Pølsehorn med fuldkornshvedemel
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1537
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Pølsehorn med fuldkornshvedemel
Efter at have snakket om kanelgifler, pølsehorn og alt muligt andet godt hjemmebag på kontoret her til eftermiddag, var der ikke nogen vej udenom at købe ind til at bage et eller andet lækkert til aften.
Jeg havde ladet mig inspirere af et par opskrifter på nettet, men fjernede 2/3 af fedtstoffet og skiftede en god del af melet ud med fuldkornshvedemel.
Opskriften her giver ca 64 pølsebrød - 4 bageplader á 16 pølsebrød.
Ingredienser:
100 gram gær (2 pakker)
70 gram bagemargarine (eller tilsvarende fedtstof)
4 dl mælk
3 dl creme fraiche
650 gram hvedemel
350 gram fuldkornshvedemel
1 tsk salt
1 tsk sukker
Pølser
1 æg (til pensling)
Fremgangsmåde:
Smelt margarinen og hæld mælken ved så den bliver en smule lunken. Den må ikke være direkte varm da den så slår gæren ihjel!
Rør gæren ud i ovenstående, tilføj creme fraiche, salt og sukker og bland det hele godt sammen.
Tilsæt derefter melen lidt af gangen og ælt det godt sammen.
Hiv dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem, del dejen i to lige store klumper (ca 1 kg hver) - De to klumper deles derefter i 4 stykker (ca 250 gram hver) som rulles ud til en "pandekage" som skæres i 8 trekanter og udstyres med en pølsestump.
Pølsehornet rulles sammen og sættes til at hæve 25 minutter på en bageplade.
Pensels med et sammenpisket æg inden det skal bages ca 15 minutter ved 200 grader (180 grader varmluft)
Jeg havde ladet mig inspirere af et par opskrifter på nettet, men fjernede 2/3 af fedtstoffet og skiftede en god del af melet ud med fuldkornshvedemel.
Opskriften her giver ca 64 pølsebrød - 4 bageplader á 16 pølsebrød.
Ingredienser:
100 gram gær (2 pakker)
70 gram bagemargarine (eller tilsvarende fedtstof)
4 dl mælk
3 dl creme fraiche
650 gram hvedemel
350 gram fuldkornshvedemel
1 tsk salt
1 tsk sukker
Pølser
1 æg (til pensling)
Fremgangsmåde:
Smelt margarinen og hæld mælken ved så den bliver en smule lunken. Den må ikke være direkte varm da den så slår gæren ihjel!
Rør gæren ud i ovenstående, tilføj creme fraiche, salt og sukker og bland det hele godt sammen.
Tilsæt derefter melen lidt af gangen og ælt det godt sammen.
Hiv dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem, del dejen i to lige store klumper (ca 1 kg hver) - De to klumper deles derefter i 4 stykker (ca 250 gram hver) som rulles ud til en "pandekage" som skæres i 8 trekanter og udstyres med en pølsestump.
Pølsehornet rulles sammen og sættes til at hæve 25 minutter på en bageplade.
Pensels med et sammenpisket æg inden det skal bages ca 15 minutter ved 200 grader (180 grader varmluft)
- Vedhæftede filer
-
- 01.jpg (80.89 KiB) Vist 10863 gange
-
- 02.jpg (72.69 KiB) Vist 10863 gange
-
- 03.jpg (87.47 KiB) Vist 10863 gange
-
- 04.jpg (68.84 KiB) Vist 10863 gange
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
- Dahl78
- Gold Member
- Indlæg: 545
- Tilmeldt: 12. apr 2009, 14:57
- Interesser: Historie/Hund
- Geografisk sted: Sjælland
- Has thanked: 29 times
- Been thanked: 18 times
Re: Pølsehorn med fuldkornshvedemel
Se godt ud,hvilken pølser brugte du?
Der er virkelig forskel på pølser,de billige fra Aldi feks smager af h til,men derimod "kend den på knækket" er en rigtig god pølle
Der er virkelig forskel på pølser,de billige fra Aldi feks smager af h til,men derimod "kend den på knækket" er en rigtig god pølle
Senest rettet af Dahl78 1. aug 2012, 22:05, rettet i alt 2 gange.
