Bacon explosion
-
- Bronze Member
- Indlæg: 52
- Tilmeldt: 4. feb 2004, 10:56
- Interesser: Våben, jagt og fiskeri
- Geografisk sted: Køge egen
- Has thanked: 1 time
- Kontakt:
Bacon explosion
Så blev det tid til at lave en gang bacon explosion.
Der findes et utal af versioner på nette og her er så min version:
Bacon Bomb Explosion (min version):
OBS: Tid I grillen er 3-4 timer.
Opskrift giver en ”rulle”:
12 skiver tykt skåret røget bacon
½ Kg hakket svinekød krydret som italiensk pølsefyld.
Rub (krydder blanding efter ønske, se min version neden for)
BBQ sovs (hjemmelavet eller købe efter ønske, se min version neden for)
Peber frugter.
Løg eller forårsløg.
Evt: revet ost evt et mix af forskellige oste.
Til de hardcore nogle stegte skiver af bacon.
Krydret svinekød (Italien sausage meat):
½ kg mageret hakket svinekød
3½ tsk paprika (efter ønske sød, stærk eller røget som jeg bruger)
1 tsk hvidløgspulver
1½ tsk salt
½ tsk fennikel frø
1 tsk frisk kværnet peber
For styrke kan der tilføjes chilliflager, bestemmes lidt af hvilken paprika der er brugt.
Det hele blandes godt sammen.
Med hensyn til BBQ sauce og Rub, så findes der en mængde opskrifter på nettet, jeg startede med en standard og har så selv tilrettet dem til min smag (Hot).
BBQ sovs: (min version)
750ml Ketchup
100ml Worcestershire sauce
50ml Mørk sirup
50ml Brun farin (pakket)
1 Stort løg
6-8 Fed hvidløg
1tsk Cayenne
1tsk salt
Frisk kværnet peber
Lingham's Chilli Sauce Sriracha efter smag
1spsk Oregano (tilsættes til sidst)
1spsk Basilikum (tilsættes til sidst)
Løget svitses i lidt olie indtil de er klare, resten af tingene tilsættes og det bringes i koge simre indtil det har opnået den ønskede konsistens og oregano og basilikum tilsættes.
Jeg skolder nogle glas og skylder dem med en atemon opløsning og hælder saucen på dem. De kan så holde sig en tid i køleskabet.
Opskrift på rub:
Jeg bruger lige del af:
Hele spidskommen frø.
Hele fennikel frø.
Hele koriander frø.
Chilipulver (styrke bestemmes efter ønske).
Løgpulver.
Paprika (her vælges der igen type efter ønske, jeg bruger stærk røget)
Brun farin.
Frøene knuses i en morter / krydderi kværn, og blandes med de andre krydderier. Denne blanding tilsætter jeg så brun farin så jeg får en let klæbende blanding. Jeg har gemt et af de store glas fra Santa Maria som jeg bruger til denne blanding. Den benyttes også til Puld Pork.
Tilberedning:
Start med at flette bacon som vist på det første billede, bred et tyndt lag af kødblandingen ud over baconen, pensle med BBQ sovs og drys her efter hakket løg og peberfrugter ud over kødet. Drys evt. med revet ost og ristet bacon. Slut af med at krydre med Rub.
Nu rulles kødet sammen til en pølse og her efter rulles baconflette rund om den. Denne ”pakke” krydres nu med rub hele vejen rundt og den er nu klar til weberen.
Jeg tænder normalt op med ca 15 headbeats i en kulholder eller lægger dem i den ene side af grillen, når de er klar ryger kødet på risten sammen med et vandbad, der lægges røgflis (husk at gøre det vådt) på og der ryges den første times tid, fyld evt. efter med røgflis. Det er vigtigt at holde en temperatur på 110-130c i grillen under hele tilberedningen. Det kan være nødvendigt at smøre den med BBQ sovs for at undgå at den bliver for tør.
Jeg bruger 2 stege termometre, et til kødet og et til at måle temperaturen i grillen. Kødet er færdigt når temperaturen er ca. 74c.
