Hjemmelavet julesylte MkII.

Stedet hvor du deler dine opskrifter med os andre.
Besvar
Brugeravatar
Kode1303
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 535
Tilmeldt: 17. maj 2010, 19:09
Interesser: Ammunition og skydning.
Geografisk sted: Holstebro
Has thanked: 45 times
Been thanked: 84 times

Hjemmelavet julesylte MkII.

Indlæg af Kode1303 » 20. dec 2012, 15:46

Efter at have lavet et indlæg her i Fodertønden sidste år, hvor angivelser af mængden af ingridienserne var noget svævende, har jeg nu forsøgt mig med en "Julesylte MkII".
Målet var at lave det hele så LET som muligt og med tydelige angivelser af, hvad der skal i og hvor meget - mængdeangivelser findes nederst. Samtidig har jeg forsøgt at holde mig indenfor rammerne af min gamle mors sylteopskrift.
Håber, det kan friste et par sylte-lovers blandt med-NVF'erne :razz:

Først en tur i den lokale kødshop - her ABC Lavpris.
Der er brug for svinekød med hud og ben for at sikre et naturligt gelatineindhold i sylten, der i denne udgave IKKE tilsættes gelatine! Denne gang har jeg købt en ribbensteg, da jeg vurderede, at det ville være det nemmeste, brugbare stykke kød at få fat i.
Ellers skal bruges salt, peber og løg. Jeg har også købt alubakker, for at gøre opbevaringen så nem som muligt også.
Sylte1.jpg
Sylte1.jpg (73.64 KiB) Vist 1649 gange
Ribbenstegen deles i mindre stykker:
Sylte2.jpg
Sylte2.jpg (74.23 KiB) Vist 1649 gange
Kødet koges i to timer. Uden salt, der ifølge min mor gør kødet sejt. Salt tilsættes senere.
Sylte3.jpg
Sylte3.jpg (71.51 KiB) Vist 1649 gange
Mens Kødet koger snittes løg fint - gider man ikke snitte fint, kan man rive på et rivejern. Det er VIGTIGT, at løget snittes/rives på et andet skærebrædt, end kødet blev skåret ud på, da det senere skal tilsættets råt til sylten (kniven ER vasket!).
Sylte4.jpg
Sylte4.jpg (65.11 KiB) Vist 1649 gange
Efter kogning (gem suppen!), pilles kød og fedt/ben/hud fra hinanden. Min ribbensteg vejede 942 gram og gav 362 gram kød (med lidt fedt :biggrin: )
Sylte5.jpg
Sylte5.jpg (96.57 KiB) Vist 1649 gange
Nu vejes kødet (altså 362 gram i mit tilfælde) og det beregnes, hvor mange gram salt der skal i (kødmængde gange 0,016) og hvor mange gram løg (kødmængde gange 0,19), der skal i. Mængden af peber lader sig ikke måle, så det må man selv vurdere. Det hele blandes med klør-5 i en skål:
Sylte6.jpg
Sylte6.jpg (92.51 KiB) Vist 1649 gange
Nu pakker man sylten tæt i en alubakke. Læg først et lag i bunden og kom godt ud i hjørnerne. Fyld bakken lagvis, til den er fuld. At sylten er pakket godt sammen, gør den skærefast.
Sylte7.jpg
Sylte7.jpg (70.12 KiB) Vist 1649 gange
Nu tilsættes lidt suppe (kødmængden gange 0,07). Suppen indeholder gelatine, for også at holde på syltens form.
Sylte8.jpg
Sylte8.jpg (96.16 KiB) Vist 1649 gange
Med alupakkerne følger låg, som nu lægges på. Det er en god ide at skrive på, hvornår sylten er lavet - denne sylte holdt fint en uge i køleren!
Sylte9.jpg
Sylte9.jpg (54.25 KiB) Vist 1649 gange
Efter mindst 24 timer på køl, kan sylten nu skæres med en SKARP kniv ...
Sylte10.jpg
Sylte10.jpg (87.72 KiB) Vist 1649 gange
... og nydes på rugbrød med senep og rødbede:
Sylte11.jpg
Sylte11.jpg (84.5 KiB) Vist 1649 gange
VELBEKOMME! :eating:

Kødmængde (gram) efter kogning og pilning = K
Salt = K x 0,016
Løg = K x 0,19
Suppe = K x 0,07
Make mine a carbine.

Brugeravatar
JoeMcVey
This member is
This member is
Indlæg: 81
Tilmeldt: 13. okt 2010, 20:35
Interesser: Jagt, Hundearbejde, 4WD, Fiske
Geografisk sted: Nordsjælland
Has thanked: 119 times
Been thanked: 8 times
Kontakt:

Re: Hjemmelavet julesylte MkII.

Indlæg af JoeMcVey » 20. dec 2012, 17:44

Ahm......... :thumbup:

Den ser god ud..og god vejledning...
Joe

Dør fæ, dør frænder, dør selv på samme vis...
Men ord og ry skal aldrig dø, hvis man et værdigt vandt.

Brugeravatar
BentxBetjent
Platin Member
Platin Member
Indlæg: 2867
Tilmeldt: 22. mar 2012, 23:24
Interesser: Rifler, airguns
Geografisk sted: Udenfor Horsens
Has thanked: 264 times
Been thanked: 313 times

Re: Hjemmelavet julesylte MkII.

