Vildand Ragu ( med foto og step by step fra start til slut).

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Paco
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 521
Tilmeldt: 10. dec 2008, 13:17
Interesser: Bukke og andejagt
Geografisk sted: Ringkøbing
Has thanked: 8 times
Been thanked: 2 times

Vildand Ragu ( med foto og step by step fra start til slut).

Indlæg af Paco » 19. aug 2010, 12:41

Go jæger mad.

Ingredienser (Vildtragout):

½-3/4 kg.vildtkød
250 g.champinons
3-4gulerødder
salt
peber
2 fedhvidløg
½ l.rødvin
½ l.fløde
200 g.grønne ærter
Fedtstof til stegningen

Fremgangsmåde (Vildtragout):

Andebryst skåret fra benet og i mindre stykker svitses,og tilsættes ca ½ L rødvin,lad det småsurre i ca 10 min.sammen lidt salt og peber,samt hvidløg(2fed)-

3-4 gulerødder skæres i mindre stykker og tilsættes vildtgryden.
efter ca 20 min tilsættes: 250g champinons skåret i skiver,og som er let brunet, kommes i vildtgryden Derefter kommes fløden i, under omrørring. Lad det hele småsnurre i ca 3/4 time, man kan nu tilsætte mad kulør og sovsejævner efter smag/farve/konsistens.

tilbehør : katoffel mos eller nye katofler. med baconpynt evt kogte grønsagsblanding.

På billedern bruger jeg ca det dobbelte af alt, da der skal være til 8 mand.
Vedhæftede filer
skær sådan.jpg
brystet skæres fra sådan her
skær sådan.jpg (65.79 KiB) Vist 4322 gange
fra benet.jpg
fra benet.jpg (70.15 KiB) Vist 4319 gange
lidt spild.jpg
ingen spild.
lidt spild.jpg (69.83 KiB) Vist 4318 gange
gryden fuld.jpg
kødet brunes
gryden fuld.jpg (71.1 KiB) Vist 4319 gange
vin i.jpg
vinen tilsættes
vin i.jpg (77.28 KiB) Vist 4318 gange
gulerøder i.jpg
gulerøder puttes i
gulerøder i.jpg (60 KiB) Vist 4317 gange
champignoner i.jpg
svampene ristes på pande og puttes i
champignoner i.jpg (80.97 KiB) Vist 4314 gange
fløde i.jpg
fløde hældes i under omrøring
fløde i.jpg (83.45 KiB) Vist 4314 gange
CIMG1557.JPG
sovsejævner og madkulør tilsættes efter smag,farve og konsistens.
CIMG1557.JPG (79.76 KiB) Vist 4312 gange
Retten til at forsvare sine holdninger, bør alle have, og retten til at have sine holdninger, bør alle forsvare.

Chrstn_Olsen
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 3224
Tilmeldt: 14. maj 2005, 19:19
Interesser: Skydning, jagt og MC
Geografisk sted: Hovedstaden
Has thanked: 280 times
Been thanked: 240 times

Re: Vildand Ragu ( med foto og step by step fra start til slut).

Indlæg af Chrstn_Olsen » 19. aug 2010, 15:16

Nam nam :yo:

Brugeravatar
PerD
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 751
Tilmeldt: 16. feb 2004, 16:54
Interesser: Militærgeværer 1870 - 1945
Geografisk sted: Varde
Geografisk sted: Varde
Has thanked: 30 times
Been thanked: 22 times
Kontakt:

Re: Vildand Ragu ( med foto og step by step fra start til slut).

Indlæg af PerD » 19. aug 2010, 15:20

Det skal prøves! :razz:
Stg 44
Mauser M41
K43
Johnson M41
Garand 1943 Sniper
Springfield 1903 - Pedersen
US Carbine
AG-42
SVT40
SVT38
+ alle de andre...

Brugeravatar
XaVieR
Banned
Banned
Indlæg: 1597
Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
Interesser: Alt mulig..
Geografisk sted: Ringkøbing området.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Re: Vildand Ragu ( med foto og step by step fra start til slut).

Indlæg af XaVieR » 21. aug 2010, 13:37

Den her opskrift er bare total super :rock:
bonus er at den kan bruges med alt slags kød, og den bliver bestemt ik dårligere af at man tilsætter grofthakket løg der har fået en svitser på panden så de er let gylden brune, lidt chili og frisk basilikum / timian ..

Paco.. TOTAL MUMS :razz:
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen

Brugeravatar
Revolvermand
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 251
Tilmeldt: 3. feb 2008, 17:47
Geografisk sted: Østjylland
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: Vildand Ragu ( med foto og step by step fra start til slut).