Bjarne er et fedt navn
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1537
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Pølsehorn med fuldkornshvedemel
Åh jeg kan da ikke lige helt huske hvad det var for noget, mener det var nogle gøl-pølser.Dahl78 skrev:Se godt ud,hvilken pølser brugte du?
Der er virkelig foreskel på pølser,de billige fra Aldi feks smager af h til,men derimod kend den på knækket er en rigtig god pølle
Det var ihvertfald ikke det billigste arrige lort
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
-
- Bronze Member
- Indlæg: 39
- Tilmeldt: 26. aug 2013, 19:32
- Interesser: Pistolskytte
- Geografisk sted: Sorø
Re: Pølsehorn med fuldkornshvedemel
Ej, hvor ser de lækre ud dem vil jeg prøve at lave
Hilsen Malthe
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1537
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Pølsehorn med fuldkornshvedemel
Jeg lavede lige en stak pølsehorn igen i går aftes, muums de blev også gode :)
- Vedhæftede filer
-
- 01.jpg (57.04 KiB) Vist 9984 gange
-
- 02.jpg (63.17 KiB) Vist 9984 gange
-
- 03.jpg (66.56 KiB) Vist 9984 gange
-
- 04.jpg (74.56 KiB) Vist 9984 gange
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
-
- Silver Member
- Indlæg: 420
- Tilmeldt: 11. mar 2010, 14:58
- Interesser: Jagt
- Geografisk sted: Herning
- Has thanked: 12 times
- Been thanked: 49 times
Re: Pølsehorn med fuldkornshvedemel
Pølsehornet er generelt en mandig og praktisk delikatesse, men det grænser sig til belasfemi at fjerne fedt og tilføje fuglefoder
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1537
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Pølsehorn med fuldkornshvedemel
Nu har jeg "desværre" primært stillesiddende kontorarbejde til dagligt, så der er ikke rigtigt nogen grund til at fylde mig med helt tomme kulhydrater medmindre jeg gerne vil tilbage og veje over 0,1 ton, så denne her "lidt mindre usunde" udgave er altså at foretrække for mig.Fresh skrev:Pølsehornet er generelt en mandig og praktisk delikatesse, men det grænser sig til belasfemi at fjerne fedt og tilføje fuglefoder
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
- Boerge
- Platin Member
- Indlæg: 1400
- Tilmeldt: 12. feb 2011, 20:30
- Interesser: haglgevær, riffel, ammunition
- Geografisk sted: østjylland
- Has thanked: 213 times
- Been thanked: 470 times
Re: Pølsehorn med fuldkornshvedemel
Det ser lækkert ud Wildlife - jeg tror da snart vi skal have dig meldt til eet eller andet madprogram
Og som skrevet - kvaliteten af pølsen gør det halve!!!
Og som skrevet - kvaliteten af pølsen gør det halve!!!
Andre interesser:
Frimærkesamling, astronomi og dyremishandling!!
Frimærkesamling, astronomi og dyremishandling!!
- Wildlife
- Platin Member
- Indlæg: 1537
- Tilmeldt: 30. sep 2010, 19:09
- Interesser: Sejlads, Jagt & Fiskeri
- Geografisk sted: Skanderborg
- Has thanked: 393 times
- Been thanked: 333 times
Re: Pølsehorn med fuldkornshvedemel
Det tror jeg desværre ikke jeg har tid til i kalenderen, der er vist rigeligt fyldt i det dagligeBoerge skrev:Det ser lækkert ud Wildlife - jeg tror da snart vi skal have dig meldt til eet eller andet madprogram
"Never underestimate the power of stupid people in large groups."
-
- Platin Member
- Indlæg: 11048
- Tilmeldt: 29. jun 2013, 00:59
- Interesser: Guns 'n' bunnies
- Geografisk sted: Østjylland
- Has thanked: 726 times
- Been thanked: 2624 times
Re: Pølsehorn med fuldkornshvedemel
Mon ikke det er Boerges fine hentydning om, at du skal fise ned til ham med et par stykker?
V: People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people.