Først og fremmest: Til jer der ikke har en stegeso, KØB EN.
Det er så nemt, og det bliver fænomenalt godt.
Denne opskrift er første gang jeg har anvendt denne marinade, så den skal lige rettes lidt til.
Til denne opskrift er der brugt en kylling på 1200 gram.
Til marinaden skal der bruges:
2 spsk heinz ketchup
1 spsk brun farin
1 spsk olie
2 tsk balsamiko eddike
1 tsk lager eddike
1 fed hvidløg presset
1 jalapenjo chilli meget fint hakket (Jeg anvendte 2, sovsen bliver stærk, men ikke kyllingen)
1 tsk paprika
1 knsp frisk revet ingefær
1 knsp stødt koriander
salt og peber
Næste gang tilføjer jeg nok saften fra en halv citron, da sovsen bliver meget sød.
Sovsen:
Smør
Ca. spsk paprika.
1 løg
1 solo hvidløg (2-3 fed almindelig)
1-2 spsk mel
Væden fra stegesoen
Måske 1/2 boullionterning
1/4 liter fløde
Mælk til du synes konsistensen er der.
For dem der aldrig har brugt en stegeso før, så skal den vædes inden brug.
Så inden du går igang med marinaden, så fugt soen godt, om jeg så må sige
Marinaden røres op, og smøres på kyllingen, som det ses på billede 1.
(Jeg lavede en hel kylling, man kan med fordel klippe den ud inden den tilberedes. Dette gør den mere sprød over det hele)
Den kolde so, stilles i en kold ovn.
Tænd ovnen på 150 grader, og giv den 1,5 time.
Tag soen ud og hæld væden fra.
De ca 7-10 minutter du bruger på at lave sovs, sætter du kyllingen ind igen på grill, så bliver skindet sprødt.
Til sovsen bruger du en god klump smør
Når smøret er klar, putter du paprikaen i, og lader det bruse af.
I med finthakket løg og hvidløg.
Når de er blevet sådan lidt blanke, sigtes melet i.
Herefter tilsættes væden fra stegesoen, fløden og mælken (og hvis du vil tilsætte bouillionterningen) til konsistensen passer.
Smages til med salt og peber.
Så ser kyllingen sådan ud, hvis jeg har lavet den
Serveres med ris, eller grove ovnbagte kartofler og lidt salat.
PS. Billederne kommer i aften.
Barbequekylling i stegeso
- PeptoBizmo
- Platin Member
- Indlæg: 2010
- Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
- Geografisk sted: Midtjylland.
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 183 times
- Kontakt:
Barbequekylling i stegeso
- Vedhæftede filer
-
- Færdig.jpg (92.91 KiB) Vist 3178 gange
Senest rettet af PeptoBizmo 15. nov 2010, 20:45, rettet i alt 3 gange.
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.
- Sako75
- Gold Member
- Indlæg: 980
- Tilmeldt: 18. okt 2004, 21:28
- Interesser: Jagt,dykning, skydning etc
- Geografisk sted: Jylland
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 11 times
Re: Barbequekylling i stegeso
Det er da ikke en pæn måde at behandle hende påPeptoBizmo skrev:
Den kolde so, stilles i en kold ovn.
PS. Billederne kommer i aften.
"The only way of discovering the limits of the possible is to venture a little way past them into the impossible."
- PeptoBizmo
- Platin Member
- Indlæg: 2010
- Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
- Geografisk sted: Midtjylland.
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 183 times
- Kontakt:
Re: Barbequekylling i stegeso
Det kom jeg sku da lige fra igenLasse DS skrev:Hva med de billeder der? :D
Roastbeef kan man også med held lave der i.
- Vedhæftede filer
-
- Roastbeef.jpg (42.98 KiB) Vist 3169 gange
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.
- XaVieR
- Banned
- Indlæg: 1597
- Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
- Interesser: Alt mulig..
- Geografisk sted: Ringkøbing området.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
Re: Barbequekylling i stegeso
Jeg havde for mange år tilbage en stegeso som jeg desværre mistede, og efterfølgende havde glemt alt om, på baggrund af dit indlæg har jeg igen anskaffet mig en (dagen efter du lavede indlægget) , og har siden lavet både and, lam, vildsvin, kylling, gullash, og oksebov i den..
En stegeso er uden tvivl noget af det man absolut bare SKAL eje, og så er det ligemeget om man er en knold til at lave mad, eller uddannet kok.. nemmere kan det altså ik gøres, og man er faktisk næsten sikker på at få et perfekt resultat hver gang..
så lur mig ik om der også ryger et par opskrifter ind fra mig i nærmeste fremtid..
Og tak for indlægget det ser bare super lækkert ud..
En stegeso er uden tvivl noget af det man absolut bare SKAL eje, og så er det ligemeget om man er en knold til at lave mad, eller uddannet kok.. nemmere kan det altså ik gøres, og man er faktisk næsten sikker på at få et perfekt resultat hver gang..
så lur mig ik om der også ryger et par opskrifter ind fra mig i nærmeste fremtid..
Og tak for indlægget det ser bare super lækkert ud..
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen
- SSG69
- Gold Member
- Indlæg: 626
- Tilmeldt: 22. feb 2006, 23:38
- Interesser: Militærhistorie og skydning
- Geografisk sted: Nordjylland
- Has thanked: 45 times
- Been thanked: 49 times
Re: Barbequekylling i stegeso
Det ser lækkert ud, det må jeg hellere prøve at lave.
Et eller andet sted på stationen må der være en so.
Når man skal lave mad hver anden dag, er det rart med lidt inspiration.
MVH
SSG69
Et eller andet sted på stationen må der være en so.
Når man skal lave mad hver anden dag, er det rart med lidt inspiration.
MVH
SSG69
Klagt nicht, kämpft!
- SSG69
- Gold Member
- Indlæg: 626
- Tilmeldt: 22. feb 2006, 23:38
- Interesser: Militærhistorie og skydning
- Geografisk sted: Nordjylland
- Has thanked: 45 times
- Been thanked: 49 times
Re: Barbequekylling i stegeso
Hej PeptoBizmo
Det lykkedes over al forventning. Smager fantastisk godt.
Jeg bruge boullionterningen i kogevandet til risen og brugte vædsken derfra til at fortynde sovsen.
Desværre har vi ingen so, så jeg brugte et stålfad med låg istedet for - det virker også.
MVH
SSG69
Det lykkedes over al forventning. Smager fantastisk godt.
Jeg bruge boullionterningen i kogevandet til risen og brugte vædsken derfra til at fortynde sovsen.
Desværre har vi ingen so, så jeg brugte et stålfad med låg istedet for - det virker også.
MVH
SSG69
Klagt nicht, kämpft!
- PeptoBizmo
- Platin Member
- Indlæg: 2010
- Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
- Geografisk sted: Midtjylland.
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 183 times
- Kontakt:
Re: Barbequekylling i stegeso
Det lyder godt. Så må du selv undersøge om marinaden passer til isbjørnSSG69 skrev:Hej PeptoBizmo
Det lykkedes over al forventning. Smager fantastisk godt.
Jeg bruge boullionterningen i kogevandet til risen og brugte vædsken derfra til at fortynde sovsen.
Desværre har vi ingen so, så jeg brugte et stålfad med låg istedet for - det virker også.
MVH
SSG69
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.