Kyllingestykker kommes i en gryde sammen med et løg, et fed hvidløg, en gulerod ( i grove stykker), et par bouillonterninger, groft kværnet peber og friske krydderurter fra haven (eller i mangel af dette, en håndfuld provencekrydderi).
Andre tilgængelige grønsager skal heller ikke holdes udenfor hvis man har dem.
Fyld halvt op med hvidvin og fyld efter med vand til kyllingen netop er dækket (vin/vand forholdet afgøres af hvor nærig man er), og bring gryden i kog.
Simrer ved lav varme i ½ time, sluk* og lad kyllingen trække en halv time mere i suppen.
(*Tænd grillen nu)
Fisk kyllingestykkerne op og skum fedtet af suppen.
Suppen:
Den skummede suppe bringes i kog, eventuelt tilsættes yderligt kartofler eller jordskokker der koges møre i suppen, og den blendes.
Serveres som forret (evt. med en klat græsk yoghurt).
Kyllingen:
Lav en dressing af:
1 fed knust hvidløg
1 skefuld dijonsennep
En god sjat olivenolie
Salt og peber
Det hele røres sammen til en homogen masse. Kyllingen syltes ind i et god lag af dressingen:
......og grilles kort tid ved kraftig varme (den er mør, den skal bare ophøjes fra kedelig kogt kylling til noget lækkert grillet).
Tilbehør kan være et fad blandede rodfrugter der har fået en times forspring i grillen.
Vinkogt grillkylling
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21720
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 465 times
- Been thanked: 2367 times
- Gunnut
- Platin Member
- Indlæg: 6876
- Tilmeldt: 10. apr 2004, 18:40
- Interesser: Genladning, jagt
- Geografisk sted: Danmark (Jylland nord)
- Been thanked: 33 times
Re: Vinkogt grillkylling
Hvilken vin anbefaler du til kogningen af dyret?
You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.
-Sir Winston Churchill
PS Har skudt råvildt med 12, .222, .223, .243, 6,5x55, .30.30, .308, .30-06, 7x65R
-Sir Winston Churchill
PS Har skudt råvildt med 12, .222, .223, .243, 6,5x55, .30.30, .308, .30-06, 7x65R
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21720
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 465 times
- Been thanked: 2367 times
Re: Vinkogt grillkylling
Det var en almindelig kedelig halvtør "bag in a box"-hvidvin jeg havde slæbt med hjem fra overskuddet til et sammenskudsgilde.
Jeg tror ikke man skal bruge det allerbilligste sprøjt, og jeg vil heller ikke mene at den skal være sød, men ellers er det ikke kritisk. Er den drikkelig, er den også fin til madlavning.
Jeg har også brugt rødvin masser af gange og det smager fint, men rødvinen gør at både suppen og kyllingen får en virkelig syg farve. Så rødvinsrester ryger nu kun i sammenkogte retter der i forvejen er tomat eller lignende i til at sløre farven.
Jeg tror ikke man skal bruge det allerbilligste sprøjt, og jeg vil heller ikke mene at den skal være sød, men ellers er det ikke kritisk. Er den drikkelig, er den også fin til madlavning.
Jeg har også brugt rødvin masser af gange og det smager fint, men rødvinen gør at både suppen og kyllingen får en virkelig syg farve. Så rødvinsrester ryger nu kun i sammenkogte retter der i forvejen er tomat eller lignende i til at sløre farven.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."