Barbequekylling i stegeso

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
PeptoBizmo
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2010
Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
Geografisk sted: Midtjylland.
Has thanked: 42 times
Been thanked: 183 times
Kontakt:

Barbequekylling i stegeso

Indlæg af PeptoBizmo » 21. okt 2010, 10:56

Først og fremmest: Til jer der ikke har en stegeso, KØB EN.
Det er så nemt, og det bliver fænomenalt godt.

Denne opskrift er første gang jeg har anvendt denne marinade, så den skal lige rettes lidt til.

Til denne opskrift er der brugt en kylling på 1200 gram.
Til marinaden skal der bruges:

2 spsk heinz ketchup
1 spsk brun farin
1 spsk olie
2 tsk balsamiko eddike
1 tsk lager eddike
1 fed hvidløg presset
1 jalapenjo chilli meget fint hakket (Jeg anvendte 2, sovsen bliver stærk, men ikke kyllingen)
1 tsk paprika
1 knsp frisk revet ingefær
1 knsp stødt koriander
salt og peber
Næste gang tilføjer jeg nok saften fra en halv citron, da sovsen bliver meget sød.

Sovsen:

Smør
Ca. spsk paprika.
1 løg
1 solo hvidløg (2-3 fed almindelig)
1-2 spsk mel
Væden fra stegesoen
Måske 1/2 boullionterning
1/4 liter fløde
Mælk til du synes konsistensen er der.


For dem der aldrig har brugt en stegeso før, så skal den vædes inden brug.
Så inden du går igang med marinaden, så fugt soen godt, om jeg så må sige :giggle:

Marinaden røres op, og smøres på kyllingen, som det ses på billede 1.
Klar til ovn.jpg
Klar til ovn.jpg (41.41 KiB) Vist 3181 gange
(Jeg lavede en hel kylling, man kan med fordel klippe den ud inden den tilberedes. Dette gør den mere sprød over det hele)

Den kolde so, stilles i en kold ovn.
Tænd ovnen på 150 grader, og giv den 1,5 time.
Tag soen ud og hæld væden fra.
De ca 7-10 minutter du bruger på at lave sovs, sætter du kyllingen ind igen på grill, så bliver skindet sprødt.

Til sovsen bruger du en god klump smør
Når smøret er klar, putter du paprikaen i, og lader det bruse af.
I med finthakket løg og hvidløg.
Når de er blevet sådan lidt blanke, sigtes melet i.
Herefter tilsættes væden fra stegesoen, fløden og mælken (og hvis du vil tilsætte bouillionterningen) til konsistensen passer.
Smages til med salt og peber.

Så ser kyllingen sådan ud, hvis jeg har lavet den :neutral:

Serveres med ris, eller grove ovnbagte kartofler og lidt salat.

PS. Billederne kommer i aften.
Vedhæftede filer
Færdig.jpg
Færdig.jpg (92.91 KiB) Vist 3178 gange
Senest rettet af PeptoBizmo 15. nov 2010, 20:45, rettet i alt 3 gange.
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.

Brugeravatar
Sako75
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 980
Tilmeldt: 18. okt 2004, 21:28
Interesser: Jagt,dykning, skydning etc
Geografisk sted: Jylland
Has thanked: 9 times
Been thanked: 11 times

Re: Barbequekylling i stegeso

Indlæg af Sako75 » 21. okt 2010, 16:44

PeptoBizmo skrev:
Den kolde so, stilles i en kold ovn.

PS. Billederne kommer i aften.
Det er da ikke en pæn måde at behandle hende på :numberone:
"The only way of discovering the limits of the possible is to venture a little way past them into the impossible."

Lasse DS
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 132
Tilmeldt: 24. mar 2010, 15:13
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Nordjylland
Been thanked: 1 time

Re: Barbequekylling i stegeso

Indlæg af Lasse DS » 15. nov 2010, 18:41

Hva med de billeder der? :D

Brugeravatar
PeptoBizmo
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2010
Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
Geografisk sted: Midtjylland.
Has thanked: 42 times
Been thanked: 183 times
Kontakt:

Re: Barbequekylling i stegeso

Indlæg af PeptoBizmo » 15. nov 2010, 18:56

Lasse DS skrev:Hva med de billeder der? :D
Det kom jeg sku da lige fra igen :biggrin:

Roastbeef kan man også med held lave der i.
Vedhæftede filer
Roastbeef.jpg
Roastbeef.jpg (42.98 KiB) Vist 3169 gange
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.

Brugeravatar
XaVieR
Banned
Banned
Indlæg: 1597
Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
Interesser: Alt mulig..
Geografisk sted: Ringkøbing området.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: Barbequekylling i stegeso

Indlæg af XaVieR » 15. nov 2010, 22:40

Jeg havde for mange år tilbage en stegeso som jeg desværre mistede, og efterfølgende havde glemt alt om, på baggrund af dit indlæg har jeg igen anskaffet mig en (dagen efter du lavede indlægget) , og har siden lavet både and, lam, vildsvin, kylling, gullash, og oksebov i den..
En stegeso er uden tvivl noget af det man absolut bare SKAL eje, og så er det ligemeget om man er en knold til at lave mad, eller uddannet kok.. nemmere kan det altså ik gøres, og man er faktisk næsten sikker på at få et perfekt resultat hver gang..
så lur mig ik om der også ryger et par opskrifter ind fra mig i nærmeste fremtid.. :rock:
Og tak for indlægget :razz: det ser bare super lækkert ud..
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen

Brugeravatar
SSG69
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 626
Tilmeldt: 22. feb 2006, 23:38
Interesser: Militærhistorie og skydning
Geografisk sted: Nordjylland
Has thanked: 45 times
Been thanked: 49 times

Re: Barbequekylling i stegeso

Indlæg af SSG69 » 15. nov 2010, 23:37

Det ser lækkert ud, det må jeg hellere prøve at lave.
Et eller andet sted på stationen må der være en so. :blink:
Når man skal lave mad hver anden dag, er det rart med lidt inspiration.

MVH
SSG69
Klagt nicht, kämpft!

Brugeravatar
SSG69
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 626
Tilmeldt: 22. feb 2006, 23:38
Interesser: Militærhistorie og skydning
Geografisk sted: Nordjylland
Has thanked: 45 times
Been thanked: 49 times

Re: Barbequekylling i stegeso

Indlæg af SSG69 » 19. nov 2010, 00:23

Hej PeptoBizmo

Det lykkedes over al forventning. Smager fantastisk godt.
Jeg bruge boullionterningen i kogevandet til risen og brugte vædsken derfra til at fortynde sovsen.
Desværre har vi ingen so, så jeg brugte et stålfad med låg istedet for - det virker også.

MVH
SSG69
Klagt nicht, kämpft!

Brugeravatar
PeptoBizmo
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2010
Tilmeldt: 8. apr 2004, 14:51
Geografisk sted: Midtjylland.
Has thanked: 42 times
Been thanked: 183 times
Kontakt:

Re: Barbequekylling i stegeso

Indlæg af PeptoBizmo » 19. nov 2010, 01:07

SSG69 skrev:Hej PeptoBizmo

Det lykkedes over al forventning. Smager fantastisk godt.
Jeg bruge boullionterningen i kogevandet til risen og brugte vædsken derfra til at fortynde sovsen.
Desværre har vi ingen so, så jeg brugte et stålfad med låg istedet for - det virker også.

MVH
SSG69
Det lyder godt. Så må du selv undersøge om marinaden passer til isbjørn :mrgreen:
At forsøge, er første betingelse for at lykkes.

Besvar