Kødet skæres i skiver og serveres med det tilbehør du ønsker.
Der findes et utal af versioner på nette og her er så min version:
Bacon Bomb Explosion (min version):
OBS: Tid I grillen er 3-4 timer.
Opskrift giver en ”rulle”:
12 skiver tykt skåret røget bacon
½ Kg hakket svinekød krydret som italiensk pølsefyld.
Rub (krydder blanding efter ønske, se min version neden for)
BBQ sovs (hjemmelavet eller købe efter ønske, se min version neden for)
Peber frugter.
Løg eller forårsløg.
Evt: revet ost evt et mix af forskellige oste.
Til de hardcore nogle stegte skiver af bacon.
Krydret svinekød (Italien sausage meat):
½ kg mageret hakket svinekød
3½ tsk paprika (efter ønske sød, stærk eller røget som jeg bruger)
1 tsk hvidløgspulver
1½ tsk salt
½ tsk fennikel frø
1 tsk frisk kværnet peber
For styrke kan der tilføjes chilliflager, bestemmes lidt af hvilken paprika der er brugt.
Det hele blandes godt sammen.
Med hensyn til BBQ sauce og Rub, så findes der en mængde opskrifter på nettet, jeg startede med en standard og har så selv tilrettet dem til min smag (Hot).
BBQ sovs: (min version)
750ml Ketchup
100ml Worcestershire sauce
50ml Mørk sirup
50ml Brun farin (pakket)
1 Stort løg
6-8 Fed hvidløg
1tsk Cayenne
1tsk salt
Frisk kværnet peber
Lingham's Chilli Sauce Sriracha efter smag
1spsk Oregano (tilsættes til sidst)
1spsk Basilikum (tilsættes til sidst)
Løget svitses i lidt olie indtil de er klare, resten af tingene tilsættes og det bringes i koge simre indtil det har opnået den ønskede konsistens og oregano og basilikum tilsættes.
Jeg skolder nogle glas og skylder dem med en atemon opløsning og hælder saucen på dem. De kan så holde sig en tid i køleskabet.
Opskrift på rub:
Jeg bruger lige del af:
Hele spidskommen frø.
Hele fennikel frø.
Hele koriander frø.
Chilipulver (styrke bestemmes efter ønske).
Løgpulver.
Paprika (her vælges der igen type efter ønske, jeg bruger stærk røget)
Brun farin.
Frøene knuses i en morter / krydderi kværn, og blandes med de andre krydderier. Denne blanding tilsætter jeg så brun farin så jeg får en let klæbende blanding. Jeg har gemt et af de store glas fra Santa Maria som jeg bruger til denne blanding. Den benyttes også til Puld Pork.
Tilberedning:
Start med at flette bacon som vist på det første billede, bred et tyndt lag af kødblandingen ud over baconen, pensle med BBQ sovs og drys her efter hakket løg og peberfrugter ud over kødet. Drys evt. med revet ost og ristet bacon. Slut af med at krydre med Rub.
Nu rulles kødet sammen til en pølse og her efter rulles baconflette rund om den. Denne ”pakke” krydres nu med rub hele vejen rundt og den er nu klar til weberen.
Jeg tænder normalt op med ca 15 headbeats i en kulholder eller lægger dem i den ene side af grillen, når de er klar ryger kødet på risten sammen med et vandbad, der lægges røgflis (husk at gøre det vådt) på og der ryges den første times tid, fyld evt. efter med røgflis. Det er vigtigt at holde en temperatur på 110-130c i grillen under hele tilberedningen. Det kan være nødvendigt at smøre den med BBQ sovs for at undgå at den bliver for tør.
Jeg bruger 2 stege termometre, et til kødet og et til at måle temperaturen i grillen. Kødet er færdigt når temperaturen er ca. 74c.
Kødet skæres i skiver og serveres med det tilbehør du ønsker.
