Fars af hjortekød

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Dragoman
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 86
Tilmeldt: 26. aug 2008, 16:24
Geografisk sted: Amager
Been thanked: 5 times

Fars af hjortekød

Indlæg af Dragoman » 30. dec 2010, 22:53

Så pludselig står man med et dådyr på vildtkrogen, og den skulle jo gerne bruges i størst muligt omfang.

De opskrifter jeg kan finde vedr. anvendelse af småkød til fars enten til frikadeller eller pølse går alle på at blande med flæskekød.

Hvorfor skal der bruges flæskekød? Der er masser af fedt på dyret selv. Giver det en ubehagelig smag at anvende hjortefedtet eller er der andre årsager?
og hvad ville Jeff Cooper så sige til det?

Brugeravatar
XaVieR
Banned
Banned
Indlæg: 1597
Tilmeldt: 23. dec 2007, 17:37
Interesser: Alt mulig..
Geografisk sted: Ringkøbing området.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: Fars af hjortekød

Indlæg af XaVieR » 31. dec 2010, 20:44

Man blander som tid op med flæsk eller med kalvekød.. pga at hjorte i sig selv godt kan have en lidt skarp smag, som det ik er alle der kan li.. personligt så blander jeg ikke op, jeg syntes hjortekød og fars for den sags skyld er helt fantastisk, og vi får det tit herhjemme .. sådan en hjortebøf der har fået lidt friske krydder urter og barderet med bacon er altså seriøst lækker :razz:
Rigtige mænd går i Waders
Står der SAUER på blokken, er riflen på toppen

Besvar