Haren der elskede øl

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Razzer
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 133
Tilmeldt: 17. apr 2009, 11:00
Interesser: jagt, grej, jagthunde, mad
Geografisk sted: Skive
Been thanked: 4 times

Haren der elskede øl

Indlæg af Razzer » 8. nov 2012, 20:24

Jeg skød en hare som mit første stykke vildt med hagl, tilbage i 2006. Jeg tilberedte stolt mit bytte som haresteg omsvøbt med bacon. Haren smagte dog så ram, at jeg svor aldrig at spise hare igen.
Siden har jeg foræret de harer væk som jeg har nedlagt. I lørdags skød jeg så atter en hare, og besluttede mig for at give Haren endnu en chance i køkkenet. Denne gang fandt jeg dog på en anden måde og tilberede den på. Jeg syntes selv jeg ramte den lige i øjet, og vil derfor dele min opskrift med jer. Jeg fik desværre ikke taget billeder, men det bliver sådan jeg laver hare for eftertiden, så de kommer næste gang.

Du skal bruge følgende:

1 Hare
2 pakker bacon i skiver
1 mørk øl, gerne porter
2 mellemstore løg
3 fed hvidløg
3 gulerødder
¼ l fløde
2 glas champignon
1 lille håndfuld enebær (15-20 stk.)
3 laurbærblade
2 spsk. brun farin
1 spsk. paprika
1 lille dåse tomat pure (2 spsk.)
2 tsk. ribs gele
1 spsk. blåskimmel ost
Smør
Salt
Peber
Lidt mel til at jævne med
Lidt kulør

Fremgangsmåde:
Haren parteres og udbenes, udvandes herefter 1 døgn i køleskab (haren lægges i koldt vand, som skiftes 3-4 gange i døgnet. Dette gøres for at tage den ramme smag) Herefter skæres den i mundrette stykker. Gulerødder løg og hvidløgsfed halveres og skæres i skiver. Bacon skæres i stykker ca. 1 cm brede og brunes derefter i en stegegryde. Når baconen er blevet brun tilsættes lidt smør. Løg, og hvidløg svitses heri.så kommes kødet i og brunes af.derefter tilsættes gulerødder, lidt salt, peber, paprika, brun farin, laurbærblade, tomat pure og enebær. Så hældes øllet over, og det hele simre i 45 min under låg. Så tilsættes champignon, ribsgele, blåskimmel ost og fløde. Det koges ind i 20min, jævnes og simre i 5min. Til sidst smages til med salt og peber.

Kan evt. serveres med Kartoffel, gulerods, pastinak mos
1/3 del pastinakker
1/3 del gulerødder
2/3 dele kartofler
Smør
Mælk
Salt og peber
Grøntsagerne skrælles, og skæres i tynde skiver. Derefter koges de godt møre. Vandet hældes fra og der tilsættes salt og peber og en go klat smør. Mosen piskes sammen med en håndmikser, og mælk tilsættes lidt af gangen til den ønskede konsistens er nået.

Det siger vel sig selv at der skal drikkes noget rigtig godt øl til retten.
velbekomme
Senest rettet af Razzer 9. dec 2012, 15:50, rettet i alt 1 gang.
Alt der smager godt, Er sundt!

Fikkelaj
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 191
Tilmeldt: 15. mar 2010, 12:05
Interesser: Jagt, buejagt
Geografisk sted: Jerslev
Has thanked: 2 times
Been thanked: 15 times

Re: Haren der elskede øl

Indlæg af Fikkelaj » 8. nov 2012, 21:41

Det lyder som noget der skal prøves :D

Har du prøvet istedet for at bruge vand i udvandingen, så ligge den i kærnemælk i 12 timer? Det gør min far altid, og det blir skide godt syntes jeg :)
silent killer.... buen er fantastisk!!!

Brugeravatar
Havkat
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 370
Tilmeldt: 3. feb 2006, 17:10
Interesser: Jagt på land og vand.skydning
Geografisk sted: Trekants området.
Has thanked: 32 times
Been thanked: 13 times

Re: Haren der elskede øl

Indlæg af Havkat » 25. nov 2012, 14:41

Grunden til at hare kan smage grimt/ram er at de ikke "brækkes" lige efter de er skudt men hænges op i flere dage med ituskudt tarme,der kan løbe tarmssaft ud i kødet som giver den grimme smag.
Jeg gør følgene når jeg er så heldig at skyde en hare,brækker den med det samme og fylder den med grankviste, det tager lige det sidste af grim smag og tarmsaft........lidt ligesom en wunderbaum :mrgreen: og kødet bliver bestemt ikke dårliger af det. :blink:
" Latter er indre jogging"

Brugeravatar
Mikkel_Kusk
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 386
Tilmeldt: 8. maj 2008, 15:41
Interesser: Våben, Værktøj, Div. Krige
Geografisk sted: Them
Has thanked: 20 times
Been thanked: 6 times

Re: Haren der elskede øl

Indlæg af Mikkel_Kusk » 25. nov 2012, 21:27

Lyder rigtig lækkert, jeg ligger gerne kødet i øl marinade et døgns tid forinden. Det giver lidt ekstra mørhed til kødet. Smid lige et billede eller to ind næste gang du laver det. Det er jo porno for mad elskere :razz:
Retreat is NOT an option..........Go ahead make my breakfast!!!

Brugeravatar
Evil-Honda
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 296
Tilmeldt: 4. mar 2006, 23:19
Interesser: Longrange Dodo hunting
Geografisk sted: Heløen Sjælland
Has thanked: 28 times
Been thanked: 17 times

Re: Haren der elskede øl

Indlæg af Evil-Honda » 25. nov 2012, 21:33

Spiser man haren rå ??? eller består dens tilberedning i andet en udskæringen ????
Mvh BS

AirArms TDR-R .22
Röhm Twinmaster .177

Jeppe1987
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 143
Tilmeldt: 22. feb 2011, 22:06
Interesser: hagl og kugle våben
Geografisk sted: esbjerg
Has thanked: 7 times
Been thanked: 5 times

Re: Haren der elskede øl

Indlæg af Jeppe1987 » 26. nov 2012, 00:34

:thumbup:

Brugeravatar
mafotha
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 550
Tilmeldt: 30. dec 2004, 23:01
Geografisk sted: midtfyn
Has thanked: 16 times
Been thanked: 37 times

Re: Haren der elskede øl

Indlæg af mafotha » 26. nov 2012, 17:33

Evil-Honda skrev:Spiser man haren rå ??? eller består dens tilberedning i andet en udskæringen ????
He, he... :rolf:

Mon ikke den skal i efter løgene er blancheret (eller hvad det hedder) :???:
Mafotha

Brugeravatar
Razzer
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 133
Tilmeldt: 17. apr 2009, 11:00
Interesser: jagt, grej, jagthunde, mad
Geografisk sted: Skive
Been thanked: 4 times

Re: Haren der elskede øl

Indlæg af Razzer » 9. dec 2012, 15:53

Evil-Honda skrev:Spiser man haren rå ??? eller består dens tilberedning i andet en udskæringen ????
Godt spottet. Haren skal selvfølgelig ikke fortæres rå, men kommes i gryden når løgene er svitset. Det er rettet i indlægget
Alt der smager godt, Er sundt!

Besvar