- Vedhæftede filer
-
- Med bacon
- Bacon Explosion 1.jpg (44.1 KiB) Vist 10783 gange
-
- Med kød og grøntsager osten mangler
- Bacon Explosion 3.jpg (47.56 KiB) Vist 10837 gange
-
- Klar til grillen
- Bacon Explosion 4.jpg (59.4 KiB) Vist 10790 gange
-
- Så er der kun 1 time til de er færdig :-)
Og Chilibean / bacon side dish er også ved at være klar. - Bacon Explosion 5.jpg (62.38 KiB) Vist 10734 gange
- Så er der kun 1 time til de er færdig :-)
-
- Sådan :-)
- Bacon Explosion done 6.jpg (53.31 KiB) Vist 10672 gange
Senest rettet af Agner M80 7. jun 2010, 16:36, rettet i alt 4 gange.
Vh Carsten
Nu uden Agner M80
Nu uden Agner M80
- Gøgleren
- Bronze Member
- Indlæg: 78
- Tilmeldt: 3. nov 2009, 19:46
- Interesser: Gøgl, løjer & self. jagt
- Geografisk sted: Nordsjælland
Re: Bacon explosion
Det er fa'me noget der ser ud til at rykke...
Må skaffe noget bacon ASAP så det kan testes
p.s Mundvand
Må skaffe noget bacon ASAP så det kan testes
p.s Mundvand
-
- Bronze Member
- Indlæg: 52
- Tilmeldt: 4. feb 2004, 10:56
- Interesser: Våben, jagt og fiskeri
- Geografisk sted: Køge egen
- Has thanked: 1 time
- Kontakt:
Re: Bacon explosion
Hold øje med Fakta og Netto de har ind i mellem 1Kg pakker med tykt og lang bacon på tilbud. Fakta i sidste uge 1Kg for 40kr.Gøgleren skrev:Det er fa'me noget der ser ud til at rykke...
Må skaffe noget bacon ASAP så det kan testes
p.s Mundvand
Det der tynde vacum noget man normalt kan købe duer ikke, ellers ind hos en slagter og få noget godt bacon.
Vh Carsten
Nu uden Agner M80
Nu uden Agner M80
- Lars Christensen
- Bronze Member
- Indlæg: 110
- Tilmeldt: 2. feb 2004, 16:03
- Interesser: Våben
- Geografisk sted: Østsjælland
- Geografisk sted: Sjælland
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Re: Bacon explosion
Ingen reklame, men netto har tilfældigvis tilbud i denne uge... 1 kg/ 40,00....
Med venlig hilsen
Lars
Lars
- Refraktorius
- Admin
- Indlæg: 21720
- Tilmeldt: 23. maj 2006, 11:13
- Interesser: Skydning, dimser og alu-bats
- Geografisk sted: Århus
- Has thanked: 465 times
- Been thanked: 2370 times
Re: Bacon explosion
Det ser lækkert ud!
(og det er sejt at flette ting af kød!)
(og det er sejt at flette ting af kød!)
"Det tager kun 2 minutter at læse opslagene øverst i et forum."
- Gunnut
- Platin Member
- Indlæg: 6876
- Tilmeldt: 10. apr 2004, 18:40
- Interesser: Genladning, jagt
- Geografisk sted: Danmark (Jylland nord)
- Been thanked: 33 times
Re: Bacon explosion
Og hvis forfatteren er rigtig flink, så oversætter han lige opskriften, så alle kan lave den.
You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.
-Sir Winston Churchill
PS Har skudt råvildt med 12, .222, .223, .243, 6,5x55, .30.30, .308, .30-06, 7x65R
-Sir Winston Churchill
PS Har skudt råvildt med 12, .222, .223, .243, 6,5x55, .30.30, .308, .30-06, 7x65R
- Gunnut
- Platin Member
- Indlæg: 6876
- Tilmeldt: 10. apr 2004, 18:40
- Interesser: Genladning, jagt
- Geografisk sted: Danmark (Jylland nord)
- Been thanked: 33 times
Re: Bacon explosion
Jep og lidt "omskrivning" så vi ikke er på kant med ophavsretten er også ønskelig. PLEASE Agner M80 det ser total lækkert ud, men gider du redigere dit indlæg, så det er dels på dansk og så det ikke er på kant med en eventuel ophavsret. Så vil jeg nemlig også se gennem fingrene med, at det helst skulle være egne opskrifter der postes (specielt fordi det ser topnice ud)
You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.
