Wok-kylling med grøntsager og pasta med morneysauce
Forberedelse: 20 minutter
Tilberedningstid: 30 minutter.
Ingredienser:
4 kyllingfilletter (vel omkring 700 gram)
500 gram fuldkornspasta
2 peberfrugter
250 gram champignon
5 løg, alt efter størrelse
2 squash
4 hvidløg (et-feds hvidløg)
250 gram cherrytomater
Frisk basilikum i rå mængder
1/4 - 1/2 l morneysauce 14% (Advarsel: Der findes også en 7% lightudgave der ikke smager af en skid!!)
Salt
Peber
Timian
Nødvendigt køkkenudstyr:
Kniv
Skærebræt
Gryde
Dørslag
Wok (Min er en stor tung BODUM wok der virkeligt kan anbefales til folk uden wok!)
Fremgangsmåde:
Sæt en gryde vand over, når det koger tilføjes en teskefuld salt og pastaen tilsættes. Kog pasten med jævnlig omrøring i ca 10-12 minutter alt efter hvilken pasta det er. Hellere lidt for meget end for lidt.
Når pastaen er kogt hændes den op i et dørslag for at dryppe af.
Grøntsagerne skrælles og skæres i passende strimler eller stykker, hvidløg skæres i tynde skiver.
Kyllingen skæres ud i tern af en passende størrelse, et par cm på hver led er fint.
Wokken får en gang olie og løg+hvidløg svitses et par minutter til de begynder at blive lidt bløde.
Derefter tilføjes kødet der også svitses til det har taget farve på alle kanter.
Efter kødet er svitset (men ej gennemstegt!) tilføjes peberfrugt og squash.
Herefter skæres champignonerne i skiver, jeg plejer blot at skære dem direkte i hånden ned i wokken, men de kan naturligvis også skæres ud inden :-)
Tilsvarende deles tomaterne i to og puttes i retten.
Tilføj krydderi, salt, peber, timian og frisk basilikum i passende mængder.
Lad det hele simre 10-15 minutter.
Smag retten til.
Hvis der er rigeligt med væde kan der med fordel hældes lidt fra.
Til sidst hældes den kogte pasta i wokken og der tilføjes en passende mængde morneysauce til retten har den rigtige konsistens.
Ting man bør være særligt opmærksom på:
Pas på at det ikke brænder på i bunden af wokken! Brænder det fast på bunden så LAD VÆRE MED AT SKRABE DET FRI da det spreder den brændte smag til hele retten, og så har du tabt!
Vær sikker på at de største stykker kylling er gennemstegt inden du tilføjer pastaen.
Billeder fra produktionen ses her :
Velbekomme