Indlæg af Revolvermand » 21. aug 2010, 13:47

ser godt ud, det skal prøves.
nu bliver man jo helt lækkersulten
:razz:
vegatar er latin og betyder dårlig jæger.

Brugeravatar
Slettegaard
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 171
Tilmeldt: 9. feb 2008, 17:14
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Nordsjælland
Been thanked: 3 times

Re: Vildand Ragu ( med foto og step by step fra start til slut).

Indlæg af Slettegaard » 18. sep 2010, 12:34

ja det ser rigtigt lækkert ud, vil prøve det i aften bare med råvildtkød. men hvad skal ærterne bruges til? :giggle:

Brugeravatar
Slettegaard
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 171
Tilmeldt: 9. feb 2008, 17:14
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Nordsjælland
Been thanked: 3 times

Re: Vildand Ragu ( med foto og step by step fra start til slut).

Indlæg af Slettegaard » 19. sep 2010, 18:23

så blev retten prøvet, og jeg må sige det ikke er sidste gang jeg har lavet den, smagte barer godt, selv konen var vild med den. eneste problem der var for lidt af den

Brugeravatar
Cordes
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 450
Tilmeldt: 17. jul 2009, 16:17
Interesser: Alt der siger Bang
Geografisk sted: Århus
Has thanked: 2 times
Been thanked: 6 times

Re: Vildand Ragu ( med foto og step by step fra start til slut).

Indlæg af Cordes » 16. dec 2010, 18:23

Afprøvet med et genialt resultalt. Super lækker ret :eating:
Two hands working can do more than a thousand clasped in prayer - Unknow

Brugeravatar
Karlo
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 575
Tilmeldt: 21. sep 2009, 19:59
Interesser: Fiskeri og Jagt
Geografisk sted: Sjælland
Has thanked: 27 times
Been thanked: 58 times

Re: Vildand Ragu ( med foto og step by step fra start til sl

Indlæg af Karlo » 11. nov 2011, 21:28

Lavede den med nogle af mine første skudte ænder nogensinde. Det var helt sikkert en succes, og den er gemt og skal bruges igen og igen! :numberone:

Brugeravatar
Paco
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 521
Tilmeldt: 10. dec 2008, 13:17
Interesser: Bukke og andejagt
Geografisk sted: Ringkøbing
Has thanked: 8 times
Been thanked: 2 times

Re: Vildand Ragu ( med foto og step by step fra start til sl

Indlæg af Paco » 12. feb 2012, 14:36

så er retten prøvet med krondyr hjerter !!! kan kun sige mums!!!!!!!

i dag skal den prøves med vildsvin /rådyr til mine fødselsdags gæster!
Retten til at forsvare sine holdninger, bør alle have, og retten til at have sine holdninger, bør alle forsvare.

Brugeravatar
Lasse68
Gone But Not Forgotten
Gone But Not Forgotten
Indlæg: 1391
Tilmeldt: 3. okt 2010, 19:21
Interesser: Girls, guns and rock'n roll
Geografisk sted: Kjøwenhavns Vestegn
Has thanked: 219 times
Been thanked: 179 times

Re: Vildand Ragu ( med foto og step by step fra start til sl

Indlæg af Lasse68 » 12. feb 2012, 16:00

:danishgun: :newyear: :drinking: :Fyrværkeri: :eating: :danish:
Lasse
GV M/95 - AP COMP M2
Parker Hale 30.06 Bauer 2.5-10 x 50
Hatsan Marine Guard 12/76
AYA S/S 12/70
Remington 67 12/70
Dumoulin16/65
SPS Plus 9x19

Brugeravatar
Aske
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 310
Tilmeldt: 8. okt 2006, 16:09
Interesser: Skydning, våben, historie
Geografisk sted: Jylland ude mod vest
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Re: Vildand Ragu ( med foto og step by step fra start til sl

Indlæg af Aske » 12. feb 2012, 18:35

Et lille hint ...

kog skrog eller ben med i retten og fisk dem/det op inden jævning/servering.

Det giver også smag og smag skulle jo nødig gå til spilde.. :eating:
Selvom man er paranoid, kan man da godt være forfulgt

SKBHunter
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 113
Tilmeldt: 31. okt 2007, 23:03
Geografisk sted: Storkøbenhavn
Has thanked: 29 times
Been thanked: 31 times

Re: Vildand Ragu ( med foto og step by step fra start til sl

Indlæg af SKBHunter » 1. okt 2013, 01:12

Retten er testet med en kombination af vildand og due serveret på ris, og var en stor succes.

Jeg tilføjede 2 hakkede løg og lidt bouillon til opskriften, og så byttede jeg lidt af rødvinen ud med portvin - det kan godt anbefales!

Besvar