-Sir Winston Churchill
PS Har skudt råvildt med 12, .222, .223, .243, 6,5x55, .30.30, .308, .30-06, 7x65R
-Sir Winston Churchill
PS Har skudt råvildt med 12, .222, .223, .243, 6,5x55, .30.30, .308, .30-06, 7x65R
-
- Bronze Member
- Indlæg: 52
- Tilmeldt: 4. feb 2004, 10:56
- Interesser: Våben, jagt og fiskeri
- Geografisk sted: Køge egen
- Has thanked: 1 time
- Kontakt:
Re: Bacon explosion
Så er det på dansk og jeg kunne faktisk se at det ikke helt var de opskrifter som jeg havde skrevet her, som der faktisk var brugt, var ellers sikker på at jeg havde rette dem til i min egen kogebog, som jeg faktisk kopierede op her men nu er det rette.
Vh Carsten
Nu uden Agner M80
Nu uden Agner M80
- Gunnut
- Platin Member
- Indlæg: 6876
- Tilmeldt: 10. apr 2004, 18:40
- Interesser: Genladning, jagt
- Geografisk sted: Danmark (Jylland nord)
- Been thanked: 33 times
Re: Bacon explosion
Agner M80 skrev:Så er det på dansk og jeg kunne faktisk se at det ikke helt var de opskrifter som jeg havde skrevet her, som der faktisk var brugt, var ellers sikker på at jeg havde rette dem til i min egen kogebog, som jeg faktisk kopierede op her men nu er det rette.
You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.
-Sir Winston Churchill
PS Har skudt råvildt med 12, .222, .223, .243, 6,5x55, .30.30, .308, .30-06, 7x65R
-Sir Winston Churchill
PS Har skudt råvildt med 12, .222, .223, .243, 6,5x55, .30.30, .308, .30-06, 7x65R
- Projekt Smølf
- Bronze Member
- Indlæg: 49
- Tilmeldt: 14. maj 2007, 10:22
- Interesser: IPSC, riffel
- Geografisk sted: otterup, fyn
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 4 times
- Kontakt:
Re: Bacon explosion
fin opskrift, kæmpe hit forleden
bliver ikke sidste gang
bliver ikke sidste gang
Projekt Smølf
Malum consilium quod mutari non potest (Publilius Syrus)
Malum consilium quod mutari non potest (Publilius Syrus)
- Slander
- Bronze Member
- Indlæg: 120
- Tilmeldt: 2. mar 2005, 21:47
- Interesser: Våben, Teknik osv....
- Geografisk sted: Sydjylland
- Has thanked: 3 times
- Kontakt:
Re: Bacon explosion
Så er opskriften afprøvet.
Den er bare fantastisk
Men hvor finder du de der lange bacon stykker? jeg kunne ikke få mere end 5 stykker ved siden af hinanden ( 5+5).
Den er bare fantastisk
Men hvor finder du de der lange bacon stykker? jeg kunne ikke få mere end 5 stykker ved siden af hinanden ( 5+5).
Diana 35 .177
+ diverse
Jeg stoler ikke på nogen, ikke engang mig selv.
+ diverse
Jeg stoler ikke på nogen, ikke engang mig selv.
-
- Bronze Member
- Indlæg: 52
- Tilmeldt: 4. feb 2004, 10:56
- Interesser: Våben, jagt og fiskeri
- Geografisk sted: Køge egen
- Has thanked: 1 time
- Kontakt:
Re: Bacon explosion
Jeg har købt det i Fakta i 1kg pakker, de har det ind i mellem på tilbud, det hedder Møllers bacon.Slander skrev:
Men hvor finder du de der lange bacon stykker? jeg kunne ikke få mere end 5 stykker ved siden af hinanden ( 5+5).
Vh Carsten
Nu uden Agner M80
Nu uden Agner M80