Side 1 af 1

Frank laver pølser..

: 30. maj 2011, 21:26
af Frank P
Ja, den er go' nok, der var lige 5 meter tarm der blev fyldt:

2,5 kg. nakkekoteletter
5 tykke skiver tørsaltet bacon
400 g. fersk spæk
5 m. svinetarm
skalotte- og hvidløg
friske urter - her laurbærblade, merian, rosmarin og timian - alt fra haven
salt, peber, hot paprika
lidt hvidvin

Vask alt af i kogende vand, kødhakker, rustfri ståfade (bruger jeg altid), tilbehør og knive
Læg tarmen i koldt vand
Chop alt ud i grove stykker
Her smed jeg alt kødet, urter osv. i en pose med lidt hvidvin og lod det marinere her i nat

Ok, her til aften har jeg så haft pølsesjov.
Fyld tarmen med lidt koldt vand og lad vandboblen løbe gennem hele tarmen
Sæt den grove skive på din kødhakker og fyr den af - lav en lille delle og steg den på panden - justér smagen
Skift til pølsehorn, fyld tarmene, lav pølser - lidt løse i det
Drej pølserne skiftevis med- og mod uret
Lav nogen andre pølser, her med chili osv....

check it out:

Re: Frank laver pølser..

: 30. maj 2011, 21:28
af Frank P
Og, voila det færdige resultat, smask, smask

Re: Frank laver pølser..

: 30. maj 2011, 21:56
af XaVieR
Se det er edder høvle hylme noget der vil fremad :numberone: :numberone: :numberone:
Det skal prøves ASAP

Re: Frank laver pølser..

: 30. maj 2011, 22:40
af Froe
Voldsom uapettitelig overskrift - Men for pokker... Franks pøller ser godt ud !

Re: Frank laver pølser..

: 31. maj 2011, 09:46
af Refraktorius
...... der er absolut ting her der ikke skal citeres uden for sammenhængen! :giggle:



Jeg sidder og savler!
(og jeg er ellers normalt ikke tilhænger af billeder af mænd der propper noget i tarmen)

Re: Frank laver pølser..

: 31. maj 2011, 12:26
af Gunnut
Ja jeg må også indrømme at jeg så billeder for nethinden, som ikke var særlig cool, da jeg læste opskriften, men heldigvis viste det sig at være noget lækkert,

SÅDAN :razz:

Re: Frank laver pølser..

: 9. jun 2011, 19:35
af Ferno
Det ser sgu godt ud.
Er selv uddannet slagter, og har tænkt på at lave tilsvarende bare med en rådyr bov. Og måske også lave en hel grov skærepølse med hele/halve hvidløg i til pålæg.

Re: Frank laver pølser..

: 9. jun 2011, 19:43
af Odyssey
Gunnut skrev:Ja jeg må også indrømme at jeg så billeder for nethinden, som ikke var særlig cool, da jeg læste opskriften, men heldigvis viste det sig at være noget lækkert,

SÅDAN :razz:

Samme tanke her, men billederne hjalp på forståelsen :razz:

Re: Frank laver pølser..

: 11. jun 2011, 12:24
af TheReaper
De ser dælme gode ud, lige til en tur på grillen med en gang hjemmelavet kold kartoffelsalat :eating:

Re: Frank laver pølser..

: 21. jun 2011, 07:42
af Ferno
Har du overvejet at give dem en tur på weberen med det nye røgflis..?
Tror det ville klæde dine pølser med lidt røg.
Har selv leget med tanken om at lave en skærepølse ud af rådyrbov (blandet med flæskefars så den ikke bliver for mager) , friske krydderurter, hele peberkorn, lidt knust hvidløg og en anelse cognac...
Derefter skal den koges og til sidst have lidt røg...

Re: Frank laver pølser..

: 7. nov 2017, 20:44
af Marius
6 år efter kommer jeg i tanke om denne glimrende tråd! For pokker de ser stadig gode ud de pølser :mrgreen:

Re: Frank laver pølser..

: 7. okt 2018, 22:02
af Hønsetyv
For nu at føje spot til skade mht tråd-nekrofili, vil jeg lige tilføje:
Det er afsindigt vigtigt at kødet er iskoldt når det hakkes og specielt igen når det skal æltes.
Ellers vil friktionen få fedtet til at udskille de flygtige fedtmolekyler og pølsen vil "skille" og blive klumpet og tør.