Nå så er det vist tid til en lille opskrift fra mig igen.. jeg beklager der er gået så længe denne gang, men tiden har ik lige været til det..
Det er nu heller ik noget gudsjammerligt fint og finurligt denne gang, men der er alligevel noget særligt over en go delle med en brun sovs kartofler og rødkål til. og de her deller bliver rigtig dejlig saftige med en lækker smag.
Dette skal du bruge.
250 gram svinefars (du kan sagtens undlade oksefarsen og udelukkende bruge 500 gram svin, det bliver de ik ringere af)
250 gram oksefars
1 dl mel
2 dl svine bouillon eller letmælk
1 æg
2 tsk salt
1 tsk peber
1 revet løg
magarine eller smør til stegning.
Læg alle ingredienser i en røreskål og rør farsen med en håndmixer i ca 3-5 min, en go ide er at tilsætte melet lidt efter lidt så er man ret sikker på det ik klumper.. Farsen kan med fordel røres dagen før man skal bruge den, eller om formiddagen samme dag, så "sætter" smagen sig bedre. men den kan også lynrøres og guffes med det samme med kæmpe velbehag :eating:
har man lyst kan man jo "tune" opskriften lidt ved at tilsætte lidt chili, hvidløg eller friske krydder urter..
Velbekomme
(et lille lyn billede af 2 test deller der er lavet og fortæret for 10 min siden på 2 stykker groft rugbrød med masser af hjemmelavet rødkål ooohm nom nom nom) .
EDIT: et lille tip, lad være og sætte fuld drøn på panden under stegning. det giver en tendens til en lidt for træls branket stegeflade, og er det smør man steger i, så bliver smøret hurtig branket sort og harsk
EDIT EDIT: har man lyst til en lidt kraftigere smag, så kan man nemt bytte oksefarsen ud med 250 gram rådyr fars, hjortefars, eller vildsvin fars.. det er hammer nam
Frække deller (de gammeldaws)
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Frække deller (de gammeldaws)
- Vedhæftede filer
-
- 27092010603.jpg (65.45 KiB) Vist 3412 gange
-
- En hel pande fuld af guf.. nam
- 27092010606.jpg (75.36 KiB) Vist 3310 gange
-
- Det er sku da dansk.. godt med sovs og det hele ..
- 27092010607.jpg (52.35 KiB) Vist 3315 gange
Senest rettet af XaVieR 29. sep 2010, 09:04, rettet i alt 1 gang.
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
- Madsen
- Silver Member
- Indlæg: 246
- Tilmeldt: 23. okt 2006, 11:47
- Interesser: Jagt, flugtskydning, våben.
- Geografisk sted: Midtjylland
- Been thanked: 4 times
Re: Frække deller (de gammeldaws)
Nysgerrig, hvad har du at lave den brune sovs af ?
Drømmer om den store....
(ikke den til venstre, den har jeg fået)
(ikke den til venstre, den har jeg fået)
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Frække deller (de gammeldaws)
Efter stegning af dellerne så smider du lige lidt extra smør på panden, og lader det skumme a, tilsætter lidt mel og røre det til en "fast bolle" så hælder du kartoffel vand ved i små mængder af gangen og sørger for hele tiden og få rørt melbollen godt ud, efter lidt tid har du en rigtig fin sovs i den tykkelse du ønsker, så tilsmager du med lidt salt og peber (og er man go ved sig selv så smider man lige en sjat fløde i og en knivspids sukker) , tilsætter kulør og vupti brun delle sovs
Evt kan man også tilsætte et hjørne fra en boullion terning, og et par dråber hp sovs.
Evt kan man også tilsætte et hjørne fra en boullion terning, og et par dråber hp sovs.
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
- Lerche
- Platin Member
- Indlæg: 1716
- Tilmeldt: 3. feb 2010, 11:30
- Interesser: mad, jagt, skyning
- Geografisk sted: der ude ved rakkerne
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 27 times
Re: Frække deller (de gammeldaws)
øhhhh er det ikke lidt meget salt jeg plejer da kun at bruge 2 tsk
Lerche der glæder sig til 16 maj
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Frække deller (de gammeldaws)
Godt set.. det var mig der havde skrevet forkert
tror det ku blive nogle halv hidsige deller med 2 spsk
tror det ku blive nogle halv hidsige deller med 2 spsk
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
- Lerche
- Platin Member
- Indlæg: 1716
- Tilmeldt: 3. feb 2010, 11:30
- Interesser: mad, jagt, skyning
- Geografisk sted: der ude ved rakkerne
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 27 times
Re: Frække deller (de gammeldaws)
det var jo lige det for her i huset for vi nemlig også godt mad da det er far der står ved gryderne
og 2 sspk salt passer jo to en stor gås
og 2 sspk salt passer jo to en stor gås
Lerche der glæder sig til 16 maj
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Frække deller (de gammeldaws)
hehe herhjemme er det også far der står ved gryderne :) men konen kan nu heller ik koge et æg uden og brænde det halve hus ned
og gode deller det skal man altså ha ind imellem :eating:
og gode deller det skal man altså ha ind imellem :eating:
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
- Lerche
- Platin Member
- Indlæg: 1716
- Tilmeldt: 3. feb 2010, 11:30
- Interesser: mad, jagt, skyning
- Geografisk sted: der ude ved rakkerne
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 27 times
Re: Frække deller (de gammeldaws)
deller er super mad :eek:
det står mindst på vores bord en gang på 14 dage
en ide til dem
ide:
1. lidt haver gryn en lille håndfuld giver en løsere struktur og mere saftig
2. nu bliver de ikke så gammeldaws blendt en kartofel så kan man spare på fedt procenten i kødet
3. riv lidt squash i mindre væske i farsen man fåe meget løse og lækre deller så sammne med en kartofel er det os super
4. den nye blent en gulerod og bland i giver en anden smak er bestemt os værd at prøve
det står mindst på vores bord en gang på 14 dage
en ide til dem
ide:
1. lidt haver gryn en lille håndfuld giver en løsere struktur og mere saftig
2. nu bliver de ikke så gammeldaws blendt en kartofel så kan man spare på fedt procenten i kødet
3. riv lidt squash i mindre væske i farsen man fåe meget løse og lækre deller så sammne med en kartofel er det os super
4. den nye blent en gulerod og bland i giver en anden smak er bestemt os værd at prøve
Lerche der glæder sig til 16 maj
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Frække deller (de gammeldaws)
Ork alle de metoder er skam gennemprøvet og testet.. med yderst velbehag.. det er heldigvis kun fantasien der sætter grænserne ved delle produktion, eller ja med alt mad i det hele taget..
men super fint det kommer med i tråden.. det er jo det forumet er til for.. :eek:
men super fint det kommer med i tråden.. det er jo det forumet er til for.. :eek:
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen