En simpel lille appetitvækker inden hovedmåltidet. Vi laver normalt 5-7 stk. pr. person, afhængig af størrelserne.
Først lader vi dyrene udvande ved at gå i rent vand i 4-5 dage, så tarmsystemet bliver tømt og efterfølgende er fremgangsmåden rimelig simpel.
Aflivningen foretages ved at krebsene smides enkeltvis i en gryde spilkogende vand. Herefter lægges alle dyrene i gryden med nyt vand og der tilsættes ca. 2 dl. salt, 1 spk. hele peberkorn, lidt sukker (3-4 spk.) og nogle dild kroner.
Det hele bringes til kogning i små 10 minutter og køles efterfølgende hurtig ned til håndtemperatur. Der tilsættes lidt mere dild og dyrene skal så trække i 15-20 minutter. Så er de klar til bordet.!
Da det jo her kun er en lille forret, serveres de ikke med det helt store tilbehørsprogram, men udelukkende med et lun flutes og et glas god hvidvin til. – Velbekomme!!
Advarsel!! Af én eller anden uforklarlig grund får vi altid en grusom hovedpine dagen efter disse måltider.
Krebseforret
- Tony Rosgaard
- UDMELDT AF NVF
- Indlæg: 2043
- Tilmeldt: 27. jun 2007, 20:43
- Geografisk sted: Silkeborg
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 110 times
- Exterminator
- Banned
- Indlæg: 1144
- Tilmeldt: 23. okt 2009, 08:54
- Interesser: Alt der siger...BANG
- Geografisk sted: Skibe sejler til England
- Been thanked: 1 time
Re: Krebseforret
Tony Rosgaard skrev:En simpel lille appetitvækker inden hovedmåltidet. Vi laver normalt 5-7 stk. pr. person, afhængig af størrelserne.
Først lader vi dyrene udvande ved at gå i rent vand i 4-5 dage, så tarmsystemet bliver tømt og efterfølgende er fremgangsmåden rimelig simpel.
Aflivningen foretages ved at krebsene smides enkeltvis i en gryde spilkogende vand. Herefter lægges alle dyrene i gryden med nyt vand og der tilsættes ca. 2 dl. salt, 1 spk. hele peberkorn, lidt sukker (3-4 spk.) og nogle dild kroner.
Det hele bringes til kogning i små 10 minutter og køles efterfølgende hurtig ned til håndtemperatur. Der tilsættes lidt mere dild og dyrene skal så trække i 15-20 minutter. Så er de klar til bordet.!
Da det jo her kun er en lille forret, serveres de ikke med det helt store tilbehørsprogram, men udelukkende med et lun flutes og et glas god hvidvin til. – Velbekomme!! Advarsel!! Af én eller anden uforklarlig grund får vi altid en grusom hovedpine dagen efter disse måltider.
Advarsel!! Af én eller anden uforklarlig grund får vi altid en grusom hovedpine dagen efter disse måltider
Tony - det ser spændende ud - må jeg forslå dig, at skære ned på dild :eating:
Endelig .45 ACP i Danmark
- Gunnut
- Platin Member
- Indlæg: 6876
- Tilmeldt: 10. apr 2004, 18:40
- Interesser: Genladning, jagt
- Geografisk sted: Danmark (Jylland nord)
- Been thanked: 33 times
Re: Krebseforret
Skifter du vandet? Og i givet fald, hvor ofte?Tony Rosgaard skrev: Først lader vi dyrene udvande ved at gå i rent vand i 4-5 dage, så tarmsystemet bliver tømt
You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.
-Sir Winston Churchill
PS Har skudt råvildt med 12, .222, .223, .243, 6,5x55, .30.30, .308, .30-06, 7x65R
-Sir Winston Churchill
PS Har skudt råvildt med 12, .222, .223, .243, 6,5x55, .30.30, .308, .30-06, 7x65R
- Tony Rosgaard
- UDMELDT AF NVF
- Indlæg: 2043
- Tilmeldt: 27. jun 2007, 20:43
- Geografisk sted: Silkeborg
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 110 times
Re: Krebseforret
Exterminator@ - Det gik også galt dagen efter og der brugte vi ikke dild.
Gunnut@ - Nej jeg skifter ikke vandet, men sørger for at der er rigeligt af det. (Stort bassin.) Vi har faktisk også taget nogle direkte fra levestedet og tilberedt uden udvanding, da tarmsystemet i sådan et dyr er forholdsvis tydeligt og derfor nemt at fjerne ved bordet. Jeg vil dog anbefale udvandingen hvis retten skal serveres for ”Civiliserede” mennesker.
Jeg kan i øvrigt oplyse at vi efterfølgende lavede suppe på ”Skrogene”, men at vi denne gang ikke var specielt heldige med udfaldet og at der derfor skal prøves til med en anden indgangsvinkel, inden der kommer en opskrift.
Gunnut@ - Nej jeg skifter ikke vandet, men sørger for at der er rigeligt af det. (Stort bassin.) Vi har faktisk også taget nogle direkte fra levestedet og tilberedt uden udvanding, da tarmsystemet i sådan et dyr er forholdsvis tydeligt og derfor nemt at fjerne ved bordet. Jeg vil dog anbefale udvandingen hvis retten skal serveres for ”Civiliserede” mennesker.
Jeg kan i øvrigt oplyse at vi efterfølgende lavede suppe på ”Skrogene”, men at vi denne gang ikke var specielt heldige med udfaldet og at der derfor skal prøves til med en anden indgangsvinkel, inden der kommer en opskrift.
Hvis det er sjovt, er det sikkert ulovlig
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Krebseforret
Skrogene fra de kogte dyr kan i ikke bruge til suppe.. men næste gang du koger en ordentlig stak, så gør som du normalt gør dog uden og skifte vand, urenheder afskummer du , når krebsene er færdige, beholder du væsken (kog i så lidt som muligt) , tilsætter en fiskebuillion og de sædvanlige suppe urter , kog ind til den ønskede smag og smag til med salt og evt peber, vil du ha en lidt tykkere suppe så kog en stak tomater med, når suppen er kogt færdig så blender du den, tilsætter lidt fløde og ketchup, og op i suppen kommer du så de skaldyr eller fiskestykker du måtte ønske..Tony Rosgaard skrev:Exterminator@ - Det gik også galt dagen efter og der brugte vi ikke dild.
Gunnut@ - Nej jeg skifter ikke vandet, men sørger for at der er rigeligt af det. (Stort bassin.) Vi har faktisk også taget nogle direkte fra levestedet og tilberedt uden udvanding, da tarmsystemet i sådan et dyr er forholdsvis tydeligt og derfor nemt at fjerne ved bordet. Jeg vil dog anbefale udvandingen hvis retten skal serveres for ”Civiliserede” mennesker.
Jeg kan i øvrigt oplyse at vi efterfølgende lavede suppe på ”Skrogene”, men at vi denne gang ikke var specielt heldige med udfaldet og at der derfor skal prøves til med en anden indgangsvinkel, inden der kommer en opskrift.
Men det du allerede har lavet ser forfærdelig lækkert ud, det er noget vi ret tit selv får herhjemme dog mest hummer og store tigerrejer da det endnu ik er lykkedes mig og fremskaffe en krebsetejne så jeg selv kan komme ud og "høste" der er ellers steder nok herude.. hehe
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen