Majs på grill med tilbehør

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Gunnut
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 6876
Tilmeldt: 10. apr 2004, 18:40
Interesser: Genladning, jagt
Geografisk sted: Danmark (Jylland nord)
Been thanked: 33 times

Majs på grill med tilbehør

Indlæg af Gunnut » 13. jul 2010, 14:45

Pil bladene af og kom kolberne i vand i et par timer. Tør dem og smør rigtig smør på dem. Drys noget godt salt (fx Læsø) ud på et stykke stanniol. Pak kolberne ind i stanniol. 5 minutter på alle 4 sider, ved fuld blus.
Vedhæftede filer
majs.jpg
majs.jpg (76.46 KiB) Vist 8780 gange
Majs1.jpg
Majs1.jpg (66.81 KiB) Vist 8781 gange
Majs2.jpg
Majs2.jpg (73.9 KiB) Vist 8778 gange
Majs3.jpg
Majs3.jpg (91.75 KiB) Vist 8778 gange
Majs4.jpg
Majs4.jpg (97.75 KiB) Vist 8783 gange
Majs5.jpg
Majs5.jpg (109.59 KiB) Vist 8781 gange
RåSalat.jpg
RåSalat.jpg (82.28 KiB) Vist 8781 gange
Tomat.jpg
Tomat.jpg (88.12 KiB) Vist 8779 gange
You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.
-Sir Winston Churchill

PS Har skudt råvildt med 12, .222, .223, .243, 6,5x55, .30.30, .308, .30-06, 7x65R

Brugeravatar
Raptor357
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 7568
Tilmeldt: 26. mar 2010, 23:27
Interesser: At skyde og ramme
Geografisk sted: Stor Kbh
Has thanked: 451 times
Been thanked: 909 times

Re: Majs på grill med tilbehør

Indlæg af Raptor357 » 13. jul 2010, 18:34

Jeg har gode erfaringer med at vaske majsene uden at tage bladene af og komme dem på grillen med bladene på. Jeg mener at majsene får ca 20 minutter totalt på grillen. de skal selvfølgelig vendes af og til.
På den måde bliver grillede majs noget hurtigt og nemt at lave.
Kun mængden af varm luft er begrænsningen på hvor højt politikerne stiger til vejrs

Brugeravatar
Gunnut
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 6876
Tilmeldt: 10. apr 2004, 18:40
Interesser: Genladning, jagt
Geografisk sted: Danmark (Jylland nord)
Been thanked: 33 times

Re: Majs på grill med tilbehør

Indlæg af Gunnut » 14. jul 2010, 15:45

Raptor357 skrev:Jeg har gode erfaringer med at vaske majsene uden at tage bladene af og komme dem på grillen med bladene på. Jeg mener at majsene får ca 20 minutter totalt på grillen. de skal selvfølgelig vendes af og til.
På den måde bliver grillede majs noget hurtigt og nemt at lave.
Disse får også maks. 20 minutter så det går lige hurtigt og med bladene af og stanniol omkring, kan man bruge SMØR hmmmmmmmmmh smager super.
You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.
-Sir Winston Churchill

PS Har skudt råvildt med 12, .222, .223, .243, 6,5x55, .30.30, .308, .30-06, 7x65R

Brugeravatar
HappyNanoq
Gone But Not Forgotten
Gone But Not Forgotten
Indlæg: 6630
Tilmeldt: 16. jan 2005, 06:55
Interesser: Mekanik
Geografisk sted: Ikast, midtjylland.
Has thanked: 302 times
Been thanked: 481 times

Re: Majs på grill med tilbehør

Indlæg af HappyNanoq » 14. jul 2010, 16:01

Nu er overskriften "Majs på grill..."... kan vi få et billede af det færdige resultat.?
Eller er det en overraskelse når man pakker op og finder 2½ håndfulde popcorn?

Er bare nysgerrig, så man kan sammenligne resultatet - og evt give mere/mindre selv næste gang.
Jeg tror det er godt en PRUT ikke smitter på samme måde som et GAB gør.
Dét ville bare være ulideligt for alle.

̿̿̿ ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

Jeg skriver sikkert dette indlæg mens jeg sidder og skider.

Brugeravatar
XaVieR
Banned
Banned
Indlæg: 1597
Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
Interesser: Alt mulig..
Geografisk sted: Ringkøbing området.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: Majs på grill med tilbehør

Indlæg af XaVieR » 14. jul 2010, 16:05

Vi kommer bare smør og salt på majsene herhjemme og så direkte på grillen.. og så ellers bare stå og vende dem stille og roligt så de får over det hele..
mmmh grillet majs er bare 100% NAM :rock:
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen

Brugeravatar
Raptor357
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 7568
Tilmeldt: 26. mar 2010, 23:27
Interesser: At skyde og ramme
Geografisk sted: Stor Kbh
Has thanked: 451 times
Been thanked: 909 times

Re: Majs på grill med tilbehør

Indlæg af Raptor357 » 14. jul 2010, 17:05

HappyNanoq skrev:Nu er overskriften "Majs på grill..."... kan vi få et billede af det færdige resultat.?
Eller er det en overraskelse når man pakker op og finder 2½ håndfulde popcorn?

Er bare nysgerrig, så man kan sammenligne resultatet - og evt give mere/mindre selv næste gang.
Du kan være ganske rolig, De bliver perfekte. Jeg skal se om jeg husker at tage et billede næste gang den står på majs.

@ Gunnut
Man sparer de 2 timer de skal ligge i vand = det er noget man kan køre på vej hjem fra arbejde og straks gå igang med tilberedningen.
Kun mængden af varm luft er begrænsningen på hvor højt politikerne stiger til vejrs

Brugeravatar
HappyNanoq
Gone But Not Forgotten
Gone But Not Forgotten
Indlæg: 6630
Tilmeldt: 16. jan 2005, 06:55
Interesser: Mekanik
Geografisk sted: Ikast, midtjylland.
Has thanked: 302 times
Been thanked: 481 times

Re: Majs på grill med tilbehør

Indlæg af HappyNanoq » 14. jul 2010, 17:38

Tænker bare på at jeg nok ikke har samme mulighed som så mange andre med deres WEBER's m.v.

Er selv stadig "kulfyret"... så er bare nysgerrig om hvordan resultatet ville se ud, så man kan ramme noget lignende. For med trinløst justérbar gas-Weber kontra kulgrill... er der rig mulighed for "variation".
Jeg tror det er godt en PRUT ikke smitter på samme måde som et GAB gør.
Dét ville bare være ulideligt for alle.

̿̿̿ ̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(•̪●)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

Jeg skriver sikkert dette indlæg mens jeg sidder og skider.

Brugeravatar
NNielsen
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 231
Tilmeldt: 15. nov 2007, 01:25
Interesser: Pistolskydning
Geografisk sted: Mariagerfjord
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

Re: Majs på grill med tilbehør

Indlæg af NNielsen » 14. jul 2010, 17:51

@HappyNanoq
Vi har gentagne gange, og med stor succes, smidt hele kolber med smørstykker stukket ind under bladene, direkte på kulgrillen. Anden gang lærte vi at lægge et stykke sølvpapir under kolberne, for smør ryger godt nok lidt når det kommer i kontakt med varme kul.
/Nielsen - der aldrig har tid til at skyde længere.

Agner M80
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 52
Tilmeldt: 4. feb 2004, 10:56
Interesser: Våben, jagt og fiskeri
Geografisk sted: Køge egen
Has thanked: 1 time
Kontakt:

Re: Majs på grill med tilbehør

Indlæg af Agner M80 » 15. jul 2010, 22:27

Mums majskolber :-) glæder mig til den 27 Aug. så er det muligt for mig at spise dem uden brug af kniv og gaffel.
Vh Carsten
Nu uden Agner M80

Brugeravatar
Gunnut
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 6876
Tilmeldt: 10. apr 2004, 18:40
Interesser: Genladning, jagt
Geografisk sted: Danmark (Jylland nord)
Been thanked: 33 times

Re: Majs på grill med tilbehør

Indlæg af Gunnut » 16. jul 2010, 12:32

Raptor357 skrev:
@ Gunnut
Man sparer de 2 timer de skal ligge i vand = det er noget man kan køre på vej hjem fra arbejde og straks gå igang med tilberedningen.
Se det med vand, var noget jeg lærte i et MEGET fint madprogram. Hvad pokker vandet gør, skal jeg lade være usagt, men majsene smager fantastisk,
Happy jeg smider et billede på ved lejlighed (men det vil bare vise total lækre majs kolber og ikke hvordan deres konsistens etc. er), men det er total ligegyldigt om du bruger Weber eller kul. Om om det er 5 minutter på hver siden, 4 eller 7 er ikke afgørende. Jeg vender mine majs sådan efter "fornemmelse", men en første gangs majsgriller kan benytte sig af de anbefalede 5 minutter på alle 4 sider, uanset grill type. Jeg vil dog nok anbefale inddirekte grill, som udgangspunkt.
You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.
-Sir Winston Churchill

PS Har skudt råvildt med 12, .222, .223, .243, 6,5x55, .30.30, .308, .30-06, 7x65R

Brugeravatar
Gunnut
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 6876
Tilmeldt: 10. apr 2004, 18:40
Interesser: Genladning, jagt
Geografisk sted: Danmark (Jylland nord)
Been thanked: 33 times

Re: Majs på grill med tilbehør

Indlæg af Gunnut » 18. jul 2010, 13:24

Og så skal Happy da også have lov til at se, hvordan majs skal se ud, når de er klar til at blive spist :blink:
Vedhæftede filer
Majsdone.jpg
Majsdone.jpg (106.72 KiB) Vist 8329 gange
You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.
-Sir Winston Churchill

PS Har skudt råvildt med 12, .222, .223, .243, 6,5x55, .30.30, .308, .30-06, 7x65R

Besvar