Wok-kylling med grøntsager og pasta/morneysauce

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Wildlife
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 1538
Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
Geografisk sted: Skanderborg
Has thanked: 393 times
Been thanked: 333 times

Wok-kylling med grøntsager og pasta/morneysauce

Indlæg af Wildlife » 11. jan 2011, 21:51

Wok-kylling med grøntsager og pasta med morneysauce

Forberedelse: 20 minutter
Tilberedningstid: 30 minutter.

Ingredienser:
4 kyllingfilletter (vel omkring 700 gram)
500 gram fuldkornspasta
2 peberfrugter
250 gram champignon
5 løg, alt efter størrelse
2 squash
4 hvidløg (et-feds hvidløg)
250 gram cherrytomater
Frisk basilikum i rå mængder
1/4 - 1/2 l morneysauce 14% (Advarsel: Der findes også en 7% lightudgave der ikke smager af en skid!!)
Salt
Peber
Timian

Nødvendigt køkkenudstyr:
Kniv
Skærebræt
Gryde
Dørslag
Wok (Min er en stor tung BODUM wok der virkeligt kan anbefales til folk uden wok!)

Fremgangsmåde:
Sæt en gryde vand over, når det koger tilføjes en teskefuld salt og pastaen tilsættes. Kog pasten med jævnlig omrøring i ca 10-12 minutter alt efter hvilken pasta det er. Hellere lidt for meget end for lidt.
Når pastaen er kogt hændes den op i et dørslag for at dryppe af.

Grøntsagerne skrælles og skæres i passende strimler eller stykker, hvidløg skæres i tynde skiver.

Kyllingen skæres ud i tern af en passende størrelse, et par cm på hver led er fint.

Wokken får en gang olie og løg+hvidløg svitses et par minutter til de begynder at blive lidt bløde.

Derefter tilføjes kødet der også svitses til det har taget farve på alle kanter.

Efter kødet er svitset (men ej gennemstegt!) tilføjes peberfrugt og squash.

Herefter skæres champignonerne i skiver, jeg plejer blot at skære dem direkte i hånden ned i wokken, men de kan naturligvis også skæres ud inden :-)

Tilsvarende deles tomaterne i to og puttes i retten.

Tilføj krydderi, salt, peber, timian og frisk basilikum i passende mængder.

Lad det hele simre 10-15 minutter.

Smag retten til.

Hvis der er rigeligt med væde kan der med fordel hældes lidt fra.

Til sidst hældes den kogte pasta i wokken og der tilføjes en passende mængde morneysauce til retten har den rigtige konsistens.

Ting man bør være særligt opmærksom på:
Pas på at det ikke brænder på i bunden af wokken! Brænder det fast på bunden så LAD VÆRE MED AT SKRABE DET FRI da det spreder den brændte smag til hele retten, og så har du tabt!
Vær sikker på at de største stykker kylling er gennemstegt inden du tilføjer pastaen.

Billeder fra produktionen ses her :
01_råvarer.jpg
Råvarerne 1
01_råvarer.jpg (56.57 KiB) Vist 2748 gange
02_råvarer.jpg
Råvarene 2
02_råvarer.jpg (49.89 KiB) Vist 2748 gange
03_råvarer.jpg
Råvarerne 3
03_råvarer.jpg (61.84 KiB) Vist 2748 gange
04_potter-og-pander.jpg
Potter og pander
04_potter-og-pander.jpg (35.92 KiB) Vist 2748 gange
05_løgogpasta.jpg
Løg svitses og pastaen koges
05_løgogpasta.jpg (47.65 KiB) Vist 2748 gange
06_tilføj-grønt.jpg
Efter kødet også er brunet lidt tilføjes grøntsagerne
06_tilføj-grønt.jpg (51 KiB) Vist 2748 gange
07_svampe-og-squash.jpg
Der tilføjes endnu flere gode sager!
07_svampe-og-squash.jpg (56.74 KiB) Vist 2748 gange
08_grønt.jpg
Endnu mere grønt
08_grønt.jpg (50.32 KiB) Vist 2748 gange
09_krydderi.jpg
Der krydres!
09_krydderi.jpg (61.4 KiB) Vist 2748 gange
10_velbekomme.jpg
Og så er der serveret!
10_velbekomme.jpg (63.67 KiB) Vist 2748 gange
Velbekomme :smile:
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."

Besvar