Indlæg af BentxBetjent » 20. dec 2012, 18:56

Er ellers ikke til sylte, men den der, er jeg sikker på at jeg godt kunne spise.

Edit: Og så er tilbehøret jo heller ikke til at kimse af... :alcohol:
Når statsmænd tyr til vold, er det menneskeheden der lider.
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Brugeravatar
HHC
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 670
Tilmeldt: 3. apr 2011, 09:09
Interesser: jagt
Geografisk sted: Vestjylland
Has thanked: 77 times
Been thanked: 35 times

Re: Hjemmelavet julesylte MkII.

Indlæg af HHC » 20. dec 2012, 20:22

Det ser lækkert ud, og ribbensstegen er godt anvendt.
Bruger du ikke hele pebberkorn og laurbær.

Brugeravatar
Kode1303
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 535
Tilmeldt: 17. maj 2010, 19:09
Interesser: Ammunition og skydning.
Geografisk sted: Holstebro
Has thanked: 45 times
Been thanked: 84 times

Re: Hjemmelavet julesylte MkII.

Indlæg af Kode1303 » 20. dec 2012, 20:36

HHC skrev:Det ser lækkert ud, og ribbensstegen er godt anvendt.
Bruger du ikke hele pebberkorn og laurbær.
Jeg bruger bare kværnet peber og ingen laurbærblade eller andet. Det kunne man sagtens, men jeg er nok bundet af familietraditionen :blink:
Make mine a carbine.

Brugeravatar
HHC
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 670
Tilmeldt: 3. apr 2011, 09:09
Interesser: jagt
Geografisk sted: Vestjylland
Has thanked: 77 times
Been thanked: 35 times

Re: Hjemmelavet julesylte MkII.

Indlæg af HHC » 20. dec 2012, 20:53

He he det er jeg også, farmor brugte lauerbær og hele pebberkorn.

Min lokale slagter bruger ribbensstegen til en pressede sylte og det er den ENESTE købe sylte jeg spiser, men den de fantastisk god

Brugeravatar
Kode1303
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 535
Tilmeldt: 17. maj 2010, 19:09
Interesser: Ammunition og skydning.
Geografisk sted: Holstebro
Has thanked: 45 times
Been thanked: 84 times

Re: Hjemmelavet julesylte MkII.

Indlæg af Kode1303 » 21. dec 2012, 14:21

HHC skrev:He he det er jeg også, farmor brugte lauerbær og hele pebberkorn.

Min lokale slagter bruger ribbensstegen til en pressede sylte og det er den ENESTE købe sylte jeg spiser, men den de fantastisk god
Jeg er under ingen omstændigheder syltefundamentalist, og jeg synes, der er uanede muligheder dette område af pålæg. F.eks. kunne jeg godt tænke mig at eksperimentere med forskellige kødtyper - oksekød, kylling, fisk (nej, nok ikke fisk) og forskellige smagsvarianter og krydderier :snu:

Men julesylte er nu julesylte :Hug:
Make mine a carbine.

Brugeravatar
HHC
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 670
Tilmeldt: 3. apr 2011, 09:09
Interesser: jagt
Geografisk sted: Vestjylland
Has thanked: 77 times
Been thanked: 35 times

Re: Hjemmelavet julesylte MkII.

Indlæg af HHC » 21. dec 2012, 16:00

Ja man skal være åben for nyt.
Fisk er også godt som pålæg, prøv med en rest kogt fisk.
Rør det op med cremefraise karry meget fint hakkede løg
Mums

Monsted
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 183
Tilmeldt: 9. jun 2010, 11:27
Interesser: Mmmm, dyreryg.
Geografisk sted: Århus
Been thanked: 3 times

Re: Hjemmelavet julesylte MkII.

Indlæg af Monsted » 21. dec 2012, 16:48

Det ligner meget den jeg lige har købt ind til. Jeg startede dog med 2 kg nakkesteg, 2 kg flæskesteg og 2 kg ribbensteg for at kunne brødføde familien gennem hele julen :)

Eneste ændring er at vi altid lægger nogle laurbærblade i bunden af formen/skålen inden der pakkes kød ovenpå og vi blander kød/suppe inden det puttes i formen og så sætter vi noget tungt ovenpå låget.

Brugeravatar
TheReaper
Silver Member
Silver Member
Indlæg: 258
Tilmeldt: 26. jul 2007, 20:44
Interesser: Våben, militaria, antik
Geografisk sted: Fyns Land
Has thanked: 5 times
Been thanked: 1 time

Re: Hjemmelavet julesylte MkII.

Indlæg af TheReaper » 27. dec 2012, 17:12

Hold da helt varevogn, hvor ser den lækker ud den sylte... :numberone:

Har en god kammerat der er slagter, så han plejer at lave mine sylter, men det der skulle måske prøves på en gråvejrsdag :thumbup:
To win the war, you gotta become the war... Citat: John Rambo.

Brugeravatar
Stengun Mk2
Bronze Member
Bronze Member
Indlæg: 148
Tilmeldt: 16. feb 2009, 10:36
Interesser: Pistolskydning
Geografisk sted: Midtjylland
Has thanked: 19 times
Been thanked: 1 time

Re: Hjemmelavet julesylte MkII.

Indlæg af Stengun Mk2 » 28. dec 2012, 17:25

:respekt: :respekt: :numberone: :numberone:

ser rigtig godt ud.
En pessimist er en mand,der ser til begge sider,inden han går over en ensrettet vej.

Besvar