Vinkogt grillkylling

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21720
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 465 times
Been thanked: 2367 times

Vinkogt grillkylling

Indlæg af Refraktorius » 2. apr 2010, 18:57

Kyllingestykker kommes i en gryde sammen med et løg, et fed hvidløg, en gulerod ( i grove stykker), et par bouillonterninger, groft kværnet peber og friske krydderurter fra haven (eller i mangel af dette, en håndfuld provencekrydderi).
Andre tilgængelige grønsager skal heller ikke holdes udenfor hvis man har dem.
Fyld halvt op med hvidvin og fyld efter med vand til kyllingen netop er dækket (vin/vand forholdet afgøres af hvor nærig man er), og bring gryden i kog.
Vinkylling 001 (Small).jpg
Vinkylling 001 (Small).jpg (44.5 KiB) Vist 1460 gange
Simrer ved lav varme i ½ time, sluk* og lad kyllingen trække en halv time mere i suppen.
(*Tænd grillen nu)
Fisk kyllingestykkerne op og skum fedtet af suppen.
Vinkylling 002 (Small).jpg
Det er fedtet der er i den lille skål!
Vinkylling 002 (Small).jpg (45.12 KiB) Vist 1460 gange
Suppen:
Den skummede suppe bringes i kog, eventuelt tilsættes yderligt kartofler eller jordskokker der koges møre i suppen, og den blendes.
Vinkylling 004 (Small).jpg
Vinkylling 004 (Small).jpg (32.72 KiB) Vist 1460 gange
Serveres som forret (evt. med en klat græsk yoghurt).

Kyllingen:
Lav en dressing af:
1 fed knust hvidløg
1 skefuld dijonsennep
En god sjat olivenolie
Salt og peber
Det hele røres sammen til en homogen masse. Kyllingen syltes ind i et god lag af dressingen:
Vinkylling 003 (Small).jpg
Vinkylling 003 (Small).jpg (36.5 KiB) Vist 1460 gange
......og grilles kort tid ved kraftig varme (den er mør, den skal bare ophøjes fra kedelig kogt kylling til noget lækkert grillet).
Vinkylling 005 (Small).jpg
Vinkylling 005 (Small).jpg (66 KiB) Vist 1457 gange
Tilbehør kan være et fad blandede rodfrugter der har fået en times forspring i grillen.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Brugeravatar
Gunnut
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 6876
Tilmeldt: 10. apr 2004, 18:40
Interesser: Genladning, jagt
Geografisk sted: Danmark (Jylland nord)
Been thanked: 33 times

Re: Vinkogt grillkylling

Indlæg af Gunnut » 3. apr 2010, 12:45

Hvilken vin anbefaler du til kogningen af dyret?
You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.
-Sir Winston Churchill

PS Har skudt råvildt med 12, .222, .223, .243, 6,5x55, .30.30, .308, .30-06, 7x65R

Brugeravatar
Refraktorius
Admin
Admin
Indlæg: 21720
Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 465 times
Been thanked: 2367 times

Re: Vinkogt grillkylling

Indlæg af Refraktorius » 3. apr 2010, 19:36

Det var en almindelig kedelig halvtør "bag in a box"-hvidvin jeg havde slæbt med hjem fra overskuddet til et sammenskudsgilde.

Jeg tror ikke man skal bruge det allerbilligste sprøjt, og jeg vil heller ikke mene at den skal være sød, men ellers er det ikke kritisk. Er den drikkelig, er den også fin til madlavning.

Jeg har også brugt rødvin masser af gange og det smager fint, men rødvinen gør at både suppen og kyllingen får en virkelig syg farve. Så rødvinsrester ryger nu kun i sammenkogte retter der i forvejen er tomat eller lignende i til at sløre farven.
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."

Besvar