeldt: 3. nov 2006, 12:03
- Geografisk sted: København
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 70 times
Røgning af Paaskeaal (nu med ovn)
- Vedhæftede filer
-
- 001.JPG (22.41 KiB) Vist 3213 gange
-
- 002.JPG (32.52 KiB) Vist 3215 gange
-
- 003.JPG (29.72 KiB) Vist 3215 gange
Senest rettet af Frank P 28. mar 2010, 21:05, rettet i alt 1 gang.
Frihed er lig med menneskelig autenticitet
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21723
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 2372 times
Re: Røgning af Paaskeaal
Namme!
Kunne du evt lokkes til at præsentere din røgeovn i detaljer (måske i en separat tråd).
Er den kommerciel eller hjemmebygget?
Kunne du evt lokkes til at præsentere din røgeovn i detaljer (måske i en separat tråd).
Er den kommerciel eller hjemmebygget?
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Røgning af Paaskeaal
oooohm noom nom nom nom..
Røget ål :eating:
Det burde være hver mands ret og kunne finde ud a at røge ..
Røget ål :eating:
Det burde være hver mands ret og kunne finde ud a at røge ..
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
- Raven
- Gold Member
- Indlæg: 952
- Tilmeldt: 9. jul 2006, 20:52
- Interesser: Jagt, genladning
- Geografisk sted: Jammerbugten
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 6 times
Re: Røgning af Paaskeaal
Haha jeg synes det var bedre vi kom ned og så ovnen ved selvsyn og fik smagt på de stakkels røgede ålRefraktorius skrev:Namme!
Kunne du evt lokkes til at præsentere din røgeovn i detaljer (måske i en separat tråd).
Er den kommerciel eller hjemmebygget?
Nu forhenværende medlem af Danmarks Jægerforbund. Indtil de bekendte kulør ift. kommende naturnationalparker!!
Mvh.
Jesper Hansen
Mvh.
Jesper Hansen
- Frank P
- Gold Member
- Indlæg: 646
- Tilmeldt: 3. nov 2006, 12:03
- Geografisk sted: København
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 70 times
Re: Røgning af Paaskeaal
Jada, den står i mit sommerhus nede ved Roskilde Fjord. Skal derned i påsken, starter en ny tråd med min ovn, som er bygget af en lokal smed på Roskilde-egnen.Refraktorius skrev:Namme!
Kunne du evt lokkes til at præsentere din røgeovn i detaljer (måske i en separat tråd).
Er den kommerciel eller hjemmebygget?
Frihed er lig med menneskelig autenticitet
- Frank P
- Gold Member
- Indlæg: 646
- Tilmeldt: 3. nov 2006, 12:03
- Geografisk sted: København
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 70 times
Re: Røgning af Paaskeaal
Ja, så har jeg været på landet, taget lidt billeder af min røgeovn. Som er 3 meter høj, med skorsten. Har 3 låger, samt et par spjæld. Isoleringen er granuleret sten (hvadfand.. er det nu det hedder?) købt i en pejsebutik, skal skiftes i år. Jeg har især varmerøget i ovnen, men har osse koldrøget, bla. svin, fisk, vildt (kølle seffølgelig) og hjemmelavet pølser. Røgudvikling er en videnskab for sig selv, ikke alt lykkes, men jeg har fundet et par links bla. til denne fikse sag: http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic ... 5&p=138583
- Vedhæftede filer
-
- 280310 014.JPG (62.28 KiB) Vist 3047 gange
-
- 280310 017.JPG (65.71 KiB) Vist 3047 gange
-
- 280310 021.JPG (70.26 KiB) Vist 3047 gange
-
- 280310 013.JPG (61.25 KiB) Vist 3046 gange
Frihed er lig med menneskelig autenticitet
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21723
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 2372 times
Re: Røgning af Paaskeaal
Tak for billederne (det er et ordentligt bæst!)
Pladen hedder formodentlig "Skamolex" (et absolut genialt produkt, men det er porøst, så jeg tror pladerne dør hurtigt, hvis de er fugtige, når frosten kommer)
Pladen hedder formodentlig "Skamolex" (et absolut genialt produkt, men det er porøst, så jeg tror pladerne dør hurtigt, hvis de er fugtige, når frosten kommer)
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."